Matchrapport & Analys : Överkörning
Barella gör säsongens första mål!

Marcus Thuram såg till att leda sitt Inter mot en övertygande vinst mot Atalanta. Bergamo-laget hade otroligt svårt att hålla jämna steg mot ett suveränt Inter och fick titta på när Nerazzurri smällde dit 4 bollar bakom Carneseccchi.

Matchrapport
Några positiva nyheter fick man ta till sig precis innan avspark. Il capitano Martinez tar plats bredvid Thuram och Zielinski tar sin plats på bänken. NU KÖR VI!

Inter börjar med att ta tag i matchen direkt genom att äga bollinnehavet. Efter några snygga överlappningar på vänsterkanten kommer man fram till matchens första läge efter 2 minuter. Dimarco slår ett lågt inlägg till Darmian på höger sida. Tyvärr fick högerspringaren snedträff och läget rann ut i sanden.

MÅL! Den intensiva samt pigga inledningen ledde till mål för hemmalaget. Efter att Inter spelade sig fram på one-touch på högerkanten så fick Marcus Thuram bollen till höger om straffområdet. Thuram försökte slå ett lågt inlägg mot mitten men mittbacken Djimisti stötte in bollen i egen kasse. 1-0 efter 3 minuter.

MÅL IGEN! Inter fortsätter att pressa Atalanta. Inter får inkast på offensiv planhalva där bollen skickas in i Atalantas straffområde. Bollen nickas bort från motståndarna men Bastoni är där och vinner andra bollen. Bollen studsar vidare till Barella som inte tvekar och drar till en volley med vänstern. Bollen dimper ner snyggt i Carnesecchis vänstra hörn. 2-0 efter 10 spelade minuter.

Atalanta vaskar fram sin första målchans. Zapacosta får bollen på vänsterkanten där han skär inåt och avlossar ett hårt skott som Sommer räddar. Retegui kommer dit på returen men skjuter över.

Minut 27 var Thuram nära på att utöka ledningen. Han fick en fin djupledsboll av Barella där de flesta trodde att det var offside. Djimisti kom ikapp fransmannen men Thuram lyckades avlossa ett skott som oturligt nog träffade stolpen.

Atalanta försökte pressa Inter några gånger under resterande tid av första halvlek men lägena blev aldrig tillräckligt farliga. Första halvlek slutar 2-0.

Inter inledde andra halvlek att pressa Atalanta för att utöka ledningen ytterligare. Mikhitarian var nära på att hamna i friläge mot Atalanta-målvakten men vindsnabbe Bellanova hinner ikapp armeniern och stör honom tillräckligt mycket för att han ska skicka bollen precis utanför Carnesecchis högra stolpe.

MÅL! Bastoni skickar in ett inkast mot Atalantas straffområde. Djimisti når högst på bollen men istället för att rensa så skarvar han den vidare till ingen mindre än Marcus Thuram som stöter in 3-0 från nära håll.

Inter fortsätter att skapa kaos hos Bergamo-laget. Strax efter målet skickar Dimarco ett långt inlägg från vänsterkanten till Lautaro Martinez som står på bortre stolpen. Kaptenen drar till en volley som går utanför Carnesecchis högra stolpe.

4-0!!! Atalanta har en jobbig afton. Calhanoglu avlossar en hörna från höger som hamnar hos Thuram på den bortre stolpen. Han får en ordentlig snedträff som hamnar tillbaka hos Calha vid hörnflaggan. Turken testar igen med ett inlägg mot Thuram som istället nickar in bollen mot straffområdet. Mikhitarian når högst på inlägget där han nickar tillbaka bollen mot Thuram som enkelt stöter in den från nära håll. Ni kanske undrar var Atalanta-spelarna är under hela denna sekvens? Det undrar jag också!
Minut 61 väljer mister Inzaghi att göra några byten. Asllani mot Calhanoglu och Carlos Augusto mot Bastoni.

Minut 79 gör Inzaghi fler byten där tvåmålsskytten Thuram byts ut mot Taremi och målskytten Barella byts ut mot Frattesi.

Minut 83 byter man ut kapten Martinez mot Arnautovic.

Inter spelar av den andra halvleken på ett väldigt rutinerat sätt. Man låter Atalanta flytta upp sina positioner för att sedan kunna kontra. Det var närmre 5-0 än 4-1.

I slutändan tillskrivs resultatet 4-0. Jätteviktigt!

3 punkter

1. Det fruktade anfallsparet tillbaka!
Marcus Thuram har inlett den nya säsongen strålande! På tre matcher har fransmannen tryckt dit 4 bollar och var nära på att fullborda hattrick innan han byttes av. Även om kaptenen gick mållös ur denna match visar han, gång på gång, hur viktig han är i uppspelsfasen. Han agerar både targetplayer men kan även fånga upp bollen för att sedan driva upp den mot motståndarnas planhalva. Han var nära på att göra säsongens första mål i andra halvlek men missade tyvärr. Dock spelar detta mindre roll när anfallsspelet ser ut som det gör samt att man fortsätter att leverera.

2. Hakan Calhanoglu
Även om MOTM var Thuram vill jag även hylla Calhanoglu. I min tidigare artikel beskrev jag min oro över den tröga inledningen denna säsong men han var tillbaka i gamla goda form denna kväll, Mottagningarna, passningarna samt hur han dikterar tempot. He is back!

3. Taktik - Total överkörning.
Vad fel man hade. Inför matchen trodde jag att Inter skulle vara mer försiktiga inledningsvis. Dock så valde man att gasa på för fullt i början av matchen och man släppte aldrig foten från gaspedalen förrän Thuram hade gjort 4-0. Inter visade att man var det bättre laget på alla fronter men om vi ska vara ärliga så märkte man att Atalanta-försvaret led väldigt mycket pga skadeläget. Man hade jättesvårt att få bort bollen vid flera tillfällen och det såg ganska illa ut.För deras skull önskar jag att de får tillbaka Hien för att kunna styra försvaret på ett bättre sätt.

Nu blickar vi framåt mot en liten paus då det stundar landslagsuppehåll. Inters nästa match blir mot Monza, innan man beger sig mot Tyskland för att möta Leipzig i CL.