Giuseppe Meazza, 2024-10-19 18:00

Milan - Udinese

Inför Milan – Udinese

Inför Milan – Udinese

Ett Milan som söker efter formen tar emot laget från Udine som inlett ligaspelet på ett för laget ganska imponerande sätt. Tre poäng är vad vi måste gå efter för just nu ligger ligaettan Napoli fem pinnar före. Det får gärna inte dra iväg till sju, åtta poäng redan efter åtta omgångar.

Udinese har inlett säsongen starkt och ligger inför matchen på tredje plats. De flesta är ense om att Milan har inlett säsongen dåligt, ändå är det bara två poäng som skiljer lagen åt. Det säger en del om vilka förväntningar som finns på de båda klubbarna och inför matchen är givetvis Milan, hur usel säsongsinledningen nu än varit, favoriter till segern. Det är, med något enstaka undantag, inte heller några större klubbar som Udinese presterat väl mot under säsongsinledningen. Vi finner segrar mot klubbar som Como, Parma och Lecce blandas med förluster mot bättre motstånd i form av Roma och Inter. Segern mot Lazio var imponerande och insatsen mot Inter (marginell förlust 3-2) visar att Udinese ändå har en viss höjd i sitt spel.

Milan inledde säsongen med sämre prestationer i de tre första omgångarna och det svajade rejält kring nye tränaren Fonseca. Ryktena om att focken var nära förestående haglade tätt. Sedan kom fina prestationen mot Venezia, Inter och Lecce och känslan var att laget kanske var på väg mot en mer rejäl och långvarig formtopp. Dessa segrar kombinerades och följdes upp med förluster i CL mot Liverpool och Leverkusen samt senaste ligaförlusten mot Fiorentina. Det har inneburit att pressen på Fonseca har hårdnat rejält och att det återigen har börjat spekuleras i att klubben snart kommer låta Fonseca söka lyckan någon annanstans, givet att han och laget inte börjar rada upp segrar och fina prestationer såklart.  

Till kvällens match saknas i milanlägret skadade Bennacer, Sportiello och Florenzi samt avstängde The Hernandez. Av dessa är det framförallt Theo som kommer saknas mest då den som köpts in för att agera back-up på vänsterbacken är Terracciano som hittills inte har bjudit på någon bra prestation alls sedan köpet i början av kalenderåret. Kanske, kanske kommer vi istället få se talangfulle Alex Jimenez ersätta Theo. Vi får i alla fall hoppas på att det blir så.

Hur ser det ut med lagmoralen efter en tid av sämre prestationer? Finns det ordentliga ledare som brinner för klubbens färger och som ser pengarna som sekundära och mindre viktiga än att få spela fotboll och skänka supportrar glädje? Matteo Gabbia och Alvaro Morata har under början av säsongen visat prov på glöd och båda förväntas starta matchen ikväll. Lägg därtill Magic Mike som är en målvakt av högsta rang samt Christian Pulisic som sällan gör en dålig insats och som är i Milan för att göra avtryck så har vi ändå ett par killar att lita lite mer till därute.

Det har varit svårt att förutse Fonzies startelvor under de inledande nio matcherna och så är det även nu, runt klockan 08 på lördagsmorgonen. Eftersom Udinese sitter på ligans förmodligen längsta forward, Lorenzo Lucca (2,01 meter hög) så kanske vår egen jätte Pavlovic får spela istället för Tomori. I övrigt är det oklart vem som startar på högerback, vänsterback, som högerytter, offensiv mitt samt vänsterytter.

Preliminär förväntad startelva AC Milan (4-2-3-1): Maignan; Emerson, Gabbia, Pavlovic/Tomori, Terracciano/Jimenez; Fofana, Reijnders; Chukwueze, Pulisic/RLC, Rafa/Oka; Morata.

Spelare att se upp med i Udinese: Duktige elegante yttern Florian Thauvin, spelskicklige brassen Brenner samt målskytten, fyrtornet Lorenzo Lucca.
 

Gustav Hjorth Tegman2024-10-19 08:34:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1