San Siro, 2024-03-07 21:00

Milan - Slavia Prag

Inför Milan - Slavia Prag

Inför Milan - Slavia Prag

Dags för åttondelsfinal och den första av två matcher mot tjeckiska storlaget Slavia Prag.

Slavia kommer till Milano med två tuffa derbymatcher mot det andra huvudstadslaget Sparta Prag, matcher som för våra motståndare resulterat i en förlust och ett likaresultat. I övrigt går laget bra i ligan och ligger för närvarande på andra plats, just efter ovan nämnda antagonister.

Slavia Prag vann under hösten sin grupp i EL med 17 poäng, före bland annat Roma. De lyckades också besegra italienarna med 2-0 i ett av deras möten. Så det är alltså ett helt okej fotbollslag som vi har att göra med men spelare för spelare så är Milan klart överlägsna och det ska till en riktig underprestation från vår sida för att tjeckerna ska ta sig vidare. Vi pratar ibland om att motivation slår klass och då kan det vara på sin plats att höja ett varningens finger kring att tjeckerna möjligtvis känner en starkare motivation inför turneringen.

Tränare Pioli har till matchen tillgång till nästan hela a-lagstruppen och väntas mönstra en stark startelva. Valet i backlinjen kommer stå mellan Florenzi och Calabria men då Florenzi är avstängd i nästa ligamatch väntas han starta ikväll. Som mittback konkurrerar tre alternativ men då Gabbias form gör honom mer eller mindre given står valet förmodligen mellan Thiaw och Kjaer. På det inre mittfältet väljer Pioli troligen mellan Adli och Bennacer, då Reijnders är ett namn han tidigt skriver upp i sin starkaste startelva.

Förväntad preliminär startelva AC Milan (4-2-3-1): Maignan; Florenzi, Kjaer, Gabbia, Hernandez; Reijnders, Adli; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud.
 

Gustav Hjorth Tegman2024-03-07 07:18:51
Author

Fler artiklar om Milan