2019-03-02 18:00

Milan - Sassuolo

Inför Milan-Sassuolo: Med tredjeplatsen i sikte

Inför Milan-Sassuolo: Med tredjeplatsen i sikte

Milan tar emot Sassuolo hemma på San Siro med ett enda mål i sikte, att ta över tredjeplatsen från rivalen Inter.

De rödsvarta från Milano har inte förlorat en ligamatch sedan två dagar innan julafton när Fiorentina blev för svåra. Därefter har laget spelat åtta ligamatcher och vunnit fem och spelat lika i tre av dem. På samma åtta omgångar har Milan gjort 14 mål och bara släppt in tre, vilket vittnar om att Gennaro Gattusos lag befinner sig i en riktigt fin formkurva.

De tre senaste matcherna mot Cagliari, Atalanta och Empoli har för ovanlighetens skull slutat med väldigt klara segrar där Gattuso kunnat byta och ge vila åt flera nyckelspelare. En spelare som blivit en riktigt viktig nyckel i Milan är nyförvärvet från Genoa, Krzysztof Piatek, som i tisdagens mållösa Coppa Italia-match mot Lazio för första gången i Milan-tröjan tvingades gå mållös av planen. Il pistolero, som han nu kallas tack vare sin unika målgest, har överträffat alla förväntningar och har redan efter en dryg månad blivit supportrarnas favorit.

Ikväll kommer Gattuso till spel med ordinarie manskap så när som på långtidsskadade Mattia Caldara (som snart är tillbaka) och Giacomo Bonaventura. Startelvan är cementerad och lämnar bland andra Andrea Conti, Lucas Biglia och Samu Castillejo sittandes på bänken. Det stora orosmolnet på Milan-himlen just nu är Susos försvunna form. Spanjoren har inte uträttat mycket vettigt under 2019 och många röster höjs för att hans landsman Castillejo borde få chansen istället.

Om två veckor är det dags för Derby della Madonnina, men redan idag har Milan chansen att gå om Inter i tabellen efter kusinernas förlust under fredagskvällen mot Cagliari. Lägg därtill att det senare ikväll spelas ett Derby della Capitale där Milans största utmanare om CL-platserna ställs mot varandra och ni förstår att kvällens match mot Sassuolo liksom nästa helgs möte med Chievo behöver inbringa full pott.


Sassuolo har återigen haft en bra säsong, åtminstone den första halvan när man på allvar var med och hotade om Europa-platserna. Under 2019 har maskineriet däremot börjat hacka lite för den så hyllade tränaren Roberto de Zerbi och laget från kakelnästet Ferrara parkerar nu på en elfteplats i Serie A, sju poäng bakom Torino som innehar sjätteplatsen.

En stor anledning till att Sassuolo under 2019 bara plockat sex poäng på lika många matcher är den oväntade förlusten av den gamle Milan-profilen Kevin-Prince Boateng till Barcelona. Ghananen hade innan flytten en kanonsäsong i de grönsvarta och var den store stjärnan, ledaren och kreatören. Nu får man istället förlita sig på Khouma Babacar och Domenico Berardi i offensiven, understödda av Stefano Sensi och Manuel Locatelli. Just Berardi har en historia av att vara en riktig Milan-dödare, men 24-åringen har en rätt svag säsong bakom sig med bara tre gjorda mål, och de förutspådda storlagsäventyren som väntade honom kommer nog aldrig bli av.

Roberto de Zerbi som fått så mycket beröm under säsongen som gått kommer till spel med i stort sett ordinarie lag, förutom mittfältsmotorn Alfred Duncan som är avstängd.

Sassuolo har i ärlighetens namn inte så mycket att spela för längre efter den svaga starten på det nya året, så vi rödsvarta kan hoppas på att deras ägare tillika store Milan-supportern Giorgio Squinzi ber sina killar ta det lite lugnt ikväll. Vi vill väl alla att Milan ska tillbaka till Champions League, eller hur Giorgio?



Troliga startelvor (GdS):

 
Milan (4-3-3): Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Bakayoko, Paquetá; Suso, Piatek, Calhanoglu

Sassuolo (4-3-3): Consigli; Lirola, Peluso, Ferrari, Rogerio; Sensi, Locatelli, Magnanelli; Berardi, Babacar, Djuricic


 
Domare:
 
Paolo Valeri


 
Vad? Serie A, Milan-Sassuolo
När? Lördag 2 mars, 18:00
TV? Strive

Tommi Uksila@TUksila2019-03-02 10:05:48
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1