Inför Serie A-starten #2: "De har en chans att ta scudetton"

Inför Serie A-starten #2: "De har en chans att ta scudetton"

Tappra nykomlingar, Zlatan, Kulusevski, Ny seriesegrare?


Äntligen dags att sätta igång Serie A. 
Vi har tagit pulsen på redaktionerna och hört efter hur de ser på kommande säsong och hur förberedleserna varit.
Åtta frågor och vi tar det i två delar. Här är de sista fyra:

Vilken målsättning har klubben för säsongen och är det rimliga?




— Mihajlovic har pratat om att slå Piolis poängskörd från säsongen 2011-2012 (51 poäng) och det känns väl absolut som en rimlig målsättning. Europa får sannolikt vänta någon säsong till. (Mikael Mansjö)


— Inget snack här. Klara nytt kontrakt. Och det kan bli svårt när det verkar jämnare än någonsin i botten. Vi kan glömma upprepning av förra säsongen i alla fall.  (Johan Stistrup)


— Ligatiteln, såklart. Den kunde vi ha bärgat förra säsongen och det borde vi kanske ha gjort. Det är rimligt att tro att det kan ske, då många lagdelar i Inter är bättre än Juventus dito. Och om man kollar på en plats där Juventus är bättre, anfallet, så har Inter den näst bästa uppsättningen som är mer än bra nog och lite därtill. Cristiano Ronaldo är dock tveklöst ligans bästa anfallare och kan vara den som avgör ligan om Inter inte räcker till.
(Konrad Grönlund)


— Andrea Agnelli gav ett tydligt svar på den frågan efter uttåget mot Lyon: Champions League är inte bara en dröm, det måste vara ett objektiv. Jag anser dock att det är motsägelsefullt att säga så utan att göra en ambitiös mercato. Vi har visserligen investerat stort i Ronaldo och De Ligt, men i övrigt har truppbygget misskötts de senaste åren. Om Juve ska kunna utmana om CL på allvar måste truppen vara byggd därefter. Nu har jag inte ens nämnt ligan, och det gör knappt Agnelli heller, den ska bara vinnas. Och den målsättningen är helt klart rimligare, även om konkurrensen är tuffare än på länge. (Adam Yngvesson)


Lazios målsättning är att nå en plats som garanterar Champions League. Det är en rimlig målsättning, har dock en känsla av att det kommer att vara tuffare konkurrens i år. Med tanke på att Lazio innan förra säsongens uppehåll på grund av Covid-19 var endast en poäng från Juventus och att Juventus inte längre känns lika vassa som för några säsonger sedan så drömmer man såklart om Scudetto. (Niklas Tellini)


— Champions League-plats är ju det uttalade målet, precis som det varit under de senaste säsongerna. Och det med all rätt. Klubben hör hemma på den scenen och truppen har definitivt egenskaper nog att klara bedriften. Nu svär jag kanske i kyrkan, men jag tror faktiskt att Milan imponerar. Optimisten i mig har vaknat och min tunga väljer att häva ur sig att Milan parkerar på tredjeplats när säsongen summeras. Med Zlatan Ibrahimovic, Sandro Tonali, Gigio Donnarumma och Ismael Bennacer har vi en stomme som jag vågar hoppas på. (Gabriel Melke)


— Målsättningen är toppfyra. EL vet jag inte om de prioriterar, dock ska Napoli ta sig genom ett gruppspel.   (Fredrik Kreuger)


Parma strävar efter att återupprepa de senaste säsongerna, det vill säga att försöka ligga i mittenträsket med hyfsat avstånd ned till nedflyttningsstriden. Det är en rimlig målsättning även om förutsättningarna är något luriga i år med ny tränare. Ens förväntningar kan ju ändras drastiskt beroende vad som händer på värvningsfronten men just i detta nu är jag väldigt nöjd med nytt kontrakt.  Konkurrensen känns lite hårdare i år då Genoa dessvärre präglas av ett mer kompetent styre samt att Benevento kan vara en stark nykomling.  (Martin Eliasson)


