Inför Milan - Genoa: Upp till bevis
Dags att stänga igen på San Siro!

Inför Milan - Genoa: Upp till bevis

Genoa hälsar på Milan som har hämnd att utkräva efter överkörningen senast på Luigi Ferraris. Kan Milan hänga på i kampen om Europa-platserna?

Genoa
 
För laget som på förhand spåddes bli en spännande utmanare till Europaplatserna har säsongen varit en stor besvikelse. Genoa befinner sig i en djup svacka och har bara vunnit en av de 13 senaste matcherna i Serie A. Tack vare Crotones, Palermos och Pescaras grova underprestation är i Rossoblu inte i någon omedelbar fara, men att vara i ingenmansland är inte heller speciellt kul.
 
Laget verkar dock trivas mot Milan om vi ser till de senaste säsongerna. 4 av de senaste 5 mötena har slutat med Genoavinst och det senaste slutade med en övertygande 3-0 seger hemma på Luigi Ferraris.
 
Inför lördagens drabbning får Mandorlini klara sig utan Perin och Veloso som är skadade. Viktiga pjäsen Burdisso är avstängd. En spännande notis är att Milanbekantingen och Deulofeu-kopian Adel Taarabt finns med i Genoas trupp ikväll. Yttermittfältaren är på lån från Benfica men lär inte få starta ikväll mot Milan.
 
Förväntad startelva: Lamanna; Izzo, Muñoz, Orban; Laxalt, Ntcham, Cofie, Hiljemark, Lazovic; Pinilla, Simeone
 
Milan

Närmast kommer laget från ett tungt nederlag mot Juventus efter ett sent straffavgörande. Har vi även det senaste mötet mot Genoa – som slutade i en klar 3-0 förlust – i beaktande kan vi gissa att Milan är hungrigt ikväll.
 
Inför den 29e omgången ligger Milan säkert på en sjundeplats, 2 poäng bakom (hör och häpna) Atalanta och 4 bakom Inter. Att avståndet till lillebror inte växer är av stor betydelse, inte minst inför derbyt som ska spelas om ungefär tre veckor. I de fullt överkomliga matcherna som leder upp till derbyt har vi Pescara borta och Palermo hemma och visst vore det trevligt om vi kunde ligga i en spännande tabellposition inför Derby di Milano. Och den processen börjar ikväll hemma mot Genoa.
 
Det verkar dock bli en något sargad startelva som ska lösa uppgiften. Montella tvingas klara sig utan en hel drös med spelare som antingen är skadade eller avstängda. Bacca, Sosa och Romagnoli tillhör den senare gruppen och det blir intressant att se vem som ersätter den formstarke Sosa på mittfältet. Kanske får vi återigen se Lapadula på topp. 
 
Förväntad startelva: Donnarumma; De Scilgio, Zapata, Patella, Vangioni; Bertolacci, Fernandez, Kucka; Deulofeu, Lapadula, Ocampos

Jonas Desai2017-03-18 10:26:39
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1