2019-09-15 20:45

Hellas Verona - Milan

Inför Verona-Milan: tillbaka till "Fatal Verona"
Gol dell'ex varning på matchens "andra" Giampaolo

Inför Verona-Milan: tillbaka till "Fatal Verona"

Äntligen dags för Serie A... Igen! Milan återupptar jakten på CL-platsen från den notoriskt svåra bortamatchen i Verona. Stadio Bentegodi är synonym för stora nederlag i Rossonerovärlden och brukar ofta identifieras med uttrycket ”Fatal Verona” i fotbollsspråk nere i Italien. Kan Giampaolo vända trenden? Hur många nyförvärv kommer vi att få se i söndagens posticipo?


Sensat på stadio Marcantonio Bentegodi - 17e december 2017: Verona-Milan (3-0) 24' Caracciolo (V), 55' Kean (V), 76' (V) Bessa



Milan – efter två veckors uppehåll är vårt älskade calcio äntligen tillbaka. Milan reser till Verona, eller ”Fatal Verona” som Rossoneri brukar precisera när det är dags för bortamatcher mot Gialloblù. Milan har en extremt negativ trend i Romeo&Julias stad, framför allt med tanke på ligatitlarna som gick upp i rök under otroliga omständigheter i säsongerna 72-73 och 89-90. Spelare av hög kaliber som 70-talslegenden Gianni Rivera eller eviga talanger som Van Basten lär vi inte se i söndagens Posticipo, utan vi kommer förmodligen att behöva stå ut med Samu Castillejo, igen! Med drygt 24 timmar kvar till avspark verkar spanioren fortfarande vara given i Giampaolos 4-3-2-1 och enligt Gazzetta dello Sport kan Borini eventuellt ta Kessiés plats på mittfältet.

Milan har haft femton spelare på turné världen runt, från Kessie i Benin till Paqueta i Perù och tack och lov har inga skador rapporterats. Last minute-förvärvet Ante Rebic anlände till Milanello i tisdags och kommer, med största sannolikhet, att få börja på banken i Verona, samma sak gäller för Rafael Leao som briljerade och bidrog även med ett mål i Portugals U-21 seger mot Luxemburg. Något mål i landslaget blev det däremot inte för Kris ”Pum Pum” Piatek som blev dessutom bänkad i Polens andra match mot Österrike – "numero 9 förbannelsen" verkar fortsätta.

Nya namn och ansikten i truppen, inga ändringar alls i laguppställningen. Mister Giampaolo förespråkar tålamod och motiverar sina kontroversiella bänkningar med att nyförvärven behöver mer tid för att ”lära sig” själva strukturen i projektet och alla ”nya” rörelser. Jag vill inte låta destruktiv och ifrågasätta vår Mister allt för mycket efter knappt två omgångar, men risken med Giampaolos märkliga ”avvaktnings-teorier” är att Serie A sticker iväg utan oss.





Verona – det är alltid svårt att använda uttrycket ”nykomlingen” för en klassisk Serie A klubb som Verona. Gialloblù är dock de facto en av Serie As nykomlingar med tanke på den kortvariga Serie B-upplevelsen som klubben gick igenom under säsongen 2018-19. Scaligieri, som laget brukar kallas i italienskt fotbollsspråk, har firat comebacken med en positiv start och fyra stabila poäng så här långt. Rossoneri har, som sagt, en oerhört negativ statistik på bortaplan i Verona – i de senaste åtta matcherna på Stadio Bentegodi har Milan endast lyckats återvända med full pott vid två tillfällen, av resterande sex matcher noterar vi två oavgjorda resultat och fyra trepoängare för Verona.

Publikläget i fredags landade på imponerande 20.000 sålda biljetter och entusiasmen är på topp i staden som äntligen kan få njuta av Serie A-fotboll och dessutom av en så kallad Big Match redan i tredje omgången. Mister Juric har haft betydligt mer tid med laget under uppehållet jämfört med Giampaolo. Genoas f.d. tränare verkar vilja satsa på laguppställningen 3-4-2-1 med spännande namn i mittfältet som Amrabat, Miguel Veloso, Faraoni och Lazovic. Anfallaren som kroatiske tränaren verkar vilja satsa på är Mariusz Stepinski, som har ”stannat” i Verona efter Chievos nedflyttning - Stepinski har tidigare gjort mål mot både Inter och Milan med Chievotröjan, vi är varnade. På tal om anfallare är det inte helt osannolikt att Giampaolo ”Pazzo” Pazzini får spela några minuter mot sin forna klubb. Jag har en konstig magkänsla om att just Pazzini skulle kunna skrälla med en klassisk ”gol dell ex” som kan förstöra söndagkvällen och därmed hela veckan för oss Rossoneri.





Förvantade startelvor enligt Gazzetta dello Sport:


Verona (3-4-2-1): Silvestri, Rrahmani, Kumbulla, Gunter, Faraoni, Amrabat, Miguel Veloso, Lazovic, Zaccagni, Verre, Stepinski

Milan (4-3-3): Donnarumma, Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez, Kessie, Bennacer, Calhanoglu, Suso, Castillejo, Piatek

Erik Terzi2019-09-14 21:00:00

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1