Lagbanner
Dopo 48 ore: ”Han är fin - men inget för startelvan”

Dopo 48 ore: ”Han är fin - men inget för startelvan”

Underläge, överläge, Pinamonti och Coppa Italia-finalen.

Vi låter tre interisti med nedkylt huvud svara på tre frågor 48h efter varje Serie A-match för att göra sin bedömning av läget. 
Den här gången ändrade vi lite och tog in en fjärde fråga.
Varsågoda!

Panelen idag är:


Daniel Hamilton - Gammal Interlegend på SvenskaFans.
Konrad Grönlund - fd ansvarig på Svenska Fans Interredaktion.
Carl Mårtensson - Skribent på SvFans och fd redaktör på SoloCalcio.


Beskriv dina tankar 19:15 i fredags med en mening, när det stod 0-2 till Empoli.

Daniel — Aningen nedstämd, men spelet och chanserna fanns där hela tiden. San Siro var nästan fullsatt vilket gör oerhört mycket för spelarnas energi och att inte ge upp. Fick upp en minnesbild från 2007 när Inter möter CSKA Moskva och vänder 0-2 till 4-2, märkligt nog vart det precis samma resultat i denna match.

Konrad — Jag satt inte klistrad vid TV:n utan var på restaurang, så när 0-2, som sedan blev bortdömt, föll kände jag att det var kört. Men när det sedan blev tvåmålsunderläge på riktigt kände jag snarare att det skulle vända. Min känsla besannades.

Carl — Masked Singer börjar snart, är säkert roligare att se på än denna match.
Vilken inställning att inte ge upp och bara mala ner motståndet. 37-4 slutade skotten och expected goals var 5.56-0.68. Trots detta hann jag under dessa 90 minuter tappa hår och åldras 10 år mentalt, tror jag.

...och efter vändningen till 4-2, beskriv dina känslor efter matchen samt tankarna om lagets prestation.

Daniel — Efter Dzekos orgie i missade målchanser så släppte man axlarna rejält när Sanchez satte 4-2. Såg inte Lautaro-bytet komma, vilket ställde mig lite men det är väl därför mister sitter på bänken och jag framför tvn/Ipaden. Matchplanen dog ganska omgående och det kändes som man släppte på handbromsen och växlade upp både en och två växlar. Empoli utnyttjade ytan bakom DiMarco effektiv och smart, men kvalité avgör ofta i längden vilket visade sig här, men kanske framförallt publikstödet visade att man aldrig ska ge upp. 1-2 innan halvtid var oerhört viktigt att sedan kvitteringen kom dessutom gav vind i seglen.
Sammanfattningsvis kändes detta som en typisk Pazza Inter match.

Konrad — Har sett matchen i efterhand nu och spelmässigt är det en bra match Inter gör över 90 minuter, eftersom man får användning och utdelning på nästan alla spelare med offensiva egenskaper och roller. Men å andra sidan är det inte heller oväntat att Inter släpper in två mål på 0.68 xGA. Siffrorna åt andra hållet, 5.56 xG, talade också om att det var en seger i underkant. Det största intrycket var dock att Pazza Inter sitter kvar i ryggmärgen.

Carl — Nu vet jag att schemat är tufft men det enda jag kan ifrågasätta i andra halvlek är att Inzaghi valde byta ut en glödhet Martinez redan i minut 70 när det bara stod 3-2. Annars tycker jag det var rätt att stänga matchen med raka byten men få in lite mer styrka och rutin. Backa hem mot Empoli funkar inte och det är faktiskt ett under att det dröjde tills minut 94 innan 4-2 kom.
Jag är dock glad att Inter körde hela vägen in i mål och lät inte Empoli låna bollen i andra halvlek. Och visst var Martinez MOTM men extra cred till Calhanoglus insats. Sedan misstänker jag att Raiolas bortgång hade påverkat De Vrij, för han såg inte ut att vara mentalt redo efter en månad med fina insatser.

Andrea Pinamonti som är utlånad från Inter till Empoli gjorde inledningsmålet som var hans 13e för säsongen. Är den unge anfallaren tillräckligt bra för Inter nästa säsong?

Daniel — Nej. Jag gillar Pinamonti, som till skillnad mot hypade Esposito som skämmer ut sig utomlands, men det är inte en spelare som ska ta en plats i Inter. Ser inte vad han ska göra som fjärde eller femteval i dagsläget. Han behöver kontinuerlig speltid mer och kanske skulle må bra att testa vingarna i en klubb ett steg upp t ex Lazio, Verona, Sassuolo etc. Han är 22 år och har gjort 13+2 denna säsong vilket ändå skvallrar om en viss kvalité.

Konrad — Pinamonti är både en fin kille och spelare men det är inget för startelvan. Kantig, klumpig spelare som behöver utveckla finkänsligheten med boll och targetspelet rejält. Inte omöjligt, men tålamodet börjar nog snart ta slut. 

 Carl — Hmmm, kluven känns tråkigt att ha en sån ung anfallare som fjärdestriker och jag tycker inte han bidrar allt för mycket i spelet för en toppklubb, men han hade säkert gjort bra ifrån sig i en mellanstor klubb. Pinamonti hade Raiola som agent och han sitter på en hög lön sett till kvalitén. Kan Inter få en slant för den 22 (snart 23) årige strikern? Sälj och lägg pengarna på spelare vi behöver mer akut, typ Bremer. Samtidigt ska jag inte vara för hård, det hade varit spännande att se om han kan ta det stora klivet i Inter, det kittlar ju med då han har varit ägd av Inter sen han var 14 år. Med det sagt är detta lite av ett trevligt lyxproblem att Pinamonti har börjat göra mål för Empoli. Oavsett om Pinamonti säljs eller stannar litar jag på att Marotta gör rätt beslut, han har mitt förtroende.

Finalen i Coppa Italia väntar på onsdag, när Inter möter Juventus i Rom. Vad är dina tankar inför den matchen och hur tror du att den slutar?

Daniel — Tyvärr förlorade Juventus vilket gör att de kommer för att bevisa en sak. Inter kommer från en vändning av klassisk Pazza Inter-manér vilket gör att man kanske inte har helt återhämtat sig samt att söndagens resultat för Milan mot Verona kan spela in. Vinner Verona är Inter i ledning vilket gör att fokus lär hamna mer på ligan. Men man ska inte underskatta en cupfinal, den spelas dessutom på neutral plan vilket jämnar ut det. Det finns såklart en delikat uppgift att följa Dybala, som länkats till Inter varje dag i månader då han inte förlängt med Juventus, hur kommer han att avsluta sin sejour i svartvitt? Blir inte förvånad om han avgör cupfinalen. Hjärtat säger dock att Alexis Sanchez hoppar in i 70:e och avgör med två mål. Återstår att se om hjärtat eller hjärnan får rätt.

Konrad — Juventus förlorade i helgen mot Serie As enligt mig sämsta lag. Det kan bara innebära att de totalvänder och vinner mot Inter på onsdag. Om man ska vara lite mer allvarlig, är det då att Inter ska vinna den här matchen. Men det blir häftigt med Italiens största enskilda match i en cupfinal.

Carl — Man är inte bättre än sin senaste match (säger vi). Juventus tappade en 1-0 ledning i min 87 till förlust mot Genoa medan Inter stod för en klassvändning. Inzaghi har fått ett mentalt övertag på Allegri med två vinster och en oavgjord. Allt talar för Inter och det är det som är störande. Men aja, jag säger Inter vinner Coppan då. Jag sa ändå att Milan vinner ligan senast så ingen kan anklaga mig för jinx.


 

Inter-redaktionen2022-05-08 20:45:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?