Lagbanner
Cagliari - Inter : Stabil insats av Inter

Cagliari - Inter : Stabil insats av Inter

Fyra mål gjorda och noll insläppta. Än så länge har Inter visat upp stabilitet och trygghet i sitt spel. Även om Monza och Cagliari är lag som förmodligen kommer att visa sig under den nedre halvan så är det ändå sex inarbetade poäng man har fått in på kontot.

Matchrapport
I ett stämningsfullt Sardegna Arena så fick vi se, inledningsvis, två lag som ville markera sin närvaro. Efter att Cagliari hade tryckt på några minuter så tog Inter över taktpinnen och började styra matchen. Inter växlade upp presspelet på motståndarsidans planhalva vilket ledde till panikrensningar och/eller dåliga uppspel hos Cagliari. Målet kom minut 21 där Thuram var vaksam efter att ha snappat upp en boll en bit bort från målet. Medan Thuram sprang mot straffområdet såg man Denzel Dumfries göra en fin löpning in i straffområdet. Detta noterade Thuram och smekte fram en djupledsboll som Dumfries placerade i det bortre hörnet. Riktigt snyggt!

Efter en bättre period från hemmalaget så öppnades det upp luckor hos Cagliari. Dimarco blev frispelad på vänsterkanten som drev bollen uppåt på banan. Sedan chippade han fram bollen mot mitten där Lautaro kom på djupled. När han var framme för att avsluta så skottfintade han bort backen, satte ner målvakten på gräsmattan, för att sedan rulla in bollen i mål. Viktigt att vår ledare har inlett säsongen på ett bra sätt och agerar som en kapten ska göra. Förutom att göra mål så är han otroligt nyttig i spel-utan-boll där han krigar för varje meter och skapar utrymme för sina medspelare.

Andra halvlek var under kontroll från Inters sida. Man utsattes inte för mycket förutom vid ett tillfälle där Sommer kunde få svettas lite med en fin räddning. Hakan Chalanoglu hade möjligheten att utöka till 0-3 men bollen tog i stolpen.

Inter kunde sedan spela av matchen med en stabil 0-2 seger.

Analys - 3 punkter

Mercaton - vi kanske är klara?
Hittills så är man nöjd med spelet och stabiliteten som finns i laget. Ryggraden är tydlig, ledarna tar ansvar, spelarna vet vad de ska göra m.m. Vad finns det att klaga på? Jag kanske tycker så för att jag börjar bli otroligt trött på Parvard-situationen. Vad är grejen med att hålla en spelare kvar mot hans vilja när han ändå får sitta på bänken? Jag trodde att Bayern München var en mäktig klubb med en anrik historia och ändå har man svårt att hitta en ersättare. Spelarna runt om i världen har kanske insett vilken sunkig liga Bundesliga är där det bara finns en klubb som dominerar år efter år. För allas skull så hoppas jag att Parvard kommer men annars är jag nöjd med den pålitlige Darmian.

Inters trygghet - ryggraden
Jag har varit inne på det tidigare och det är otroligt viktigt att vi har flera ledare på plan. Då menar jag De Vrij, Bastoni, Barella, Chala och Martinez. Sedan har vi andra erfarna spelare som har varit med länge och vet vad som krävs för att vinna. Än så länge är jag nöjd med tryggheten Inter visar upp i sitt spel. Man kan styra spelet på olika sätt. Ibland växlar man upp genom att öka presspelet vilket har lett till mål båda matcherna och ibland sköter man bollinnehavet på egen planhalva för att kunna luckra upp motståndarna. Detta är det jag har efterfrågat innan säsongen och nu får jag se det. Jag är nöjd. Dock är det viktigt att poängtera att vi har enbart mött två lag som har inte mycket att hänga i julgranen. Vi får se hur det ser ut när vi möter starkare motstånd.

Vi hakar på i toppen
Viktigt att vinna de inledande matcherna då lillebror Milan också har gjort det på ett övertygande sätt. Även om två matcher inte avgör något särskilt är det fortfarande 6 poäng och vi vet hur viktigt det blir när vi befinner oss i april månad och ska börja summera säsongen. Som sagt, 3 poäng i augusti är lika mycket värt som 3 poäng i maj.


2 stars and a wish
Första stjärnan
får Dumfries. Han har inlett säsongen bra med ett mål och en assist. Hans främsta egenskaper är den fysiska biten där han är stark och snabb. Dock har han visat vid flera tillfällen att han kan vara klumpig och slarvig med bollmottagningen. Jag hoppas att han fortsätter på den inslagna vägen och levererar poäng.

Andra stjärnan går till Chalanoglu som gjorde en bra insats igår där han visade både pondus och bolltrygghet. Han visste hur han skulle positionera sig på plan förut för att kunna utnyttja sina bästa egenskaper. Efter flytten från Milan till Inter så har han hamnat längre ner på banan vilket har tvingat honom till att ta mer ansvar i defensiven. Enligt mig har detta gjort honom till en bättre spelare. Han visar sig vara en bra regista trots att han tidigare i karriären spelade mer som en släpande forward.

Min önskan är att få igång Thuram. Han gör mycket rätt och han spelade bättre igår än matchen mot Monza. Nu hoppas jag att han försöker komma till avslut mer. Kanske positionera sig bättre på plan? Eller så behöver han ta fler avslut från olika vinklar? I det långa loppet är det viktigt att han kommer igång redan nu. Ingen vill att han ska bli en flopp som Joaquín Correa som också visade sin bästa sida de första matcherna i Inter hans första säsong för att sedan se lika trög ut som Marcus Berg. 


På söndag är det dags igen. Vi tar emot Viola på hemmaplan och visst vore det fint att gå in i landslagsuppehållet med full pott i ligaspelet!

FORZA INTER!!!

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-08-29 18:08:23
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?