—  Europaplats. Mercaton i år har verkligen inte varit någon supermercato om ni förstår liknelsen och det gör att laget nog inte kan hoppas att vi ska ta oss särskilt högre upp än tidigare. På så vis blir det väl Europa som är målet och såklart att hamna före Lazio. Om vi fixar det? Beror helt på hur Fonseca får ihop laget, ersättaren till Dzeko visar sig målfarlig och om det blir en fördel att behålla en hyfsat intakt trupp? (Erik Winell)


— Målsättningen för säsongen är en stabil mittenplacering och framförallt att slippa vara inblandade i en till bottenstrid. Ranieri fick Sampdorias säsong att vända och slippa nedflyttning men hans närvaro gjorde inte Sampdoria till ett stabilt lag. De var indragna i bottenstriden ända tills de lyckades vinna många matcher i följ under juli efter coronauppehållet. Sampdorias sommarfönster har inte innefattat många stora nyförvärv, istället har det blivit många billiga unga spelare som inte kommer göra stora avtryck den kommande säsongen i Serie A. Ranieri har dessutom tappat en del spelare däribland Linetty som inte ersatts än. Med fjolåret i baktanke adderat med sommarfönstret skulle det inte förvåna om Sampdoria blev indragna i ännu en bottenstrid.  (Gustav Jogerot)


— Redan på Guidolins tid i början av 10-talet hade Udinese alltid den uttalade målsättningen att hänga kvar i högstaligan. Då var det en väldigt lågt lagd ribba. Numera är målsättningen densamma men förutsättningarna lite annorlunda, då laget har lite mindre spets. Att hänga kvar är en målsättning som ligger nära sanningen. Klaffar allt kommer Udinese att kunna ta en stabil placering strax under tiondeplatsen, men den huvudsakliga målsättningen måste vara att hänga kvar. Udinese kommer att få kämpa för att hålla, i första hand, nykomlingarna och Genoa bakom sig. (Jesper Klingnell)

***

Kan du plocka fram ett nyckelmoment/spelare som måste funka för att säsongen ska gå som du vill?



— Med förra säsongen i färskt minne så känns det ju onekligen som att det är i försvarsspelet som den största förbättringspotentialen finns. (Mikael Mansjö)



— Att Juric hinner få ihop laget innan det är försent. De tre första matcherna kan mycket väl betyda tre raka förluster. Juric behöver normalt sett llång tid och många matcher på sig att få ihop delarna. Blir heller inte bättre av att i stort sett  nyckelspelare från förra säsongen har lämnat. Sen måste han få in en ordentlig målskytt innan fönstret stänger. Vi kan inte ha det att bästa strikern vinner interna ligan på 6 mål... (Johan Stistrup)


— En säsong där mer faller på sin plats. Visst, näst flest gjorda mål och minst insläppta mål i Serie A och på det en andraplats. Men det var för mycket poängtapp ändå och anledningen till att Inter utmanade Juventus in i slutet var inte så mycket Inters briljans utan Juventus tafatthet och usplösa trupp förutom Ronaldo, Dybala och mittbackarna. I år har Inter en bättre trupp än man hade förra året. Han får se till att det blir minst en seger mot Juventus och genomgående goda resultat. Ojämnheten är ett av Inters stora svagheter. (Konrad Grönlund)


— Man måste givetvis peka på Andrea Pirlo i tränarrollen. Han är helt oprövad och har en enorm kravbild hängande över sig. Det är inte en överdrift att påstå att Juventus säsong står och faller med chansningen på Pirlo som ny tränare. Om jag får nämna en sak till är det att Paratici & co lyckas slutföra mercaton på ett sätt som gör att Pirlo har en rimlig chans att nå klubbens mål. Truppen måste fortfarande trimmas och spetsas om detta ska kunna ske.(Adam Yngvesson)


