Renato Dall'Ara, 2023-02-26 12:30

Bologna - Inter
1 - 0

Chockförlust för Inter mot Bologna

Det var ett desperat och oharmoniskt Inter som spelade på den blöta planen i Bologna. Det straffades tillslut då Bologna kunde rättvist vinna matchen med 1-0.

Bologna tog tag i taktpinnen direkt. De hade ett mål som dömdes bort för offside då deras mittfältare Nicolás Dominguez täckte Intermålvakten André Onana och innan det diskuterades det om de skulle ha en straff som uteblev. Även om jag tyckte domsluten var korrekta så hängde ett mål i luften hela den första halvleken.. Därefter hade dem ett farligt stolpskott.

I den andra halvleken hade Inter en helt okej period. Men med tveksamma byten och slarv från Inters sida så kunde Bolognas Ricardo Orsolini i minut 76 trycka dit 1-0 vilket även blev slutresultatet. Inter missade en bra chans att säkra mark då de låg på en andraplats inför matchen.

Tre tankar efter matchen
Gula kort, då blir du utbytt - Jag kan köpa att De Vrij blir utbytt som mittförsvarare med ett gult kort. Däremot köper jag inte att Denzel Dumfries blir utbytt. När ett lag byter för mycket i försvaret skapar det osäkerhet. Detta är något som vi har sett hela tiden med Inzaghi att han byter ut varnade spelare, men när det står 0-0 mot Bologna ska detta inte överdrivas. D'Ambrosiobytet snurrade till det ordentligt hos Inter.
Välförtjänt förlust - Inter kunde ha haft underläge redan i den första halvleken. Till den andra halvleken så spelade Inter upp sig men tappat fokus bjöd Bologna på målet. Slutforceringenefter kvitteringen var sorglig, det såg ut som luften gick ur spelarna och ingen trodde på ett mål, inte ens en kvittering.
Bara att komma igen - Bologna är erkänt starka på hemmaplan och ligger 7a i ligan av en anledning. Självklart ska Inter inte torska men det är få lag som vinner på Stadio Renato Dall'Ara. Nu väntar Lecce hemma om en vecka och sen Spezia borta om två veckor. Inter har fortfarande topp fyra i egna händer och ett bra utgångsläge inför returen mot Porto den 14e mars.

Betyg
Inter ställde upp med sin klassiska 3-5-2 uppställning. Betygskalan är den klassiska 1-10 från La Gazzetta dello Sport men troligtvis med lite mer känslor inblandande.

Andre Onana - 6 - Fick ej uppspelen att sitta som det brukar på den blöta planen. Annars stabil och räddar skotten han ska ta. Omöjligt att lasta honom för målet.

Matteo Darmian - 5,5 - Gör det han ska som mittback utan att briljera. Går upp som högermittfältare på slutet där han inte fick det att stämma.
Stefan DeVrij (ut 46) - 5,5 - Sprider ej lugnet som han kan men gör det fortfarande helt ok. Hårt att bli varnad men rätt att byta ut honom i halvtid då.
Alessandro Bastoni - 5,5 - Småproblem med Orsolini på sin kant. Varför var han så långt fram vid 1-0 målet? Annars godkänd.

Denzel Dumfries (ut 68) - 5 - Sov i första halvleken men spelade upp sig i den andra. Blev utbytt så fort han fick en varning i den andra halvleken.
Henrikh Mkhytarian (ut 64) - 5 - Sliter ordentligt men är oftast på fel plats defensivt samt skapar inget framåt.
Marcelo Brozovic (ut 82) - 5,5 - Aldrig dålig men svårt att få höga betyg som mittfältare på denna plan. Fick ej så mycket hjälp av resten.
Hakan Calhanoglu - 5 - Har varit dominant senaste månaden. Mer slarvig och osynlig idag. Spelar stressat.
Robin Gosens - 6,5 - Spelat till sig en startplats. Visar ett otroligt hjärta och står för några fina framspelningar. Bäst i Inter idag.

Romelu Lukaku (ut 64) - 5,5 - Försvann i den första halvleken men spelade upp sig sen. Ej dålig men däremot osynlig.
Lautaro Martinez - 5,5 - Springer mycket och kämpar till sig chanser. Bör vara mer bidragande för högre betyg.

Francesco Acerbi (in 46) - 5,5 - Följde med i offensiven helt okej. Blev lämnad ensam på målet. Gjorde vissa bra grejer framåt men kändes ej säker i positionssplet.
Nicolo Barella (in 64) - 5 - Spelar elldeles för svårt när han kommer in.
Edin Dzeko (in 64) - 5 - Hade en målchans där han agerade bra i straffområdet men värdelös i spelet utanför. Har slutat vinna nickdueller också. Känner ej igen honom senaste veckorna.
Danilo D'Ambrosio (in 68) - 4,5 - Livsfarlig passning framåt som ledde till 1-0. Förstår ej varför han byttes in.
Valentin Carboni (in 83) - 6 - Jag ger honom godkänt bara för att han är ung och visar hjärta. Hade alla haft denna vilja som denna 17-åring hade Inter vunnit. Spelet stämde ej kanske men med hjärta kommer man långt.

Carl MårtenssonTwitter: @Carlm942023-02-26 15:05:00