Lagbanner
Dopo 48 ore: ”Han är bäst i världen på sin position”

Dopo 48 ore: ”Han är bäst i världen på sin position”

Beozovic och världsherraväldet, Lautaros bästa kompis och är Mourinho färdig med nerazzurri?

Vi låter tre interisti med nedkylt huvud svara på tre frågor 48h efter varje Serie A-match för att göra sin bedömning av läget.
Panelen idag är:


Daniel Hamilton - Gammal Interlegend på SvenskaFans
Konrad Grönlund - fd ansvarig på Svenska Fans Interredaktion
Nima Tavallaey Roodsari - Pundit på @ItaFootPod och Startare av @SempreInterCom.


Marcelo Brozovic har även börjat få till målskyttet med läckra mål två helger irad. Hur högt håller du Brozovic i världen på registapositionen?

Daniel — Jag håller Brozovic väldigt högt, det ör inte bara i Inter utan även i Kroatien som han stått för fina insatser. Top 8 skulle jag placera honom någonstans. Att han varit key för Inter både under Conte men framförallt under Inzaghi är ett understatement.

Konrad — Han är helt ovärderlig för Inter och således är hans förlängning med klubben oerhört välkommen. Om man kombinerar hans kvalitet med erfarenheten och lojaliteten är han oersättlig. Men det finns andra världsklass registas som Jorginho, Kroos och Verratti. I den rankningen är han med och slåss. Observera att jag nu säkert missat någon då det här är på uppstuds, men han hade tagit en plats på i stort sett alla mittfält.

Nima — Det finns ingen bättre än Brozovic i den positionen i världen sett till de specifika egenskaperna han har. Jorginho till exempel är en fantastisk spelmotor men inte i närheten lika dynamisk och rörlig samt kan knappt skjuta än mindre lika bra som Brozovic. Att Brozovic nu senaste tiden börjat byta position med bästa vännen Barella där den senare tar Brozovic’s position så att denne kan göra löpningar à la mezz’ala som han en gång var, är anledningen bakom att han gjort mål nu några helger i rad. Viktigt då Barella har en mellansäsong på alla plan, så även när det gäller målskyttet.

Nu har Martinez fått till målskyttet igen. Dzeko har oftast fått förtroendet bredvid Martinez men vem tycker du funkar bäst bredvid Lautaro Martinez som anfallspartner? Sanchez, Dzeko eller Correa?

Daniel — Lukaku skulle jag vilja säga, det perfekta paret som klippt och skuret från tidiga fotbollsspel på valfri konsol, en stor stark tillsammans med en liten kvick. Mot de mindre lagen där Inter för spelet och kommer till med mer inlägg föredrar jag Dzeko med sin längd och som uppspelspunkt, mot lag där spelet böljar mer fram och tillbaka som är Correa som klippt och skuren, han är otroligt hal en mot en, men är ingen utpräglad målskytt. Sanchez med sin rutin och sin irationella spelstil är en bra joker att ha att slänga in, kan ensam vända en matchbild, spelar med lite väl små marginaler stundtals vilket kan ställa till det på egen planhalva. Hade ett väldigt fint samspel med Hakimi förra säsongen. Ser gärna att han får avgöra mot Juventus, igen, i cupfinalen i Rom.

Konrad— I grunden vill jag ha Dzeko bredvid, för att få in längden och tuffheten i båda boxarna. Men han har verkligen blandat och givit, liksom hans två konkurrenter. Alexis Sanchez gör aldrig mål när han startar och Joaquin Correa har en frustrerande tendens att få inget gjort ibland. Just nu är dock argentinaren hetast, så han får väl min röst. Med honom är djupledsspelet som bäst.

Nima — Det är rätt anmärkningsvärt att Lautaro och Dzeko ändå gjort såpass mycket mål var då samspelet dom emellan endast fungerat nån gång ibland per match på sin höjd. Det funkar mycket bättre när endast en av dom är på plan med någon utan de övriga spelarna Alexis och Correa. De senare är väldigt rörliga och täcker ytan mellan mittfält och anfall på ett ypperligt sätt med den skillnaden att Correa är fysiskt starkare på så sätt att hans fysik gör att han inte tappar lika mycket boll som Alexis gör i speluppbyggnadsfasen men där Alexis speluppfattning är klasser bättre än Correa’s. Helt klart så har det funkat bäst när Lautaro & Correa spelat ihop då Inter är mycket mer defensivt balanserade när Correa är på plan samt att offensiven blir bättre då Correas blotta närvaro har gjort att Calhanoglu som vart ovan som mezz’ala fått ut mer av sitt spel i offensiven. Kritiken mot Correa har ju legat i offensiven där han trots sin bländande teknik, storlek & snabbhet uträttar så lite offensivt i form av mål och assist. Men det såg mycket mycket bättre ut mot Milan i cupen så det kanske ändras nu när han får spela mer efter en längre tids skadeuppehåll. När det gäller Dzeko så kan man inte begära mer av en 36 åring i det skedet av sin karriär att göra fler än de 17 mål han gjort hittills den här säsongen i alla tävlingar för Inter, men det står väldigt tydligt att han och Lautaro inte talar samma språk på plan.

Interklacken sjöng om Jose Mourinho idag. Hade du velat se Mourinho tillbaka i Inter någon gång i framtiden, i så fall i vilken position?

Daniel — Jag tror sällan på återkomster. De slutar nästan uteslutande med besvikelse. Bortsett när Hernan Crespo kom för en andra sejour i Inter. De som kommer på uppstods som inte alls vart lyckade återkomster är Mancini i Inter, Schevchenko och Kaka’ i Milan. Återstår att se om Allegris återkomst var så bra.

Konrad — De senaste åren har Mourinho varit en skugga av sig själv, men när det nu börjat dra ihop sig den här säsongen så har han klivit fram och bjudit på samma gamla vanliga igen. Det är både kul och mindre kul eftersom Roma är en av motståndarklubbarna som Inter gillar minst. Men i den sitsen som Roma satt i inför den här säsongen var den här rekryteringen både logisk och har fallit mycket väl ut. Jag är av den åsikten att det inte är värt att påverka den fina bilden som finns av Mourinho, samt de starka kärleksbanden mellan fans, klubb och tränaren som gav Inter trippeln. Det är en helt annan tränare idag också. Idag är jag inte säker på att han hade varit rätt om Inzaghi skulle ge sig av, vilket självklart inte är aktuellt. Så svaret är nog ett respektfullt nej.

 Nima — Utan tvekat säger hjärtat att det vore vackert om Mourinho återvände till Inter en vacker dag men hjärnan är lite mer tveksam. Det har dragits väldigt många likheter mellan Mourinho med Helenio Herrera mycket på grund av framgångarna de haft i Inter samt även hur dom är som personer men även bägges karriärer peakade i Inter och bägge tränade/tränar Roma efter att ha skrivit historia i Inter. Helenio Herrera återvände till Inter igen utan någon större framgång under sin andra sejour så vi får se om Mourinho återvänder.


 

Inter-redaktionen2022-04-25 17:00:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?