— Nyckelfaktorn är att vi kan spela med en stabil backlinje utan avstängningar och skador. Romagnoli och Hernandez är i princip oersättliga och det vore en dröm om den sistnämnde kunde hålla samma nivå som i förra säsongen. Vi måste se till att komma till derbyt i mitten på oktober med minst 7 och poäng och det är inget annat som gäller än 3 poäng mot kusinerna. En seger i ett Madonnina-derby precis i inledningen av den nya säsongen kan ge Milans unga trupp en fantastiskt boost inför höst och vinter - jag hoppas att Zlatan kan samordna projektet och gärna även med ett avgörande mål i just den matchen. Forza Ragazzi! (Erik Terzi)


— Skulle nog säga Luis Alberto, även om det är svårt att välja mellan han och Ciro Immobile. När Alberto är i form så är det ett helt annat lag jämfört med när han är lite off. Spanjoren kan vinna boll långt ner på banan, kan ofta dribbla sig förbi första motståndaren och kan / har slagit otroligt fina passningar till främst Ciro Immobile. Luis Alberto stod för 15 assists förra året, och då hade han redan slagit 11 efter matchen mot Juventus i december. (Niklas Tellini)


— Förra säsongen var offensiven för svag. Nu är en ny säsong, det kan ske allt möjligt under kommande år. Men offensiven måste bli bättre, Napoli behöver göra flera enkla mål. Kan de nya spelarna bidra med detta?  (Fredrik Kreuger)


— Liverani måste hitta balansen. Lecces defensiv läckte oerhört under fjolåret och deras spel gav endast effekt när motståndaren var dåligt förberedda eller i usel form. En nyckelspelare för laget blir ju den som tar hand som positionen som ankare och regista på mitten och som ska se till att Parma blir mer svårforcerade centralt men också vara grundpelaren i Parmas passningsspel. Att tyda av försäsongen så verkar den platsen stå mellan Hernani och Gaston Brugman. Rollen som offensiv mittfältare bakom anfallarna kommer också bli viktig för lagets offensiv eftersom det kommer vara den kreativa länken mellan mittfältet och anfallet.  (Martin Eliasson)


—  Luckan efter Zaniolo! Vilken karriär hade han haft utan sina korsbandsskador? Nu är jag optimistisk och vill tro att Nicoló kommer lyckas ändå med all den potential som denne kille har. Men nu är läget som det är och Zaniolo verkar vara borta till minst februari. På så vis måste vi, för att kunna få fram bollen till mål ha någon som driver på framåt. Finns denne i laget eller måste vi värva någon? Det får framtiden utvisa men luckan efter Zaniolo måste fyllas för att målen ska komma. Annars kommer det nog bli en oerhört lång höst och vinter. (Erik Winell)


— Bristen på sanna kvalitetsspelare i Sampdoria gör att laget är beroende av ett fåtal spelare. Quagliarella är Sampdorias stora stjärna och den spelare som står för mest rutin, spelförståelse och klass i anfallsspelet. Han är spelaren som får andra att klicka, spelaren som leder laget med kaptensbindeln runt armen, spelaren som dikterar det offensiva spelet. Quagliarella är nu 37 år gammal och karriären börjar lida mot sitt slut. Kan Sampdoria pressa ut ännu en bra säsong av 37:åringen där han spelar över 30 matcher och producerar tvåsiffrigt i målkolumnen ökar chansen att slippa en bottenstrid markant.  (Gustav Jogerot)


— Okakas tyngd i kombination med Lasagnas löpvilja är viktiga ingredienser i dagens Udinese och den italienska duon har ett tungt ansvar på sina axlar. Även Juan Musso har en viktig roll. I fjol var han en av seriens bästa målvakter och om Udinese ska göra en bra säsong krävs det att han fortsätter på samma nivå i år och att han därmed cementerar sig i rollen som en av de mest spännande målvakterna. I övrigt vill det till att minst ett par spelare tar kliv i sin utveckling om det här ska kunna bli en rolig säsong. (Jesper Klingnell)

***

Har ni någon ung spelare som du tror kan slå igenom?



