Santiago Bernabéu, 2021-12-07 21:00

Real Madrid - Inter
2 - 0

Förlust mot Real Madrid: "En missad chans"

Två förluster denna höst mot Real Madrid, precis som det var blev för ett år sedan när de båda möttes. Kostsamma, juniormässiga misstag satte sina spår och gjorde att Inter denna kväll tog ett steg tillbaka i utvecklingen. Till syvende och sist var det en rättvis seger för Real Madrid.

Så var matchen

Inters inledning var positiv och uppmuntrande. Real Madrid hade en del boll men vår press satt från minut ett och det såg bra ut. Men Toni Kroos gav hemmalaget ledningen efter 17 minuter mitt i en bra Inter-period. Rodrygo spelade fram tysken som smällde in bollen i bortre hörnet. Efter ledningsmålet för marängerna var det vi som tog över och skapade målchanser på löpande band. Men det blev inget i den första halvleken och bokslutet blev ett tufft och hårt underläge som inte var helt rättvist. Överlag var det ett modigt Inter som försökte men slutet av första halvlek var skakig och det var nästan lite tur att det inte blev 2-0.

Till andra halvlek blev Federico Dimarco inbytt istället för Denzel Dumfries. Nicoló Barella missade ett hundraprocentigt läge efter ett par minuter då han sköt över på ett i stora delar öppet mål. Arturo Vidal, Alexis Sanchez och Matias Vecino kom in efter en timme och ersatte Hakan Calhanoglu, Marcelo Brozovic och Edin Dzeko. Tyvärr blev Barella utvisad i den 64:e minuten efter en eftersläng där han hytte med knytnäven. Det var inte felaktigt på något sätt, men en tung smäll för Inter. Samtidigt blev Eder Militao varnad för tacklingen som föranledde situationen. Därefter byttes Roberto Gagliardini in istället för Lautaro Martinez för att hitta tillbaka till balansen. I den 79:e minuten kom 2-0, ett straff för hur naiva och öppna Inter var matchen igenom. Det höga spelet betalade sig inte. Resten av matchen spelade de mesta mästarna av helt bekymmersfritt.

Vad innebär det för Inter?

Förlusten var en missad chans för oss, detta då vi hade kunnat hamna i förstapotten och kunnat stå inför möten med lag som Benfica, Salzburg och Sporting i åttondelen. Istället blev det en andraplats i gruppen och det innebär att Inter kan få alla lag utom Real Madrid från pott 1 i lottningen på fredag.