Lagbanner
Luigi Ferraris, 2023-02-13 20:45

Sampdoria - Inter
0 - 0

Ett fegt Inter kryssade mot Sampdoria

Ett fegt Inter kryssade mot Sampdoria

Sampdoria parkerade bussen samtidigt som Inter inte vågade gå för ett avgörande. Detta bidrog till en fantastiskt tråkig 0-0 match på Stadio Luigi Ferraris.

Inter hade ett kraftigt spelövertag hela matchen och var under den första halvleken nära ett par gånger. Sampdoriatränaren Dejan Stankovic justerade några detaljer i halvtid och det kändes aldrig riktigt farligt när Inter anföll, detta då Sampdoria verkligen gick för krysset. Sampdoria hade 0,3 i xG medan Inter hade 1,8.

Spelmässigt gör Inter tillräckligt för att vinna men samtidigt tyckte jag krysset var rättvist då Sampdoria fick rätt matchbild. Det är svårt att hitta en spelare som syndabock denna dag för Inter, det var snarare en taktik som var väldigt lättläst för Sampdoria när deras mål var att gå för ett kryss.

Inter tappade på Napoli i och med krysset och ligger nu 15 poäng efter. Samtidigt är det endast tre poäng ner till det rödsvarta Milanolaget på en femteplats. Fler poängtapp som dessa har Inter inte råd med i kampen om Champions League platsen.

Tre tankar efter matchen
Inters försvar – Vi börjar med något positivt, Inter har hållit nollan i tre raka tävlingsmatcher. I denna match hade dock materialaren kunnat starta som mittback och Inter hade ändå hållit nollan. Däremot är det viktigt att försvaret sitter inför Champions League och Porto som väntar nästa vecka på onsdagen. Jag har faktiskt inte hittat varför Alessandro Bastoni missade dagens match men han kommer behövas mot Porto. Dels för hans fina defensiv men framför allt då han har en passningsfot som kan skapa farliga målchanser från ingenstans.

Feg matchcoachning – Vad är tanken med raka byten när Inter möter laget som ligger nästsist? När laget har kört fast ska det in med nya spelstilar från bänken för att bryta mönster. Gosens ska inte bytas ut i minut 46, låt han få spela tillsammans med Dimarco som kan dribbla sig fram från en mittbacksposition. Det finns ungefär fem matcher per säsong Dimarco kan spela mittback och detta är en av dem, när Inter möter bottengäng med dålig form.

Varför byttes Barella ut, ville Inzaghi inte ha tre poäng? Varför spelade Inter inte med 3 anfallare sista kvarten, vad fanns det att förlora? Jag vill inte skylla på någon spelare, det såg helt ok ut och Inter ska vinna denna match sett till statistiken. Däremot körde Inter fast och kom aldrig till de superheta chanserna. Med tanke på hur ofarliga Sampdoria är måste det vågas mer.

Sampdoria åker ur Serie A – Sampdoria har ligans sämsta offensiv, med 11 poäng och 10 gjorde mål på 22 matcher. Därav mina frågor till Inzaghi här ovanför. Motståndet måste scoutas bättre och det måste finnas en plan b för lag som inte är intresserade av att göra mål. För att få ett perspektiv på det hela bytte Sampdoria in en 40-årig Fabio Quagliarella som inte har gjort mål sedan maj förra året. På bänken hade de även nyförvärvet Jese Rodriguez vars agent erbjöd honom till flertalet allsvenska klubbar. Dessa klubbar var ointresserade, då blev helt plötsligt Sampdoria sugna på att värva honom på free transfer under veckan?

Betyg
Inter ställde upp med sin klassiska 3-5-2 uppställning. Betygskalan är den klassiska 1-10 från La Gazzetta dello Sport men troligtvis med lite mer känslor inblandande. Betygen blir hårdare idag då oavgjort var ett för dåligt resultat för Inter.
André Onana - 6 – Behövde åter igen inte agera mycket och plockar de bollar han ska.

Milan Skriniar – 5,5 – Stabil nolla men det går för långsamt framåt idag.
Stefan De Vrij 6 – Behövde knappt agera denna match och ledde försvaret till en hållen nolla.
Francesco Acerbi – 5,5 – På den yttre mittbackspositionen kräver jag lite mer fart och offensiv för att hjälpa våra sömniga yttrar, speciellt när Inter möter ligans nästsämsta lag. Nära att avgöra på tilläggstid med ett långskott och solid bakåt annars.

Matteo Darmian (ut 66) – 5,5 – Superinlägg till Dimarco i andra halvlek och kunde haft en straff med sig i första. Däremot saknas kreativiteten i denna match från en ytterposition.
Hakan Calhanoglu  – 6 – Bra i första halvlek men såg lite trött ut i andra halvleken. Tre farliga distansskott och en av få som försökte framåt. Den enda jag är nöjd med i offensiven.
Henrik Mkhytarian (ut 90) – 5 – Inte dålig, men spelar återigen för enkelt. Noll dribblingar på hela matchen även om han var helt ok i passningsspelet. Högst bidragande faktorn till matchens låga speltempo.
Nicolo Barella(ut 66) – 5,5 – Gör många bra saker i den första halvleken, tillskillnad från Mkhytarian kan det ibland bli för svårt spel. Fel att byta ut Barella. Tjafsade lite med Lukaku innan halvtid, där är jag team Lukaku för Barella måste visa ett bättre kroppsspråk till sina lagkamrater. Utan att veta alla detaljer ska tilläggas.
Robin Gosens (Ut 46) – 5,5 – Blir ganska lättläst av motståndarna då han inte gör det där lilla extra, dock hårt att byta ut honom i halvtid. Vänsterkanten såg sämre ut när han gick ut.

Lautaro Martinez – 5 – Slet på men det ville sig inte. Onödigt gult kort. Kunde ha avgjort på slutet. Ser bra ut i spelet i övrigt, men även den bäste kan ha en sämre dag på jobbet.
Romelu Lukaku (ut 66) – 5,5– Det började bra men försvann ju längre matchen gick. Inter borde kunna använda hans targetskickligheter bättre och fylla på. Den belgiske anfallaren slarvade lite i passningsspelet även om han inte fick mycket hjälp.

Byten
Federico Dimarco (in 46) – 5 – Bytes in mot Gosens på kanten. Min åsikt är att han borde ha byts in istället för Acerbi som mittback då Sampdoria var ofarliga framåt. Katastrof i avgörande moment sista tredjedelen men fick fram en boll i minut 95 i alla fall som det kunde ha blivit mål på.
Denzel Dumfries (in 66) – 5 – Dimarco försökte spela fotboll i alla fall även om det inte gick, Dumfries försökte inte. Men jag tycker han borde ha startat matchen ändå då första halvlek var mer öppen.
Edin Dzeko (in 66) – 5 – Helt ofarlig samt dålig timing. Samtidigt fick han knappt några bollar att jobba på. Jag hade velat se Lukaku, Lautaro och Dzeko samtidigt, vad hade Inzaghi att förlora?
Marcelo Brozovic (in 66) – 5,5 – Svårt att bedöma hans inhopp. Passar inte tillsammans med Mkhytarian på mittfältet, behöver mer speed bredvid sig.
Valentin Carboni (in 90) – Håll koll på denna 17-åring för framtiden. En kreativ spelare som har gjort det bra i ungdomslaget. Ska han bytas in ska bytet komma tidigare, omöjligt att påverka på denna korta tid.

Carl MårtenssonTwitter: @Carlm942023-02-14 00:51:51
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?