2018-09-30 20:30

Sassuolo - Milan

Inför Sassuolo-Milan: dags för en ny helgförstörare?
Har Berardi ett nytt hat-trick på gång?

Inför Sassuolo-Milan: dags för en ny helgförstörare?

Exakt en månad efter senaste Serie-A segern reser Rossoneri till Reggio Emilia för en kritisk Posticipo på Mapei Stadium. En arena där katastrofala nederlag har registrerats under Seedorf och Inzaghi, arenan där Allegri avslutade sin karriär som Milantränare i januari 2014. Kan vi börja skriva Gattusos initialer i Milans ex-tränarlista?


Sassuolo - Neroverdi har efter fjolårets besvikelser inlett Serie A 2018-19 på bästa möjliga vis och ligger för närvarande på tredje plats med 13 poäng efter sex spelade omgångar. Till skillnad från Milan kan Mister De Zerbis bemanning verkligen beskrivas som en målmaskin med ett flertal spelare i toppform som Babacar, Di Francesco, Kevin Prince Boateng och sist, men inte minst Rossoneris mardröm Domenico Berardi. Det var just ett straffmål av den sistnämde som signerade säsongens första skräll den 19:e augusti när Sassuolo besegrade Inter på Mapei stadium. Sassuolo har därefter kammat hem poäng med övertygande prestationer, även på på Allianz Stadium där man förlorade med knappa 2-1 mot Bianconeri, Sassuolos enda förlust så här långt. Samtidigt som Milan skämde ut sig på Stadio Castellani i Empoli, säkrade Sassuolo ytterligare tre viktiga poäng i emilianska derbyt mot Spal med en komfortabel seger i torsdags. Mister De Zerbi hade dessutom råd med en omfattande spelarturnover i Ferrara och förutom Duncan och Peluso är resten av truppen redo för en ny skräll mot Rossoneri. Vi kanske inte ens skulle beskriva en eventuell seger som skräll?




Milan - när höstmörkret rullar in ser varje tifoso fram emot ett spelschema med fotboll var tredje dag. Med facit i hand skulle jag nästan gissa på att många Milanisti runtom i världen idag saknar försäsongens klassiska vänskapsmatcher mot Lugano och Novara. Oavbrutna motgångar har orsakat dåligt humör och bittra miner i nästan en månad. Match efter match har man bitit på naglar och hållit andan, omgång efter omgång har man väntat på ett en övertygande seger och lite fotbollsgodis för att få en en trevlig fotbollsafton. Söndagsposticipon mot Sassuolo kan verkligen bli en helg- eller veckoförstörare, risken är stor. Rossoneri har en usel statistik på Mapei stadium och speciellt i dagsläget är Sassuolo klara favoriter, tråkigt men sant. Det finns ett italienskt fotbollsuttryck som beskriver Milans situation eller rättare sagt behov på ett bra sätt och det är Vittoria scacciacrisi (översatt “krisbekämpande seger”). Sex poäng efter fem spelade omångangar kan inte beskrivas med andra ord än kris och en seger är definitvt Rossoneris enda läkemedel i dagsläget. Hur ser förutsättningarna ut för att Gattuso ska kunna läka Milans sår? Higuain kommer med största sannolikhet at bänkas på grund av skadan, Cutrone har inte 90 minuter i benen, Suso här däremot 180 intensiva minuter  i benen, Calhanoglu är oigenkännlig och tråkig. Det finns tillräckligt med material och negativa analyser som vi kan lista upp för att beskriva Rossoneris bedrövliga förutsättningar inför Posticipon. Den olyckligaste detaljen som egentligen sammanfattar Milans utgångspunkt är dock att vi riskerar att se Borini som falso nueve igen!




Statistik och fakta



Målvakternas månad - Cragno, Gollini, Bonnefoi, Terracciano, okända spelare för många. Milans effektivitet i straffområdet kan självklart ifrågasättas, men vi kan lugnt konstatera att dessa målvakter har klättrat i europarankningen genom prestationerna mot Milan i september.

Boa, boa, boa! Teng, Teng, Teng! - Vi har väl inte glömt Tiziano Crudelis galna video från 2011 när Kevin Prince stod för ett hat-trick i Rossoneris ofattbara vändning mot Lecce på Stadio via Del Mare? Välkommen tillbaka till Serie A Kevin!

Aeroplaninos rekord - Hur tokigt det än låter, lyckades Vincenzino Montella faktiskt leda Milan till seger på Mapei i fjol. Rossoneri besegrade Sassuolo med en övertygande tvåmålsseger i november 2017. Saknar vi Montella? Nja, inte riktigt va?!

Saknar vi André Silva? Svar, ja -  Jag har vid flera tillfällen kritiserat portugisen, men när jag i torsdags insåg att vi nu tvingas spela med Borini som falso nueve samtidigt som Silva sänkte Real Madrid... No comment...





Förvantade startelvor enligt Gazzetta dello Sport:


Sassuolo (4-3-3): Consigli, Lirola, Magnani, Ferrari, Rogerio,Bourabia, Locatelli,Sensi, Berardi, Boateng, Di Francesco

Milan (4-3-3): G. Donnarumma, Calabria, Musacchio, Romagnoli, Ricardo Rodriguez; Kessié, Biglia, Bonaventura; Suso, Borini, Calhanoglu.

Erik Terzi2018-09-29 21:00:00

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1