Giuseppe Meazza, 2024-03-10 15:00

Milan - Empoli
1 - 0

Inför Milan - Empoli

Inför Milan - Empoli

Omgång nummer 28 i Serie A väntar och den här gången är det Empoli som är gästerna i Milano. Milan har nio poängs marginal till Roma som står parkerade på femteplatsen och det ska mycket till för att vi ska tappa CL-platsen, men som Milanista så har man bevittnat både kriser och mirakel och är därför beredd på det värsta.

Senast vi ställdes mot Empoli var den sjunde januari och där slog vi Empoli på bortaplan med övertygande 0-3. efter att Loftus-cheek, Giroud och Traoré hittat nätet. Empoli har plockat åtta poäng på sina fem senaste matcher och har inte råd att tappa poäng med tanke på att det är otroligt tight i bottenstriden. För nu är man ett bottenlag om man ligger på plats 13-19 då det otroligt nog är tre poängs skillnad från Cagliari som står på plats 13 med 26 poäng och Sassuolo som är på plats 19 med 23 poäng. 
Empoli hade inledningsvis stora problem med målskörden men har i princip gjort en tredjedel av sina mål under sina fem senaste matcher. Ett gammalt bekant namn M'Baye Niang har anslutit till laget och varit förvånansvärt pigg med sina tre mål och en assist på fem matcher. Det ska dock tilläggas att samtliga mål är på straff och att släkten är värst känner vi till sedan gammalt. Skulle inte bli förvånad om han trycker in en boll under detta möte.

Milan har verkligen blandat och gett på senare tid. Man har fått med sig poäng trots sämre insatser och tappat poäng vid starka insatser. Inför de senaste matcherna så har det varit mycket ovisst och inte allra minst i veckan mot Slavia Prague då man gjorde hela fyra mål trots att man spelade på en riktigt låg nivå i mitt tycke. Man spelade över 60 minuter med en man mer och släppte in två mål vilket är långt ifrån godkänt. Att det dessutom var inför hemmapubliken gör inte saken bättre.

Empoli är ett lag som gärna lägger i en extra växel offensivt och är inte rädda för att trycka upp laget. Med det sagt så är Empoli ett motstånd som passar Milan bra då vi kommer bjudas på kontringsmöjligheter. För att plocka tre poäng så behöver vi göra en defensivt bra insats och se till att vara alerta när vi vinner boll och ligger lågt. Vi vet sedan tidigare att vårat problem är sällan att göra mål utan oftare att täppa till i det defensiva.

Inför detta möte så saknas Florenzi, Gabbia och Leão, alla pga för många gula kort.

Förväntad startelva, fr. höger.
Målvakt: Maignan
Försvar: Calabria, Thiaw, Tomori, Hernandez
Mittfält: Bennacer, Reijnders, Loftus-Cheek
Anfall: Pulisic, Okafor, Jovic

Avspark söndag, 15:00, Forza Milan!

Milad Kazeronimiladzk@hotmail.comTwitter @Kazeronii2024-03-10 01:09:49
Author

Fler artiklar om Milan