— Någon ur lagets talangfulla mittfältstrio Schouten-Dominguez-Svanberg kan mycket väl få sitt stora genombrott.   (Mikael Mansjö)


— Här något som Hellas har gott om. Att vi kommer se en ny Kumbulla i år dock uteslutet. Om vi går från egna leden så såg Lovato verkligen intressant ut i slutet på förra säsongen på sin backplats. Kan vara ett ämne för framtiden. Annars har vi lånat in serben Ilic från Manchester Citys ungdomsakademi. Svårt att veta vad han kan visa riktigt med seniorer. (Johan Stistrup)


— .Förra året såg vi Nicoló Barella, Lautaro Martinez, Stefano Sensi och Alessandro Bastoni blomma ut för den breda publiken. I år finns det utrymme för Sebastiano Esposito att få fler chanser och varför skulle han inte kunna slå igenom? En av de mest spännande unga spelarna vi sett på länge, snabb, avslutsvillig, teknisk och smart. Får gärna spela mer i år. Gjorde faktiskt ett Serie A-mål förra året, men det bästa man såg av honom var inhoppet mot Borussia Dortmund.(Konrad Grönlund)


— Man kan med lätthet påstå att Dejan Kulusevski slog igenom redan förra säsongen, men nu har han möjligheten att gå från talang till världsstjärna. Dejan har redan hugg på Pirlos startelva och han kommer troligtvis att starta i premiären mot Samp. Sedan hoppas vi också på Weston McKennie, en spelare som jag själv bara hade sett på youtube när Juventus köpte honom, men som imponerat på “försäsongen”. Både Kulusevski och McKennie kommer garanterat att få speltid, och båda har goda möjligheter att få sitt stora genombrott i år. (Mikael Noaksson)


— Vad sägs om flera? Sandro Tonali, Brahim Diaz och Rafael Leao, med flera, har ju visserligen redan ”slagit igenom”, om man nu vill uttrycka det så. Alla dessa har däremot både en, två och, ja, tre (!) nivåer till i sig. Men bortsett från den förstnämnde är jag tämligen restriktiv i hoppet om att de faktiskt ska ta steget. Istället vill jag lyfta tre andra. Först och främst har vi Lorenzo Colombo. 18-åringen har fått stort förtroende under försäsongen – och som han har tagit vara på chanserna. Han har en enorm näsa för mål, samtidigt som han visat prov på fin akrobatik och avslutsförmåga. Ger mig fina vibbar. Den andre är Pierre Kalulu. Högerbacken är född 2000 och hämtades in från franska Lyon i somras. Kalulu har minst sagt agerat utan rädsla, varit följsam i defensiven och är ruskigt snabb. Äntligen en lösning på högerbacksposten? Oslipad, men enorm potential. Till sist, Daniel Maldini. Mer säger jag inte, resten hoppas jag nämligen på. (Gabriel Melke)


—  Jag skulle säga Nicolo`Armini, född 2001 i Rom. Armini har joinat Lazios A trupp i slutet på förra säsongen. Förra året spelade han en match i Europa League och drygt 40 minuter i Serie A mot Bologna. I år fick han några minuter speltid mot Verona. I år kommer han att ha tröjan nummer 13, samma som hans idol Alessandro Nesta.(Niklas Tellini)


— Nja, möjligtvis är det Osimhen som är relativt ung. Men ingen intressant egen produkt.  (Fredrik Kreuger)


— Vill lyfta fram vår talangfulle vänsterback Riccardo Calafiori igen. Förra året ryktades det om en hel del intresse från diverse klubbar men Roma lyckades behålla denne 18-åring och det hoppas jag kan visa sig bli succé i år. Killen har spåtts en lysande framtid och med tanke på att han är född i Rom så dunkar såklart Roma-hjärtat till lite extra. Erövrar vänsterbackspositionen i år? Si, grazie!  (Martin Eliasson)


