Lagbanner
2022-02-08 21:00

Inter - Roma
2 - 0

Coppa Italia: Inter vann rivalmötet med Roma och tog sig till semifinal

Coppa Italia: Inter vann rivalmötet med Roma och tog sig till semifinal

Alessandro Bastoni skadade sig när Inter tog en välbehövlig seger i kvartsfinalen av italienska cupen denna tisdag. Därmed kan det bli dyrköpt, beroende på vad diagnosen är. Det kan röra sig om en stukad fotled, såväl som en bruten sådan. Edin Dzeko och Alexis Sanchez gjorde varsitt mål.

Inter gick in i matchen med en ganska märklig resultatrad i ryggen och en vinst behövdes för självförtroendet, samtidigt som en cupförlust inte hade förstört säsongen för Inter, snarare höjt chanserna till en ligatitel och skräll mot Liverpool.
Den här gången i Coppa Italia väntade Roma och det märktes att Inzaghi visste att det krävs mer än mot Empoli då han ställde upp med en reservelva vilket nästan straffade sig då en kvittering i 92:a minuten lade grunden till segern på¨förlängning.

Vi tog ledningen väldigt fort i matchen och det var efter att Ivan Perisic ännu en gång var inblandad i ett mål för Inter. Efter enbart drygt 1.50 av matchen hittade kroaten in till Edin Dzeko som styrde in bollen i mål med vristen. Ett viktigt mål för Inter och inte minst för Dzeko som inte har sett bra ut på flera månader.

I den sjätte minuten sköt Nicoló Barella i ribban från långt håll och fick nästan fira 25, en dag för sent, med ett jättemål i stormatchen mot Roma. Milan Skriniar och Edin Dzeko fick sina möjligheter de med, men då var Rui Patricio bra med på noterna vid båda tillfällena. 
Den första chansen för Roma kom efter 15 minuter då Samir Handanovic, i vanlig ordning, missbedömt en boll rejält och Tammy Abrahams miss räddade slovenens heder den gången. Tre minuter senare stod han för en rejält imponerande benparad på ett friläge från Nicoló Zaniolo.

Roma jobbade sig in mer och mer i matchen och det följde en lång period av jämn fotboll. Nicoló Zaniolo blev varnad med åtta minuter kvar av halvleken för att ha sparkat ner Alessandro Bastoni. Bara kanske 30 sekunder senare fick vi matchens andra gula efter att Gianluca Mancini kommit sent in i en duell mot Alexis Sanchez. Tyvärr fick vi se första halvlek avsluta med en riktigt läskig händelse, en potentiellt allvarlig skada drabbade Alessandro Bastoni, något som verkligen kan skapa problem för Inter framöver.

Milan Skriniar och Danilo D’Ambrosio fick därför sällskap av Stefan de Vrij där bak. Sammanfattat var det en halvlek där Inter öste på i början och verkligen körde över sitt motstånd, inte helt olikt matchen i helgen. Men sedan kom Roma in i matchen mer och mer och det var därmed synd att inget av de superlägen som Inter stått för under matchen.

Detta blev ännu tydligare i andra halvlek då det inte var en särskilt bra match av Inter den första kvarten i andra, Roma hade kanske inte hela matchen men de hade mer av den än vad vi hade. Något som såg helt främmande ut första halvtimmen då man kanske rent av borde ha gjort hela tre-fyra mål. Arturo Vidal syntes inte till på hela matchen och det var som att Inter spelade med tio man.

Nicoló Barella skulle få liv i Inters match igen med ännu ett jätteskott från långt håll, dessvärre vad det liksom förra gången inte alla marginaler som gick med. Rui Patricio styrde ut den på ett otroligt sätt. Sedan skulle Samir Handanovic stå för ännu en riktig feltajmad utlöpning som gav Nicoló Zaniolo öppet mål, trodde alla. För Milan Skriniar skulle stå i vägen på mållinjen på ett mirakulöst sätt. Det vi inte visste då var att anfallet skulle stoppas för offside.

Dock skulle det komma ett riktigt supermål från Inter trots allt, detta efter en riktig raket från Alexis Sanchez som hittade krysset från utanför straffområdeslinjen. Med 14 minuter kvar blev Lautaro Martinez inbytt istället för Edin Dzeko. Sedan blev det något av en slutforcering från Roma, som dock inte resulterade i någonting, symptomatiskt för kvällen. Roma var inte spetsiga men var spelmässigt väl med i matchen. Arturo Vidal, Ivan Perisic och Nicolo Barella ersattes med fem minuter kvar av Denzel Dumfries, Matias Vecino och Hakan Calhanoglu

Det var en riktigt dålig afton för Arturo Vidal men övriga var starkt bidragande till Inters viktiga seger mot Roma. Nu väntar semifinal mot Milan eller Lazio.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2022-02-08 23:03:32
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?