Mapei Stadium, 2024-04-14 15:00

Sassuolo - Milan

Inför Sassuolo - Milan

Ett formstarkt men kraftigt reservbetonat Milan möter i eftermiddag ett mycket formsvagt Sassuolo. Viktiga poäng står på spel i bottenstriden för Sass och Milan vill i sin tur såklart inte följa upp veckans usla resultat mot Roma med ytterligare en svag prestation.

Milan har i ligan sedan årsskiftet 10 segrar, 2 lika och 1 förlust och kommer i ligaspelet senast från en klar tre-nollseger mot Lecce. Formen har varit mycket god och vi kan se ett visst avstånd ner till tredjeplacerade Juve i kampen om andraplatsen. Vid vinst ikväll kommer avståndet utökas till åtta poäng. Sassuolo har under samma period i ligaspelet 2 vinster, 3 lika och 8 förluster. Laget ligger näst sist men har bara 3 poäng upp till en lite mer betryggande femtondeplats. Det är kamp i bottenstriden vilket kan påverka Sassuolospelarnas motivation positivt och verkligen få dem att att kriga om varenda poäng.

Då Milan möter Roma i dubbla möten i Europa League och inom kort även ska ta sig an såväl Inter som Juventus i ligan förväntas de ställa upp med en mer reservbetonad startelva. Laget saknar också förstemålvakt Mike Maignan som ersätts av Marco Sportiello mellan stolparna. Sportiello som kom som ny till klubben denna säsong har under bland annat Maignans senaste skadefrånvaro ersatt denne på ett fullgott sätt. I backlinjen går förmodligen Florenzi och Kjaer in istället för Calabria och Gabbia vilket knappast kan ses som någon kvalitetsmässig försvagning. Den viktigaste defensiva pjäsen i backlinjen är mittback Tomori, som verkligen saknades i veckans EL-match mot Roma men förväntas starta i eftermiddag. På det inre centrala mittfältet ersätter förmodligen Musah/Adli firma Bennacer/Reijnders. Holländaren tar eventuellt i sin tur plats lite längre fram på mittfältet i roll som offensiv centrala mittfältare istället för RLC. I det fall Pioli väljer en 4-3-3 formation ser vi förmodligen Reijnders som en del av tremannamittfältet. Ute till höger som attackerande mittfältare (alternativt som högerforward) kliver Chuckwueze eventuellt in istället för Pulisic. Chuck har varit bra i de senaste matcherna och förtjänar en startplats. Ute till vänster går Okafor in istället för Rafa Leão och som central forward vilas förmodligen Giroud till förmån från Jovic.

Det är tudelade känslor inför startelvan. Laget är på pappret och spelare för spelare bättre än Sassuolo men vi har tidigare under säsongen sett liknande större rotationer innebära svaga lagprestationer och resultat.

Preliminär förväntad startelva AC Milan (4-2-3-1): Sportiello; Florenzi, Kjaer, Tomori, Hernandez; Musah, Adli; Chukwueze, Reijnders, Okafor; Jovic.
 

Gustav Hjorth Tegman2024-04-14 08:40:01
Author

Fler artiklar om Milan