Lagbanner
Efter tre skrivbordspoäng i Bologna - Inters brödramöte med Lazio blir av
Simone Inzaghi möter sitt gamla lag - borde bli en bekväm seger.

Efter tre skrivbordspoäng i Bologna - Inters brödramöte med Lazio blir av

Federico Dimarco missar matchen efter skadan på uppvärmningen inför spökmatchen mot Bologna, därmed blev det tre kostsamma poäng i mötet mellan de två norditalienska storklubbarna. På pluskontot hittar vi det faktum att Edin Dzeko är tillbaka och kan starta mot huvudstadslaget.

I torsdags reste Inter till Bologna för match mot mittenlaget som hade hela åtta Covid 19-fall att ta hänsyn till. Den lokala folkhälsomyndigheten tvingade därmed laget att isolera sig och därför dök det inte upp några spelare från Rossoblu-lägret. Efter 45 minuters väntan och en skada på Federico Dimarco efter en hjärndöd satsning från Denzel Dumfries, blåstes matchen av och i praktiken innebär det att Inter tilldelas en 3-0 seger. Detta i enlighet med det nya Corona-protokollet som Serie A har tillämpat. Det säger nämligen att man måste kunna sätta elva spelare på planen med två avbytare varav en är målvakt. Annars tilldelas motståndarlaget en seger, enligt walk over-modellen. 

Av någon anledning har inga Serie A-tabeller uppdaterats med detta faktum, trots att all nyhetsrapportering och alla regler som finns i den italienska fotbollen tydligt har förtäljt för oss att så är fallet. Det italienska ligasystemet upphör aldrig att förvåna, det är den enda trenden som alltid håller i sig. I slutet av dagen, läser man av hur reglementet fungerar är det de facto så att Bologna övergav matchen. Nu väntar match mellan Simone Inzaghi och hans gamla Lazio. Det är det enda laget som har besegrat Inter hittills och i den matchen tycker nog de flesta att det också blev en ganska rättvis förlust för Inter. Men nu när huvudstadslaget kommer till Milano finns inget annat på kartan än att Inter tar en bekväm seger mot ett mediokert Lazio tränat av ligans mest övervärderade tränare. 

Trots ett ganska bra spelarmaterial har Lazio bara blivit sämre och var en sen upphämtning från en pinsam men rättvis förlust mot Empoli hemma tidigare i veckan. Det säger en del om hur lite Sarri har fått gjort under sin tid i huvudstaden, och det är ganska tydligt att de båda klubbarna från staden har haft det svårt hittills. 

De himmelsblå verkar jobba ganska riktningslöst och Sarri fick ärva en trupp från Inzaghi som var ämnad för 3-5-2. I enskilda matcher har Lazio sett bra ut, såsom matchen mot Inter i höstas. Men överlag har de inte bjudit på några positiva överraskningsmoment direkt och i det stora hela är det en klubb som saknar en riktig framtidsvision. Claudio Lotito lyckades dock till slut sälja Salernitana och nu har han bara en klubb att basa över.

Inter

3-5-2


Samir Handanovic

Alessandro Bastoni
Stefan de Vrij
Milan Skriniar

Denzel Dumfries
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic
Roberto Gagliardini (Arturo Vidal)
Ivan Perisic

Alexis Sanchez (Edin Dzeko)
Lautaro Martinez

Lazio

4-3-3

Thomas Strakosha

Adam Marusic
Luiz Felipe
Patric
Elseid Hysaj

Luis Alberto
Danilo Cataldi
Sergej Milinkovic-Savic

Mattia Zaccagni
Ciro Immobile
Pedro

TV: C More
När: Söndag 20:45
Var: Stadio Giuseppe Meazza
Domare: Luca Pairetto
Tips: 3-0

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2022-01-08 03:03:45
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?