Lagbanner
Betyg på Interspelarnas insatser i sommarens mästerskap

Betyg på Interspelarnas insatser i sommarens mästerskap

EM och Copa America har spelats denna sommar och vad passar inte då bättre än en genomgång av alla Interspelares insatser. Lautaro avgjorde Copa America, Dimarco fick inget att stämma och Buchanan blev långtidsskadad. Sammanfattningsvis var det väl en godkänd mästerskapssommar för Inter med undantag för några besvikelser.


5/5-Världsklass
Lautaro Martinez - Argentina
Kommer in och avgör Copa America finalen mot Colombia. Fem mål på 222 minuter. Klassiska målskyttsmål i gruppspelet, en straff mot Ecuador och ett riktigt fint avgörande i minut 112 mot Colombia där han kyligt placerar in sitt friläge.

4/5 Ett mycket bra mästerskap
Yann Sommer - Schweiz
Petar Dortmunds stjärnkeeper Kobel av en anledning. Flera fina räddningar, sprider trygghet. Noll straffräddningar mot England men hårt att skylla det på honom.

Alessandro Bastoni - Italien
Känns väl fel ge honom högt betyg när Italien var värdelösa men han var ju den enda som var klass i Italien. Jag spar sågningarna till resterande spelare. Hade säkert åkt ur gruppspelet utan honom. Fint nickmål mot Albanien och hade bud på mer, svårpasserad.

Stefan de Vrij - Nederländerna
Gör ett kraftfullt nickmål mot Turkiet i kvartsfinalen. Bildade ett väldigt stabilt mittbackspar med Van Dijk. Många bra insatser och lär komma tillbaka till Inter med ett gott självförtroende. Hade behövt stänga igen mot England för att få en femma för mig.

Hakan Calhanoglu 4/5 - Turkiet
Viktig i gruppspelet med ett mål mot Tjeckien där bollträffen med vristen var otroligt läcker. Missade åttondelsfinalen pga avstängning. Hakan gjorde ett stabilt mästerskap och visade ledaregenskaper inte minst.

3/5 Godkänt med mersmak
Kristjan Asllani - Albanien
Albanien tog sig nästan till åttondelsfinal och Asllani spelade alla minuter. Tyckte han var stabil sett till han är en playmaker i ett lag som var underdogs, troligtvis höjde han sitt marknadsvärde lite.

Denzel Dumfries - Nederländerna
En pigg fläkt. Gjorde mycket bra, räddade t.ex. en boll på mållinjen i semifinalen, men lite för många misstag och orskade en straff mot England i semin. Sammanfattningsvis ett bra mästerskap för Dumfries ändå.

Piotr Zielinski - Polen
Jag blev faktiskt imponerad över hans slit och vilja. Kanske inte fick allt att stämma men jag är riktigt taggad på att se Zielinski i Inter. Det känns som en väldigt smart free agent värvning.

2/5 Godkänt
Nicolo Barella - Italien
Han måste ha varit helt efter en lång säsong, en spelstil som sliter. Gör en del bra saker och ett väldigt vackert mål mot Albanien. Jag lutar mot en stark tvåa ändå, jag hade höga förväntningar på Barella och slarvade för mycket i detta mästerskap.

Matteo Darmian - Italien
En av mina favoritspelare men tyckte han inte levde upp till den tryggheten. Svag tvåa får han.

Tajon Buchanan - Kanada
Gör ett helt ok gruppspel men sedan bryter han benet på Kanadas träning. Aj!

Marko Arnautovic - Österrike
Satte en straff mot Polen men var totalt osynlig i åttondelsfinalen mot Turkiet trots spelövertag. Förra Europamästerskapet retade han upp hela Nordmakedonien med ett målfirande, denna sommar var han lite lugnare. Jag saknade passionen hos honom, det är då han är som bäst.
 

1/5 Underkänt

Federico Dimarco - Italien
Började EM fantastiskt med skänka ett mål till Albanien efter ett felinkast. Tycker man ser hans kvaliteér men ingenting stämde. Till hans försvar passar han bättre i 3-5-2 än 4-4-2.

Davide Frattesi - Italien
Jag trodde detta skulle vara hans mästerskap. Men han fick ingenting att stämma framåt och orskade en straff mot Kroatien.

Marcus Thuram - Frankrike
Helt ok i spelet utanför straffområdet men ofarlig i straffområdet. Försvann ofta ur matcherna. Inte för att någon offensiv spelare var bra i Frankrike, ett under de gick till semifinal.

Bonus
Romelu Lukaku var totalt klappusel detta EM och de tre gånger han var bra så dömdes hans mål bort för offside. En njutning att se denna svikare floppa.

Carl MårtenssonTwitter: @Carlm942024-07-16 22:32:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?