Lagbanner
Fokus på säsongsinledningen: Inter

Fokus på säsongsinledningen: Inter

SvenskaFans tar tempen på Serie A-klubbarnas säsongsinledningar. Nu har turen kommit till Inter.

Pablo Grondona Umaña - Inter-redaktionen

Hur skulle du summera ditt lags säsongsinledning?

Positivt! Det var ingen omöjlighet på förhand att Inter skulle ligga i topp. Dock så är det överraskande bra att målskyttet har kommit igång ordentligt samt att man har lyckats hålla nollan samtliga matcher.

Vad har varit den största snackisen i klubben några matcher in på säsongen?
Oj, svårt att svara på frågan. Spontant skulle jag säga mercaton eftersom Inter har haft en rörig transfermarknad, vilket har påverkat några positioner/roller i truppen. Parvard-Gate var ganska ”småjobbig” eftersom man hade letat efter en ersättare till Skriniar sedan januari. Bayern fick en tillfällig ”småklubbs-mentalitet” när de ville behålla en spelare mot hans vilja trots att han uttryckligen hävdade att han ville lämna samtidigt som han ändå satt på bänken. 

Vad har överraskat mest ur positiv- och negativ bemärkelse? 
Positivt skulle jag säga . Jag var lite skeptisk till att han skulle vara vår långsiktiga lösning på regista-rollen efter Brozovic flytt. Brozovic har en spelstil som är klippt och skuren för en djup-liggande playmaker där han dikterade tempot när man behövde starta snabba anfall och/eller när man behövde lugna ner spelet samt sjunka längre ner i banan för att kunna öppna motståndarnas ytor. Hakan har hittills visat att han sköter denna roll överraskande bra där han  jobbar hårt i försvaret och kan sköta uppspelen med sina fina passningsfötter. Han har även mer tryck i sina skott, vilket gör honom mer målfarlig än Marcelo.

I nuläget hittar jag inget negativt att säga om Inter. Möjligtvis att Acerbi har inlett säsongen skadad men generalen De Vrij har skött försvaret riktigt bra än så länge.



Hur har nyförvärven acklimatiseras sig? 
Det var ett litet frågetecken kring Thuram då han inledde försäsongen ganska svagt. Under de två senaste matcherna har han spelat upp sig och har börjat bidra med poäng. Marcus fick göra sitt första mål för de blåsvarta senast mot Viola som var riktigt fint. Yann Sommer har visat sig vara pålitlig i målburen och Arnautovic har visat att han kommer att vara en stor tillgång när Inzaghi måste börja rotera elvan.

Är det något som behöver förändras efter landslagsuppehållet?
Nej, tycker att man har spelat stabilt och tryggt. Laget har agerat som en maskin där man växlar upp presspelet när det krävs och lugnar ner spelet när man leder för att kunna luckra upp motståndarna.

Hittills är Viola det starkaste motståndet man stött på och man gjorde slarvsylta av dem. Nu på lördag kommer den riktiga värdemätaren då man möter småkusinerna från den rödsvarta delen av Milano. Om det skulle gå åt pipsvängen den matchen så kanske man kommer börja skrika efter förändringar.

Rasmus Karlsson2023-09-16 09:00:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?