Lagbanner
Champions League: Real Madrid, Shakhtar och M'Gladbach för Inter

Champions League: Real Madrid, Shakhtar och M'Gladbach för Inter

Äntligen Champions League igen. Visst, det var en tuff grupp som Inter fick. Men både förra året och året dessförinnan blev det ännu tuffare grupper för italienarna. Ett sylvasst Inter borde kunna placera sig framför både Gladbach och Shakhtar, åtminstone.

Inter går in i Champions League igen. De föregående två säsongerna har det blivit rena mardrömsgrupper för Inter. Den här gången är FC Internazionale tredjeseedade, precis som förra året. Hade man vunnit Europa League hade man varit i seedningsgrupp 1.

Lagen Inter kunde ställas emot (motståndare markerade i fetstil).

Från pott 1

Bayern München FC
Sevilla FC
Real Madrid
Liverpool FC
Juventus FC
Paris SG
FC Zenit
FC Porto

Från pott 2

FC Barcelona
Atlético Madrid
Man. City FC
Man. United FC
Shakhtar Donetsk FC
Borussia Dortmund
Chelsea FC
AFC Ajax

Från pott 4

Lokomotiv Moskva
Olympique Marseille
Club Brugge
Borussia Mönchengladbach
Istanbul Basaksehir
FC Midtjylland
Stade Rennais FC
Ferencváros TC

Imorgon får vi veta mer om hur schemat kommer se ut. Men Inter ska gälla som favorit nummer två att gå vidare ur gruppspelet. Matcherna mot Shakhtar Donetsk och Borussia Mönchengladbach skall inte underskattas, men tillskillnad från de andra åren har man undvikit en del mardrömsmotståndare. Shakhtar drogs t.ex istället för lag som Manchester City, Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund och Chelsea FC. Inget lag som hade varit omöjligt att slå, men ändå. 

Utifrå mitt perspektiv bör Inters fokus ligga på att vinna ligan och skulle man halka efter tidigt i gruppspelet är det bäst att inte lägga all energi på det, men det skall inte behöva hända med tanke på hur bred truppen har blivit och hur bra laget kan spela. I år förväntar vi oss avancemang från våra svartblåa hjältar. Låt oss invänta schemat innan vi uttalar oss mer, men det känns helt enkelt bra från undertecknads sida. Förtroendet för laget är högre än på många år.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-10-01 18:30:42
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?