—  Ja du. Materialet som finns att jobba med är väl inte direkt av yppersta världsklass. Speciellt inte med tanke på Zaniolos oerhört trista korsbandsskada. Men, ser jag det optimistiskt tycker jag det är tydligt att det finns en stor potential i det här lagbygget. Med en centrallinje som jag hoppas vi kan få förädla med namn som Mancini, Smalling (?), Diawara, Villar osv. Visst är det en chansning att våga tro på dessa redan nu men kanske, kanske kan de ta chansen? Jag hoppas Fonseca ser det på liknande sätt, och att Friedkin ger vår portugis rätt förutsättningar att lyckas på sikt. (Erik Winell)


— Bonazzoli är nu 23 år gammal och har inte riktigt haft sitt stora genombrott än. Han har spelat i alla italienska ungdomslandslag, från U-15 hela vägen till U-21 landslaget. Bonazzoli spelade 19 matcher ifjol och stod för 6 mål och med en minst sagt lyckad försäsong så kan han mycket väl få en betydligt större roll i Ranieris lag kommande säsong. 23 åringen är en duktig straffområdesspelare som tycks stå rätt och dyka upp i de rätta ytorna för att avsluta anfallen från nära håll. Det kan bli svårt att slå sig in i startelvan med Quagliarella och Gabbiadini som anfallspar men fortsätter Bonazzoli att leverera på samma sätt som han har gjort så har Ranieri en kille som säkerligen kan komma in och ändra en negativ defensiv matchbild till en mer positiv och hotande anfallsfotboll. Med denna utvecklingskurva så är frågan inte längre “om” han kommer att vara en startspelare i Sampdoria utan frågan är “när”.  (Gustav Jogerot)


—  Ännu så länge beror det ju mycket på vad som händer i slutet av mercaton och hur man definierar unga spelare. Bland juniorerna finns Marco Ballarini och norsk-italienaren Martin Palumbo. Båda dessa fick göra Serie A-debut redan i fjol och kanske kan de få mer speltid i år. Men de lär inte bli spelarna som får Udinese att flyga. Där handlar det istället om att spelare som Rolando Mandragora, William Troost-Ekong, Becao och kanske AZ-lånet Thomas Ouwejan kliver fram.

(Jesper Klingnell)

***

Andra lagen – vilka vinner? Vilka tar CL-platserna och vilka åker ur?



— Inter vinner, Juventus, Roma och Milan tar övriga CL-platser samtidigt som Crotone, Spezia och Parma åker ur.   (Mikael Mansjö)


— Visst, det kommer inte bli lätt men Juventus vinner ändå tillslut. Inter kommer stjälpas av sig själva och inga andra lag känns som att de är i närheten. 
Champions League kommer i alla fall vara mer spännande i år än normalt och Lazio känns väl som laget som kommer förlora sin plats, antingen till Napoli eller Milan. Kan Fiorentina smyga? Ja, om Amrabat håller samma klass som förra året och Ribery spelar hela säsongen.
Ut står mellan många lag men ett tappra nykomlingar kommer ryka tillslut, även om de känns som om de skulle kunna stanna kvar.  (Johan Stistrup)

'
— Inter vinner tillslut. Nu har Juventus en lite sämre och mindre meriterad tränare som dock har ett stort förtroendekapital i världsfotbollen och i Turin. En fantastisk lirare och person men tränare? Andrea Pirlo kan säkert lyckas som tränare men vi håller tummarna för att det blir på annan ort och lite längre fram.. De slutar tvåa med Napoli som skuggar på tredjeplatsen. Fyra slutar Atalanta med hård konkurrens från Milan och Lazio. Men Inter kommer få det svårt om man inte är igång hela säsongen och Juventus kan mycket väl vinna igen. Står mellan två lag. Lämnar Serie A gör Crotone, Spezia och Benevento, samtliga nykomlingar. Skrällchansen finns i att Benevento tar sig förbi Genoa, enligt oss.(Konrad Grönlund)


