Inför Lazio-Bologna: Premiär i Rom

Inför Lazio-Bologna: Premiär i Rom

Bologna öppnar den nya Serie A-säsongen på Olimpico där Lazio står för motståndet.

Sommaren har för Bolognas del varit relativt odramatisk, men för den delen inte händelselös. Giovanni Sartori har ersatt Riccardo Bigon på sportchefsposten, dock så här långt utan att göra något större avtryck i truppen. Visst, Aaron Hickey, Arthur Theate samt Mattias Svanberg har sålts för goda pengar och har ersatts av Andrea Cambiaso (lån från Juventus), Charalampos Lykogiannis (gratis från Cagliari) samt Lewis Ferguson (köpt för 3,5 miljoner euro från Glasgow Rangers), men det är alltså ingen Sartori-revolution som vi pratar om här. Vi kan emellertid räkna med att ytterligare ett par spelare kommer att anlända innan transferfönstret stänger (två försvarare och en anfallare är väl det hetaste stalltipset), men till premiären mot Lazio är de alltså inte på plats.

Stadionfrågan har förstås också puttrat på sitt makliga tempo och där har vi nu åtminstone ett beslut på att klubben får husera på en provisorisk arena under tiden som renoveringen av Dall’Ara pågår. Det blir alltså ingen flytt till Modena, Ferrara eller Ravenna (gott så?), men tidsplanen för ombyggnationen verkar fortfarande inte vara helt klar.

Vidare sitter Sinisa Mihajlovic kvar på sin post, men Bolognatränaren har under sommaren genomgått en ny behandlingsrunda för sin cancersjukdom. I måndagens cupmatch mot Cosenza (seger 1-0) var han dock tillbaka vid sidan om planen och det lovar förstås gott på flera plan.

Lazio på bortaplan blir av allt att döma en tuff premiär och Mihajlovic förväntas starta med en 3-5-2-uppställning som ser relativt välbekant ut (Skorupski; Soumaoro, Medel, Bonifazi; De Silvestri, Schouten, Soriano, Dominguez, Lykogiannis; Barrow, Arnautovic). Det är väl inte så att vi direkt förväntar oss några poäng i Rom, men det vill nog till att mittfältet redan har jobbat upp lite spring i benen för inte kvällen ska bli alltför smärtsam.

Mikael Mansjö2022-08-13 22:53:16
Author

Fler artiklar om Bologna