Lagbanner
2020-06-21 21:45

Inter - Sampdoria

Bentornato Calcio! Prepartita Inter - Sampdoria
En bild från första derbyt under säsongen som föreställer Conte och hans favoritspelare.

Bentornato Calcio! Prepartita Inter - Sampdoria

Den italienska fotbollen är äntligen tillbaka. Efter ett tungt uttåg i semifinalen av Coppa Italia i helgen så vill Inter studsa tillbaka med en seger idag. På motsatt sida av planen väntar ett svårläst motstånd, Claudio Ranieris Sampdoria.

Som ni redan vet blev Inter utslagna förra helgen i returmötet av cupsemifinalen mot Napoli. Det var en stor besvikelse för laget som var klart bättre i båda matcherna men som bara lyckades göra ett enda mål.

Något som var signifikativt för säsongen. När det väl har gällt, i stormötena mot Barcelona och Dortmund i Champions League, och i Serie A och cupen så har laget inte nått upp till sin potential. 

Mycket missade målchanser är signaturmelodin för Antonio Contes Inter denna säsong. Och inte är det bara anfallarnas fel, Lautaro Martinez hade kunnat göra fler mål, men Romelu Lukakus första säsong i den svartblåa tröjan är klart godkänd. En spelare som passar perfekt in i Contes lag, och en av fotbollsvärldens mest älskvärda personer. 

Sampdoria är ett svårbedömt motstånd, då man började säsongen horribelt och sedan fick en viss ordning på saker och ting under Ranieri. Och precis innan det ofrivilliga uppehållet så hade man blandat och gett, en 5-1 seger mot Brescia följdes upp av en förlust med samma siffror mot Lazio. Sedan blev det två segrar, en oavgjord och två förluster på de sista fem omgångarna. 

Svenska mittfältsstjärnan Albin Ekdal lär starta och bilda mittfält med Linetty och Jankto. Annars kan Inter räkna med att få stöta på patrull från Tonelli, en underskattad mittback som skulle kunna spela i ett bättre lag. Och som vanligt får man hålla ett öga på Gaston Ramirez och Fabio Quagliarella.

Lautaro Martinez såg loj ut i cupsemifinalen mot Napoli och har varit sämre 2020 än året innan. Under slutspurten lär Alexis Sanchez få en hel del chanser med tanke på det, men också det tunga spelschemat. 

Inför kvällens match hyllade Conte det danska nyförvärvet Eriksen och sa att han har tagit den här tiden väl och kommit in i lagets sätt att spela. Det märks också att Conte förstått att han behöver ha en högre utgångsposition än någon annan av mittfältarna. 

Inter saknar Stefano Sensi och Marcelo Brozovic, och det är tunga avbräck. Men rapporter säger att det står mellan Roberto Gagliardini och Borja Valero att ta den mittfältsplatsen, och förmodligen blir det den mer defensivt inriktade italienaren som får chansen. Annars ser elvan ut som vanligt, enligt samma rapporter.


Samir Handanovic

Alessandro Bastoni
Stefan de Vrij
Milan Skriniar

Antonio Candreva
Nicoló Barella
Roberto Gagliardini
Ashley Young

Christian Eriksen

Romelu Lukaku
Lautaro Martinez

TV: C More Fotboll
När: Ikväll 21:45 (studio från 21)
Var: Stadio Giuseppe Meazza
Domare: Maurizio Mariani
Tips: 3-1 


 

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-06-21 12:54:28
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?