Giuseppe Meazza, 2023-03-13 20:45

Milan - Salernitana

Inför Milan - Salernitana: En given 3 poängare till AC Milan, eller?
Zlatan på planen?

Inför Milan - Salernitana: En given 3 poängare till AC Milan, eller?

Milan slåss för en topp 4 placering och Salernitana kämpar för att hålla sig kvar i Serie A. En mycket viktig match för båda lagen.



Detta är givetvis en match Milan ska vinna alla dagar i veckan. Men vi har sett tidigare under säsongen att dom så kallade bottenlagen har tagit poäng från topplagen, senast i minnet när Inter förlorar borta mot Spezia med 1-2.
Napoli ångar vidare mot scudetton med vinst över Atalanta med 2-0, som dock hjälper oss mot en topp 4 placering. Och även Lazio förlora 2 poäng borta mot Bologna, en match som slutade 0-0.

Senast Milan spelade mot Salernitana borta så blev slutresultatet 1-2 till Milan. Ingen supersäker seger trots många målchanser, nått vi har sett flera gånger under säsongen 22/23.
Nu är det hemmaplan på San Siro och med fansen i ryggen, yttligare en större sannorlikhet till att Milan borde ta hem 3 viktiga poäng.

Det rycktas om lite rotationer på olika positioner från Tottenham matchen, som att Bennacer ersätter Tonali som startar brevid Krunic och att Kjaer ersätter Tomori och Saelemaekers går in istället för Messias.
Det finns även lite små rykten att Divock Origi kan starta på topp mot Salernitana för att vila Giroud och att CDK ersätter Diaz.

Våran kära svensk då? Jo det finns även lite små rykten om att Zlatan eventuellt kan starta ikväll eller om det blir ett inhopp. Alla vill vi se våran super svensk på planen och bara han vet om hans kropp är 100% skadefri och redo för en start i dagens match.
Allt är spekulationer men som vanligt så får vi vänta till 1 timme innan match för att få den slutliga startelvan.

Milan måste få igång målskyttet, skärpan i avsluten måste upp. Det håller inte i längden att vara så ineffektiva som vi har varit den här säsongen.
Som vanligt hoppas vi Leão har en bra dag och kan störa Salernitanas försvar som bara han kan, Theo vara det offensiva hotet som han kan vara när han är på spelhumör och De Ketelaere hoppas kan komma igång
och kanske göra ett mål eller åtminstone en riktigt bra prestation. Hans självförtroende är inte på topp just nu och ett mål kan vara förlösande.

Nu har vi förvisso våran stjärnmålvakt Mike Maignan tillbaks vilket tydligt märks inte bara på våran backlinje utan hela laget. Vårat försvarspel har varit som natt och dag sen han kom tillbaks från skadan. 
Som han styr detta försvar med sin pondus och givetvis sina räddningar så är det nog inga som tvivlar på hans betydelse för detta AC Milan. Detta lilla klipp talar sitt klara språk, PONDUS!

Men Salernitana då? Dom kommer ifrån en stark 3-0 seger mot Monza och ett 0-0 resultat mot Sampdoria, vilket borde ge Salernitana lite vind i ryggen.
Salernitana har släppt in näst flest mål i Serie A denna säsong med 44 insläppta mål och gjort 28 mål framåt, flest bland bottenlagen (14-20) plats i tabellen.
Senast mot Milan så gjorde Salernitanas nya målvakt Guillermo Ochoa en bra insats med flera fina räddningar.
Vi får hoppas han inte har en superdag om vi ska inkassera 3 poäng.

Milans möjliga startelva 4-3-3 : Maignan, Thiaw, Kjaer, Kalulu, Hernandez, Krunic, Bennacer, Saelemaekers, Leao, De Ketelaere, Origi
Källa: La Gazzetta dello Sport


Vilket lag har mest motivation? Kan motivation slå klass? 
Svaret får vi på måndag den 13:e Mars kl 20:45 på CMORE

Forza Milan Sempre !

 VIDEO: Tidigare match iår, Salernitana-Milan 1-2

 

Rossonero89falkeen_89@hotmail.com@Retrofreak892023-03-12 18:00:00
Author

Fler artiklar om Milan