Lagbanner
2023-06-10 21:00

Manchester C - Inter
1 - 0

En värdig finalinsats av inter

En värdig finalinsats av inter

Ja... vart ska man börja. Så nära det ändå var. Inter stod för en solid finalinsats och ska vara stolta, trots finalförlusten.

Om folk som är opartiska ger sin syn på första halvlek skulle de troligtvis säga det var en tråkig match. Jag som Intersupporter var dock väldigt nöjd över den första halvleken. Bernardo Silva och Erling Haaland hade en varsin chans men vinkeln var för dålig, Interförsvaret stod som oftast väldigt tätt. Många var nog beredda på en total överkörning spelmässigt men det var det verkligen inte. Ja, City var bättre i första halvlek men Inter stod upp bra och tro det eller ej, Francesco Acerbi hade monstret Haaland i sin ficka.

Tidigt i den andra halvleken fick en småskadad Edin Dzeko utgå mot Romelu Lukaku, ett byte som troligtvis hade skett oavsett. Timingen på bytet blev bra då City gick mer framåt och mer ytor för kontringar uppstod. Men sedan kom det där jäkla 1-0 målet för Manchester City, ett perfekt skruvat skott från Rodri. Nu trodde nog de flesta att det skulle rinna iväg, de som känner City vet att det finns en enorm högsta kapacitet när ytor uppstår. Phil Foden kom till en väldigt bra chans men annars var det Inter för hela slanten.

Chanser skapades, det var inget skönspel men det var en jävla vilja. Lautaro Martinez friläge från dåliga vinkeln, Federico Dimarcos ribbträff, Lukakus nick från nära håll. Ingen skugga ska falla på någon, dessa tre har tagit Inter till final med sina fina insatser och bollen ville inte in idag. Inter skakade om City rejält på slutet, säga vad man vill om spelarna Inzaghi bytte in men jag kan omöjligt klaga på matchcoachningen. Möjligtvis hade kanske en pigg Henrikh Mkhytarian fått komma in tidigare men troligtvis hade det inte spelat någon roll.

Inter gjorde en bra insats i finalen, jag kan inte förvänta mig mer. Jag tycker Manchester City vann rättvist då det finns så mycket kvalité i laget. Fakta är dock att Inter skapade mer farliga chanser, visserligen kom nästan allt i underläge. Det var nog få på förhand som trodde att just Inter skulle skapa mest chanser. Inter ska vara stolta att ha tagit sig hela vägen hit och göra den insatsen i finalen mot ett City som har kört över allt denna säsong, det var nära. På läktaren var det inget snack heller, Inter hördes hela tiden. Kul med så många svenska Intersupportrar på plats!

Mina tre favoriter

Andre Onana - En väldigt fin insats och målet kan ej lastas på honom. Väldigt offensiv i sitt passningsspel, tar allt det han ska och visar på ett ledarskap. Chelsea jagar 27 åringen för fullt, hoppas Inter lyckas behålla Onana.

Francesco Acerbi - Om ni undrar hur Erling Haaland ska stoppas, sätt en 35 årig mittback som kom billigt på lån till Inter från Lazio. Placeringssäker och hög fotbolls-IQ på Acerbi. Manchester City värvar spelare för miljarder och så kommer inter här med billiga sista minuten värvningar som dominerar mot dessa världsstjärnor. Det är fint att se.

Nicolo Barella - Inställningen och passionen är fantastisk. Manchester City vann mittfältet enligt mig och det hade nog de flesta listat ut på förhand. Men Barella var den som höll ihop Inters mittfält idag. Synd att långskottet inte ens var nära när Ederson var ute och cyklade, det hade kunnat bli ett klassiskt finalmål.

Carl MårtenssonTwitter: @Carlm942023-06-11 09:47:49
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?