— Juventus och Inter är favoriter till att göra upp om scudetton, och jag har inga invändningar mot det. På de andra två CL-platserna tippar jag Atalanta och Milan, med Napoli och Lazio som främsta utmanare. Gällande nedflyttning tror jag att nykomlingarna Spezia och Crotone åker ur direkt, medan Benevento har bättre förutsättningar att utmana lag som Genoa vid det nedre strecket. Udinese har redan sålt Fofana och eftersom de även är på väg att sälja De Paul och Lasagna blir jag inte förvånad om de dras in i bottenstriden, även om Gotti fick ordning på dem förra säsongen. (Adam Yngvesson)


— Juventus är fortsatt ett nummer för stort för övriga lag i Serie A, tyvärr. Inter var bevisligen där och nosade ifjol, likaså Lazio, men de förstnämnda är inte på den gamla damens nivå än och de senare har nått en peak som gör att de nu får nöja sig med ett mellanår. Nerrazzuris trupp har vässats efter Antonio Contes önskemål och behov, sorgligt nog tror jag att det kommer att skära sig förr eller senare mellan parterna. Och förr känns mycket troligare än senare. 1.Juventus 2.Inter 3.Milan 4.Napoli 5.Atalanta 6.Roma 7.Lazio De tre randiga i norr befäster de tre första platserna. Gian Piero Gasperini och hans Atalanta får sig, precis som Lazio, ett mellanår. Halvslut med succén. Spezia är den främsta kandidaten att ta returbiljetten tillbaka till Serie B. Faktum är att detta blir säsongens tabelljumbo. En annan nykomling, Crotone, kan hålla sig kvar. De har, hittills, gjort ett godkänt fönster. Hämtat in Luca Cigarini, Andrea Rispoli, Luca Marrone och, sedan tidigare, vår alldeles egna Samuel Armenteros. Även Benevento har förstärkt rejält och lär kunna hålla sig kvar. Dessa två slåss med fjolårssuccén Hellas Verona? 18. Genoa 19. Öppen – Hellas Verona? 20. Spezia Genoa ramlar äntligen ur.(Gabriel Melke)
 

— Jag tror att Inter har en chans att vinna Scudetto. Juventus Roma och Lazio tar Champions League platserna. De lag som kom upp i år tror jag åker ner igen, Spezia Benevento och Crotone.  (Niklas Tellini)


— Juve och Inter gör upp om titeln. Därefter känner jag att det är öppet om de två resterande CL-platserna. Det är inte säkert att Lazio och Atalanta gör lika bra säsonger igen, framförallt skulle jag inte bli överraskad om Atalanta blir lite tröttare i år. Napoli och Roma borde kunna hota om CL-plats, men för att det ska gå vägen måste mycket stämma. (Fredrik Kreuger)


— Även om jag är skeptisk till Andrea Pirlo på grund av hans bristande erfarenhet är det svårt att visualisera ett scenario där Juventus inte är med och slåss om ligatiteln enda in på sluttampen. Deras trupp är trots allt så pass stark i förhållande till konkurrenterna. Jag tror eller hoppas åtminstone att Pirlos orutin kommer kosta laget för mycket för att inte Conte ska kunna kapitalisera på det. Inter och Conte vinner ligan även om drömscenariot är att Gasperinis Atalanta når ytterligare en nivå och chockerar massorna. CL-platserna blir alltså den trion plus Milan. Lazio har varit lite av en varannan säsongs klubb de senaste åren. Det känns som det kan vara psykologiskt för dem. De har å andra sidan värvat ganska bra men Milan doftar optimism och framåtanda för stunden med supervärvningen Tonali och jag tror de trots Piolis tillkortakommanden blir att räkna med i år och att de löser en CL-biljett. De senaste åren har oftast två av nykomlingar rykt om jag vill minnas rätt. Samtidigt som den utav nykomlingar presterar lite grann över förväntan. Den spontana känslan är väl att ett liknande scenario kan ske i år. Med andra ord Crotone och Spezia ryker där Benevento slutar kanske i mittenträsket. Kanske är det mest önsketänk att Super-Pippo ska få igång tränarkarriären sin på allvar samtidigt som lille Pasquale Foggia som sitter som sportchef var en personlig favorit som spelare. Men när man tar sig en titt på trupperna känns Benevento som det klart bäst utrustade laget. Crotone kommer vara lite väl beroende av en gammal och skadebenägen Luca Cigarini på mittplan och för Spezia krävs det verkligen att Vincenzo Italiano trollar från knäna om nytt kontrakt ska bli verklighet.  Utöver dem två hoppas jag att Genoa åker, mycket på grund av att jag gärna ser att Parmas forna sportchef Faggiano inte gynnas av det bytet. Men Maran är en slug tränare för mittenträsket/bottenträsket och lär lösa det. Udinese kan mycket väl vara den klubben som lever farligast, i synnerhet om Rodrigo De Paul lämnar innan fönstret stänger. Udinese åker tillsammans med Crotone och Spezia. (Martin Eliasson)


