Giuseppe Meazza, 2024-04-06 15:00

Milan - Lecce

Inför Milan - Lecce

Våren är kommen till Milano när vi nu tar oss an Lecce i början av slutspurten på ligaspelet. Alla supportrar på plats har att se fram mot 22-23 grader och strålande sol. Så det är glajjorna på som gäller. Förhoppningsvis är det inte bara solen som kommer skina utan även Milans offensiv, då laget förväntas ställa upp med det mest tekniska mittfältet på åtminstone ett helt decennium!

Milan har i ligaspelet sedan årsskiftet 9 segrar, 2 lika och 1 förlust. Formen har varit mycket god och vinsterna i de två senaste matcherna har inneburit ett litet ryck från Juve i kampen om andraplatsen. Fortsätter vi på samma spår kan vi ha ett klart psykologiskt övertag då lagen möts senare i april. Lecce har under samma period 2 vinster, 3 lika och 7 förluster. Laget ligger på 13 plats men har bara 4 poäng ner till näst sista plats i ligan. Det är kamp i bottenstriden vilket kan påverka spelarnas motivation positivt och verkligen få dem att att kriga om varenda pinne. Laget har också under våren lyckats besegra Fiorentina och kommer senast från en likamatch mot Roma.

Milan går in i en månad där laget har dubbelmöte i EL-slutspel mot Roma samt extremt betydelsefulla matcher mot Inter och Juventus på spelschemat. En del kanske hävdar att det är läge att vila de bästa och viktigaste spelarna men den taktiken har tyvärr visat sig fungera dåligt för Pioli och uttalanden innan matchen tyder på att han kommer att formera laget på starkast möjliga sätt. Frågan är om det är han själv som har kommit till insikt eller om det kanske snarast rör sig om tydliga råd och direktiv från Zlatan Ibrahimovic. Det man också kan väga in är att spelschemat under våren ändå har varit relativt luftigt, det var sju dagar sedan den förra ligamatchen och att flera av de tongivande spelarna i laget under säsongen fått naturlig vila i och med skador och avstängningar.

Pioli har inför matchen tillgång till nästan alla lagets startspelare förutom RLC som är avstängd och Thiaw som går småskadad. Pulisic förväntas ta platsen som den centrala offensiva mittfältaren med Chukwueze till höger och Gabbia platsen bredvid Tomori på mittbacken. Många har längtat efter att få se Puli på just den här positionen och då Chuck gjorde det riktigt bra mot Fiorentina senast finns alla möjligheter att vi i eftermiddag får se ett sprudlande offensivt Milan.

Preliminär förväntad startelva AC Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Gabbia, Tomori, Hernandez; Adli, Reijnders; Chukwueze, Pulisic, Leão; Giroud.
 

Gustav Hjorth Tegman2024-04-06 08:00:16
Author

Fler artiklar om Milan