Inter-Bologna 0-1: Återfödelsen

Inter-Bologna 0-1: Återfödelsen

Ett uträknat Bologna bjöd på en riktig söndagsknall när Inter besegrades med uddamålet.

En vecka efter bottennappet hemma mot Frosinone begav sig Bologna till Milano för en bortamatch mot tabelltrean Inter. På tränarbänken hade alltså Inzaghi ersatts av Mihajlovic och i kvällens startelva tog Torinolånet Lyanco plats direkt.
 
Matchen kunde väl egentligen ha tagit slut nästan direkt efter avspark när Andrea Poli bjöd Icardi på ett friläge, men argentinaren var dessbättre inte riktigt vaken och avslutade utanför. Efter Icardis miss varvade dock Bologna upp ordentligt och den första halvleken var utan tvivel en av säsongens bättre. Kronan på verket blev Federico Santanders 1-0-mål som paraguayanen nickade in på Pulgars fint slagna hörna och Bolognas halvtidsledning var på intet sätt oförtjänt.
 
Efter pausvilan fortsatte sedan bortalaget att ha god kontroll på händelseförloppet, men tio minuter in på den andra halvleken började vi skönja den Interforcering som vi suttit och väntat på under i princip hela matchen. Bolognaspelarna fick slita hårt för att stå emot hemmapressen, men på samma gång fanns det en metod i försvarsspelet som vi kanske inte riktigt sett tidigare och till slut kunde alltså laget bärga sin första seger sedan den 30 september (på bortaplan hade Bologna dessutom inte vunnit på över ett år).
 
Trepoängaren ger förstås laget ny energi i jakten på nytt kontrakt (en poäng skiljer nu upp till Empoli) och nästa söndag tar Bologna emot Genoa på hemmaplan vilket förhoppningsvis kan generera nya poäng. Fram till dess njuter vi av den här segern för det var ju så att säga ett tag sedan sist…
 
Inter-Bologna 0-1
 
0-1 Santander (33’)

Inter (4-2-3-1):
Handanovic; Soares (79’ Ranocchia), Srkiniar, De Vrij, Dalbert; Vecino, Brozovic; Candreva (46’ Martinez), Nainggolan (68’ Mario), Perisic; Icardi
Ej använda avbytare: Padelli, Asamoah, D’Ambrosio, Miranda, Gagliardini, Salcedo

Bologna (4-3-3):
Skorupski; Mbaye, Danilo, Lyanco (49’ Gonzalez), Dijks; Poli, Pulgar, Soriano; Orsolini, Santander (87’ Destro), Palacio (73’ st Krejci)
Ej använda avbytare: Da Costa, Calabresi, Paz, Donsah, Dzemaili, Nagy, Svanberg, Edera, Falcinelli
 
Gula kort:
Inter: Vecino
Bologna: Danilo, Mbaye
 
Redaktionens spelarbetyg:
 
Lukasz Skorupski – 7

Ibrahima Mbaye – 6
Danilo – 7
Lyanco – 6,5
Mitchell Dijks – 6,5

Andrea Poli – 6                                                
Erick Pulgar – 6
Roberto Soriano – 6,5

Riccardo Orsolini – 6
Federico Santander – 6,5
Rodrigo Palacio – 6,5

***
Giancarlo Gonzalez – 6,5
Ladislav Krejci – 5,5
Mattia Destro – Spelade för kort tid för att betygsättas

Källor:
bolognafc.it
zerocinquantuno.it

Mikael Mansjö2019-02-03 22:54:00
Author

Fler artiklar om Bologna