—  Vinner? Tycker på något vis att Juventus kanske kommer vara lite mer sårbara i år. Men trots det så går det inte att komma ifrån att de nog tar hem det trots allt. Har bäst trupp och verkar göra de mest spännande värvningarna. Således slutar Serie A 20/21 såhär. OBS! Det blir en tajt trelagstrid om Scudetton! 1. Juventus. 2. Atalanta 3. Inter 4. Roma (Skräll och tippar med hjärtat här!) 5. Milan 6. Napoli Lagen som åker ur? Två nykomlingar (Spezia och Crotone) plus ett lite mer rutinerat lag. Är det dags för Genoa som gnetat sig kvar så länge?(Erik Winell)


— Juventus är återigen storfavoriter till att vinna ligan. Känslan är att Pirlo inte blir ett sämre alternativ än Sarri på tränarposten utan att han kan leda Juve till ytterligare en ligatitel. Den största utmanaren till titeln är Napoli som värvat stort men bra i form av Osimhen som gjorde en otroligt bra säsong i Lille under fjolåret. Osimhen kan fylla en anfallsroll som Milik inte lyckades bemästra efter Higuains övergång till Juventus. Det blir otroligt viktigt att hålla kvar Koulibaly i truppen, då har Napoli ett otroligt starkt lag på pappret och borde hålla till i den absoluta toppen av tabellen.

Conte kommer leda Inter till ännu en topplacering. Värvningen av Hakimi ser ut som att passa som handen i handsken i Contes lagbygge. Kolarov kan även han passa in till vänster som wingback i systemet med sin fina vänsterfot. Blir viktigt även för Inter att hålla kvar spelare i den nuvarande truppen så som Lautaro Martinez. Atalanta fortsätter sin utveckling och slutar på en fjärdeplats. Miranchuk är ett intressant nyförvärv från den ryska ligan som kan bidra till Atalantas offensiva spel. Man löste även Pasalic från Chelsea vilket är en bra värvning som hjälper Atalanta att bibehålla och bygga vidare på sin succesäsong. Nedflyttning: Genoa- Ett lag som varit indragna i bottenstrider under en längre tid och tror att bägaren till slut rinner över och man åker ut. Spezia- Tror att spelarmaterialet är för svagt och man har inte försökt tillräckligt bra inför säsongen. Crotone-Även här är spelarmaterialet för svagt och ser inte att de har styrkan att hålla sig kvar.. (Gustav Jogerot)


— Det ska faktiskt bli riktigt spännande att se vad Il Genio, Andrea Pirlo kan göra med Juventus. Att han har ett spelöga av sällan skådat slag vet nog alla men på tränarbänken är han ett oprövat kort och ett väldigt modigt val. De flesta kommer nog även att följa Atalanta med spänning för att se om de blåsvarta kan upprepa de senaste årens succéer. I botten ska det bli spännande att se Spezia i Serie A. Laget kommer dock, likt de andra nykomlingarna, förmodligen att få kämpa i bottenträsket.
(Jesper Klingnell)

***


***
 

La Curvaredaktionen2020-09-19 08:10:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)