Lagbanner
Dopo 48 ore: ”Högstanivån är odiskutabel”

Dopo 48 ore: ”Högstanivån är odiskutabel”

Två dygn efter vinsten över Spezia, ska vi behålla Lautaro & D´Ambrosio och bör vi gå "all-in" i cupsemin mot Milan?

Vi kommer låta två-tre supportrar med nedkylt huvud svara på tre frågor 48h efter varje Serie A-match för att göra sin bedömning av läget.
Panelen idag är:

Carl Mårtensson
- fd redaktör på SoloCalcio
Konrad Grönlund - fd spjutspets på Svenska Fans Interredaktion
Tony Bacci - Interhalvan på podden  #CalciodAmore


Martinez med ett mål och assist i dagens inhopp. Hur ska Inter agera i sommar, ha kvar eller sälja?

Carl — Jag gillar Martinez men han är inte osäljbar. Han saknar tyvärr jämnheten för att vara uppe bland de stora anfallarna. Får Inter ett stort bud är jag på ett sätt ok med att sälja. Samtidigt vet jag att Inter har ont om pengar och skulle ersätta med sämre spelare för en stor slant så som Scamacca och Raspadori. Nej behåll Martinez om Inter inte får ett överdrivet miljardbud.

Konrad — För både Lautaros och Inters skull anser jag att en fortsättning vore bäst. Det nyskrivna, långa kontraktet sträcker sig till sommaren 2026 och gynnar båda parter. Inter kommer kunna sälja dyrt och han får fortsätta utvecklas i en miljö där han hör hemma. Arsenal och Tottenham är två stora och fina klubbar i en bra liga, men hans nästa flytt bör rimligen gå till en större och bättre klubb än någon av de båda London-klubbarna.

Tony — Jag sitter jättetryggt i Lautaro-båten. Han är en lagspelare, en extremt seriös idrottsman och besitter en högstanivå som är odiskutabel. Liksom många andra unga spelare behöver han fortfarande lite mer kontinuitet för att ta det sista steget men jag är övertygad om att det kommer. Sedan lever Inter i en verklighet där man inte befinner sig på toppen av fotbollshierarkin, man behöver sälja stort ibland för att kunna återinvestera. Om det kommer ett fantasibud från rätt klubb i ett läge där det går att plocka in en likvärdig billigare ersättare kan det mycket väl vara så att man inte har råd att säga nej, lex Lukaku. Men ifall vi begränsar det till en kvalitetsfråga har jag inga tvivel, Lautaro har vad som krävs för att bära ett europeiskt toppanfall.

D'Ambrosio 33 år sitter på ett utgående kontrakt, vad är dina tankar om honom?

Carl — Folk kommer tycka jag är galen men 2022 har D'Ambrosio spelat bättre än De Vrij. Den holländska mittbacksjätten verkar ha tankarna någon annanstans vilket blir lätt så med Raiola som agent. Då är det tur att D'Ambrosio har gjort livets vår. Vi ska ej glömma bort att D'Ambrosio är i grunden en medioker spelare men har man varit bidragande till hållna nollor mot Juventus, Liverpool osv denna vår är det bara att applådera och förlänga kontraktet ett sista år. Hans inställning och lojalitet är ovärderlig, den perfekta bänkspelaren.

Konrad— Svårt att säga. Han får gärna skriva på för ett år till, då han nästan alltid presterar när speltid ges. Lojaliteten och hängivenheten är svår att ersätta. Särskilt eftersom han varit här sedan 2014. Kvalitetsmässigt går det dock att argumentera för att det finns en potentiell uppsida i att ersätta honom, till exempel med en av ligans bästa försvarare denna säsong, Bremer, som verkar vara ganska nära en flytt till klubben.

Tony — Skyhöga, jag tror inte att det går att svara något annat som Intersupporter? Så länge han var tänkt som startspelare och som den bärande kraften på högerkanten gick det naturligtvis att svära åt hans bristande inläggsspel, men så fort han fasades ut ur startelvan och blev någon slags tolftegubbe blev det genast uppenbart vilket virke det var i honom. Hans lojalitet och hjärta lyser igenom i varje enskild aktion på planen, det är ingen slump att han de senaste åren stått för både avgörande mål och vansinnesräddningar på mållinjen när vår målvakt råkat checka ut. Utanför planen är han den perfekta ambassadören för Inter, gång på gång proklamerar han sin kärlek till klubben och det faktum att han valt att gå ner i lön för att stanna vittnar om en karaktär utöver det vanliga. Skadar givetvis inte heller att han är napoletanare. En av truppens absolut viktigaste kuggar.

Coppa Italia på tisdag mot Milan där första matchen slutade 0-0. Vad är dina tankar om den matchen? Har Inter råd att rotera något eller bör man satsa på Coppan 100%?

Carl — Inter måste gå för att vinna. En cupseger skulle ge Inter ett sådant mentalt momentum. Däremot tycker jag det är ett perfekt tillfälle att rotera litegrann, framförallt ge Gosens chansen från start. Det enda viktiga är att Brozovic startar, om inte han spelar vet ingen i laget hur fotboll ska spelas och blir handlingsförlamade. Jag tror och hoppas Inter vinner på tisdag, det behövs en revansch för derbyförlusten senast.

Konrad — Det är ett Milano-derby som väntar runt hörnet, då är det inget snack om att Inter ska ge 100%. Där är jag övertygad om att Inter håller med mig. Efter att ha försvarat sig till 0-0 i första mötet har man nu möjligheten att ta sig till final med en seger.
Förutsättningarna kunde inte varit mer lättförstådda. Satsa på Coppan till 100% när bara max två matcher återstår låter klokt, ett mästarlag ska klara av att slåss på två fronter. Måste man välja går självklart Scudetton först. Men den är jag mer självsäker kring än Coppan.

Tony — Det är uppenbart att den här matchen betyder mycket för båda lagen. Dessutom, att man möts just nu, mitt i en brinnande strid om ligatiteln där det återstår några få omgångar och bara 2 poäng skiljer lagen åt, är en gigantisk extra krydda. Inter kommer till spel i något bättre form, men Milan har mer att vinna, en större titelhunger och ett marginellt bättre resultat att gå på från första matchen. Känslan är att laget som segrar kommer att få en stor psykologisk boost inför ligaavslutningen och därför kommer det självklart inte att roteras från något håll. Som jag ser det är det helt öppet och jag förväntar mig därför en välspelad men rätt stängd matchbild. 1-0 Inter är ett tips med hjärna men framförallt hjärta.


 

Inter-redaktionen2022-04-17 16:00:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?