Stadio Artemio Franchi, 2024-10-06 20:45

Fiorentina - Milan

Inför Fiorentina - Milan

Inför Fiorentina - Milan

Milan åker till Florens för att inkassera ytterligare tre viktiga poäng.

Milan har inlett spelet i Champions League på ett dåligt sätt men i ligan syns en gryende formtopp.

Fiorentina har inlett ligaspelet med endast en förlust (mot Atalanta) och en seger (mot Lazio) och har i övrigt spelat oavgjort. Det kan ses som ett tecken på ett moralstark lag som vägrar att förlora men motståndet har mestadels varit svagt (Monza, Empoli, Venezia), så för att summera har Fiorentinas inledning i ligan lämnat en del för supportrarna i övrigt att önska.

Laget har en ny tränare i Rafael Palladino efter att tidigare tränare Vincezo Italiano under sommaren fick överta uppdraget som tränare för Bologna. Det är Palladinos andra tränaruppdrag. Det första hade han under två säsonger med Monza som efter att ha tagit klivet upp till högstaligan överträffat alla förväntningar. Resultaten kan åtminstone till viss del tillskrivas tränare Palladino.

Inför säsongen har Fiorentina blivit av med Jack Bonaventura som valt att avsluta sin karriär i Saudi-Arabien. Bona var riktigt bra i Fiorentina förra säsongen så det får ses som en förslust att han inte längre är kvar. Även mittbacken Nikola Milenkovic såldes till Nottingham och det var definitvt ett avbräck för defensiven hos violerna.

Vad gäller spelare in så var sommarens stora värvning den av Moise Kean från Juventus tillsammans med Marin Pongracic från Lecce, tänkt som ersättare till Milenkovic på mittbacken. Vi kan väl även passa på att nämna lånen av Yacin Adli från Milan, välbekante Robin Gosens från Union Berlin samt skicklige Albert Gudmunsson från Genoa. Såväl Gosens som Gudmundsson och Kean har börjat bra i Fiorentina och får även om det är tidigt in i säsongen ses som bra värvningar. Adli har däremot inte fått särskilt mycket speltid och har inte heller gjort något större intryck när han väl har fått chansen men det kan komma att ändra sig längre in på säsongen.

Milan kommer närmast från en uddamålsförlust mot Bayer Leverkusen i CL. I den matchen spelade laget upp sig en smula när Leverkusen tillät det men misslyckades med att göra något mål. Huvud- och Vardomaren var i ärlighetens namn inget vidare och ett likaresultat hade kanske varit mest rättvist. Å andra sidan var nog mångas känsla efter matchen att Leverkusen trots allt var strået vassare och utan en bra prestation från Mike i buren hade kanske Leverkusen kunnat få in ytterligare något mål.

I ligaspelet har det sett allt mer stabilt och bättre ut för Milan. Matteo Gabbia har tagit chansen och är nu etablerad som en av två mittbackar. Hans fina prestationer har inte gått förbundskapten Luciano Spalletti förbi och Gabbia är nu uppkallad till Gli Azzurri. Mycket glada nyheter för alla milansupportrar och kanske har vi i Gabbia hittat en framtida bandiera. Det syns på hans kroppsspråk att han tycker om att spela fotboll i rossoneris tjöja och den avgörande nicken mot Inter har för lång tid framöver etsat sig fast på mången supporters näthinna.

Milan har ett par skadade spelare i Bennacer, Florenzi, Sportiello, Calabria, Jovic och RLC och har kallat upp tre spelare från utvecklingslaget. Bland dem återfinns Francesco Camarda och väljer Fonseca att spela med två centrala forwards finns viss möjlighet att vi kanske får se vår unge guldkalv återigen få hoppa in mot Fiorentina. Eftersom RLC inte är disponibel är det mycket möjligt att det återigen blir en 4-4-2-uppställning.

Preliminär förväntad startelva AC Milan (4-4-2): Maignan; Emerson, Gabbia, Tomori, Theo; Pulisic, Fofana, Reijnders, Leao; Abraham, Morata

Spelare att se upp med i Fiorentina: Moise Kean, Robin Gosens, Albert Gudmundsson Champions League panelen – Överraskning

Gustav Hjorth Tegman2024-10-06 09:35:00
Author

Fler artiklar om Milan