Lagbanner
Dopo 48 ore: ”Inzaghi måste hålla laget på tårna”

Dopo 48 ore: ”Inzaghi måste hålla laget på tårna”

Roteringar, revanchen i Udine och klara Inter gå rent resten av matcherna?

Vi låter som vanligt tre supportrar med nedkylt huvud svara på tre frågor 48h efter varje Serie A-match för att göra sin bedömning av läget.
Panelen idag är:

Carl Mårtensson
- fd redaktör på SoloCalcio
Babilona K - Twitters Inter-drottning.
Binan Alattar - Ordförande för Inter Club Svezia


2-1 mot Udinese, en liten revansch efter förlusten mot Bologna, hur nöjd är du med lagets insats mot Udinese?

Carl — Jag är nöjd med spelet, framförallt då Bastoni och Calhanoglu saknades, även om Udinese saknade Beto i och för sig. Ett hörnmål och en straffretur gör vi mål på. Det jag inte är nöjd med är effektiviteten framåt. Correa och Dzeko får träna spelförståelse och avslut. Är även trött på Sanchez bolltapp varje gång han kommer in. Sammanfattningsvis bra spel men slarviga anfallare, något som har varit Inters signatur denna säsong. Motm i de två senaste matcherna har varit Perisic.

Babilona — Tre poäng och man spelade den match man borde gjort mot Bologna. Just den matchen är ju svår att släppa. Hur det blev panik och frenetiskt måljagande efter 1-1 och det helt sjuka hjärnsläppet från Radu som lär hänga kvar resten av karriären. Det viktiga var att ta hem matchen mot ett formstarkt Udinese och det gjorde man. Jag väljer glädjen här istället för att tänka på hur många straffar Lautaro missat, på Correas ständiga felbeslut eller på Dzekos rätt sjuka miss.

Binan — Jag tyckte insatsen var helt OK men återigen så är det tydligt vad som sänker oss denna säsongen: missade målchanser. Det är otroligt hur det kan bli 1-2 istället för 0-4. Correas inhopp t.ex. var under all kritik.

Det roterades en del mot Udinese med Gagliardini, Darmian och Dimarco från start samt det klassiska dubbelbytet på Inters anfallare. Har Inters bredd på truppen varit tillräcklig denna säsong?

Carl — Många hyllar Inters bredd, jag håller halvt med. Att ha Darmian och Gosens som wingbacksreserver är helt fantastiskt. Offensivt har Correa varit en flopp sett till övergångssumman på 35m euro och Sanchez tjänar alldeles för mycket men sett till vad andra lag i Serie A har så är Inters offensiv bra. Däremot tycker jag Vidal, Gagliardini och Vecino är en alldeles för usel mittfältsbredd för att vara 2022. Jag tror faktiskt det är bredden på centrala mittfältet som kan ha kostat Scudetton. Defensivt har Inter kanske inte en wowbredd men den är ändå relativt billig och jag tycker den duger. Med tanke på hur bra Inters ordinarie mittbackar är så är det lätt för vem som helst att gå in och leverera. Även om jag hoppas Inter hämtar in Bremer i sommar. Inters trupp är i mina ögon tillräckligt bra för att vinna Serie A och bättre än Milans. Därför skulle en andraplats svida, även om det inte är en skandal, skulle Inter lyckas vinna Coppan är jag ändå ok med säsongen.

Babilona— Det korta svaret är nej. På mittfältet har man fortfarande, tre år senare inget alternativ till Brozovic. Och rent numeriskt har man 3,5 mittfältare i truppen. Calhanoglu, Brozovic och Barella är 3, Vidal/Gagliardini 0,5. Vecino räknas knappt, ingen av tränarna sista åren som räknat med honom och rent fysiskt är han inget att lita på. Förstaelvan är stabil, även om målvakten varit på nedgång i ett par år men där är försvaret klass. Anfallsmässigt är man sämre än tidigare år då Lukaku inte blivit ersatt på ett tillräckligt bra sätt. Lautaro-Dzeko har haft svårt att hitta samspel, även om de nätat bra när de varit i form. Correa får anses vara en flopp sett till prislappen då han varit skadad ofta och endast bidragit med 4 mål (gjorda på 2 matcher). Det man sett hittills från honom duger inte. Det blir en tydlig nedgång i kvalitet när någon ur förstaelvan saknas på mittfältet eller i anfallet.

Binan — Bredden på truppen har egentligen varit rätt bra. Definitivt bättre än vad resultatet visat. Problemet är snarare nivån på enskilda spelares prestationer. Vi har liksom Lautaro, Dzeko, Sanchez och Correa men ändå lyckas vi ej göra tillräckligt många mål framåt om vi inte möter Spezia. Ska man jämföra det med de som ligger etta så är ju vår bredd på den lagdelen enorm. Det jag tycker vi saknar är en ordinarie mittbacksreserv och en vice Brozovic. Matcherna vi tappat poäng i eller förlorat har ju varit när Brozo saknats.

Kommer Inter gå rent sista tre matcherna och finns det en chans att jaga ikapp Milan?

Carl — Inter bör gå rent, allt annat är pinsamt. Jag tror Milan tar hem titeln dock men vi får hoppas på en plump någonstans. Tyvärr tror jag det kommer sluta med att Milan vinner på inbördes möten.

Babilona — Laget måste tro på det. Sen får man inte glömma bort att det även ska klämmas in en Coppa Italiafinal mot Juventus mitt i slutspurten vilket också lär kräva en del fokus. Simone Inzaghi behöver hålla laget på tårna och hitta en positiv energi i truppen, det är 4 matcher kvar på säsongen och i ligan kanske det är något mindre press nu då det inte längre ligger enbart i Inters händer.

Binan — Nej, jag tror inte det. Det känns som att det blir minst ett kryss och att allt är skrivet i stjärnorna för att ett medelmåttigt Milan ska halka in en ligatitel.

 

Inter-redaktionen2022-05-03 18:40:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?