Inför Milan - Roma

Inför Milan - Roma

Det är dags för kvartsfinal i Europa League och den här gången har vi ett italienskt möte att vänta oss. San Siro gästas av Roma och ett dubbelmöte med högt underhållningsvärde väntar.

Milan kan knappt ställas mot Roma i ett bättre läge. Man har en fin form med sju raka vinster och endast en kritisk skada inför detta möte, nämligen Kalulu. Dock så är det ett ganska tungt avbräck med tanke på att Tomori också saknas då han tagit på sig för många gula kort. I övrigt ser Milans form lovande ut och det känns som att Rafa Leão fått sig ett lyft och den här gången verkar det vara på riktigt. Milan har vunnit bägge mötena i Serie A mot Roma och senast lagen möttes så slutade matchen 3-1 till Milans favör.

De rödsvartrandiga har endast släppt in tre mål under de fem senaste matcherna och har gjort ett dussin mål. Sex olika målskyttar har man också haft, vilket tyder på att det är fler än en som befinner sig i en god form.

Offensiva spelet tvekar jag inte ett dugg på inför detta möte. Man har en fin elva och på bänken finns Chukwueze som på sistone fått en hel del positiv kritik. Däremot så blir utmaningen här att se till att stå rätt i backlinjen. Roma har en tendens att både kunna spela sig igenom och även vara hotfulla genom skott på distans och där behöver man hitta en balans i backlinjen. Man får inte göra bort sig och heller inte stå på tunga hälar när spelare som Dybala, El Shaarawy och Lukaku laddar bössan. Roma är inte det starkaste laget att försvara sig mot kontringar och Roma förblir därav ett motstånd som passar Milan väldigt bra. 

Roma har ingen superform men är heller inte en enkel motståndare sedan De Rossi tog över rodret. Under de fem senaste matcherna så har man vunnit två matcher, spelat oavgjort två och förlorat en match. Man har också gjort det bra defensivt genom att endast släppa in tre mål precis som Milan. Däremot har offensiva spelet varit hackigt och man har endast lyckats göra fyra mål. För att Roma ska gå vinnande ur denna strid så behöver de verkligen se till att vara fläckfria defensivt, annars kommer det straffa sig när front trion i Milan tar fart.

Följande är Milans förväntade startuppställning om man ska tro SkySport.

(4-2-3-1): Maignan; Calabria, Thiaw, Gabbia, Hernandez; Reijnders, Bennacer, Loftus-Cheek; Pulisic, Leão; Giroud

Vi har en mycket spännande och garanterat underhållsrik match framför oss och vrider mer än gärna fram klockan till 21:00 torsdag då fransmannen Clement Turpin blåser igång matchen.

Forza Milan, per sempre!

Milad Kazeronimiladzk@hotmail.comTwitter @Kazeronii2024-04-10 19:51:16
Author

Fler artiklar om Milan