Lagbanner
Fyra snabba frågor: Inter 20/21 med "Sia" och redaktionen
Glädjescener från en tidigare säsong. Blir det likadant till våren?

Fyra snabba frågor: Inter 20/21 med "Sia" och redaktionen

Inter is back! Ikväll spelas den efterlängtade premiären av årets säsong då Fiorentina kommer på besök. Men innan dess har redaktionen resonerat kring sina förväntningar på laget, åsikter om truppen och ambitioner för det som komma skall. Med Siavoush Fallahi som gäst!

En ny säsong står runt hörnet och förväntningarna har höjts ännu ett snäpp på ledningen frontade av Antonio Conte, Piero Ausilio och Giuseppe “Beppe” Marotta. Vad tycker du om transferfönstret hittills? 
 

Filip Barkman: Man kan inte annat än hylla transferfönstret som Inter stått för, man har fått in både kvalitet och kvantitet. Dessutom så har man gjort sig av med spelare som inte är tillräckligt bra för ett scudettojagande Inter som Biraghi, Godin och Valero. Ska bli otroligt spännande att se hur elvan formeras och om exempelvis Perisic får chansen i Contes 3-5-2. Däremot så har jag varit inne på att en försäljning av Il Toro vore det bästa för honom personligen och för Inter, samtidigt så vet vi samtliga vad han kan åstadkomma i den blåsvarta tröjan.

Konrad Grönlund: Klart godkänt. Inter har äntligen gått en hel sommar utan att förlora en stor pjäs, om inte Diego Godin får räknas dit. Samtidigt kommer Arturo Vidal i princip gratis liksom Aleksandar Kolarov. Achraf Hakimi lär bli värd sina 400 miljoner kronor, en fantastisk spelare som totaldominerat under den korta försäsongen. Nu har Inter det bredaste mittfältet i serien, på gott och ont. En riktigt bra vänsterytter kan saknas, om inte Ivan Perisic lyckas smälta in i rollen. Inte alls omöjligt eftersom han är en spelare som ger allt och vill bidra till laget i alla lägen, men det finns ändå frågetecken kring hans wingback kompatibilitet. Tyvärr ingen Radja Nainggolan som det verkar, men Perisic är viktigare. 

Siavoush Fallahi: Inters transferfönster känns stabilt. Erfarenhet har adderats till en trupp som var ung och oerfaren på förhand. Sett till coronavirusets effekt på fotbollen så kan inte stora pengar spenderas och då har det varit perfekt för Inter att få in Vidal utan transferkostnad, samt även Alexis Sanchez och Kolarov som kom billigt. Achraf Hakimi känns för mig som en av Serie A:s bästa värvningar under transferfönstret sett till ålder, kvalitet, pris och hur han passar i Contes system. Det ska även bli intressant hur Ivan Perisic presterar denna säsong efter att ha vunnit trippeln med Bayern.

Jens Pålsson: Angående det tycker jag det känns som fler offensiva spelare borde vara ”out”, känns lite brett. Dock kanske det är bra om det blir tufft matchande vid en kortare säsong.

Oliver Kertes: Det känns som det tyvärr finns risk för att det kan uppstå missnöje från någon spelare med sådan bredd i truppen. Med så hög kvalitet i form av Eriksen, Nainggolan och Perisic finns en hel del konkurrens vilket säkerligen kommer kräva rotation. Därför kan det även komma att bli en viktig del under en så intensiv säsong som vi nu står inför. Återstår att se om det är något bra eller dåligt...

Det blev en fortsättning med Antonio Conte, hur ser du på det?

Filip Barkman: Jag personligen har alltid stått i Contes ringhörna och ser honom som en vinnare. Det hade i mina ögon varit ett direkt tjänstefel att sparka honom inför kommande säsong, inte minst på grunder som inte har något med det sportsliga att göra.

Konrad Grönlund: Mycket positivt då han är den bästa tränaren att förvalta det här materialet som klubben skrapat ihop. Men han får ta det lite lugnare i sin konstanta kritik, man ska ha högt i tak men han får se till att sköta det snyggt. Ledningen har uttryckt fullt förtroende för honom. En vinnare som gärna gnäller.

Siavoush Fallahi: Jag är nöjd med att Antonio Conte stannar. Det fanns lite tid att förbereda denna säsong på och att byta tränare hade varit jobbigt. Conte har vunnit truppens förtroende, är en bra tränare och förtjänar att fortsätta bygga på det han påbörjade förra säsongen. Spelarna är nog också nöjda, speciellt Lukaku, Barella m.fl. som presterat riktigt bra under Conte.

Jens Pålsson: Tycker det känns helt rätt, och sunt av Inters ledning att lösa dispyten sinsemellan istället för att bara gå på kicken direkt, som det lätt kanske kan bli när det skär sig. Conte får ut det mesta av spelare och är en vinnare, och att plocka in någon annan inför en säsong när scudetton ska bärjas kändes för riskabelt.

Oliver Kertes: Mycket bra. Att gå skilda vägar vore fel väg för Inter då det skulle inneburit att man antagligen behövt hoppa tillbaka fler steg i processen mot titeln. Nu stannar Conte med sina spelare som han värvat, vilket innebär att han vet hur han ska få ut det mesta av laget. Bra!

Ligan är starkare än på länge och många lag ser starka ut. Hur skulle du ranka Inters trupp och deras chanser till den ädlaste medaljen i Serie A?

Filip Barkman: ?Otroligt roligt att Serie A är en liga med många bra lag och spelare. Jag anser att det är viktigt för ligan att på allvar ha ordentliga utmanare till den gamla damen, inte minst i form av Nerazzurri.

Konrad Grönlund: Höga chanser. Ett knappt favoritskap före Juventus för mig. Inter har den bästa truppen totalt sett. Men Juventus kan mycket väl vinna igen. Det som också talar för Inter är de svåra förutsättningarna att göra det bra i Champions League pga seedningen. Men det blir randigt i topp, oavsett.

Siavoush Fallahi: Jag ser Juventus som favorit till att vinna titeln baserat på truppen och Cristiano Ronaldo. Sen har jag Inter och Napoli som ska göra upp om att utmana Juventus om titeln. Det finns inget lag som kan ge en garanti att vinna titeln, men för Inter är det viktigt att vara med och tävla om titeln, det gjorde man inte förra säsongen oavsett om tabellen säger att Inter hamnade en poäng bakom Juventus så är det inte riktigt så enkelt vilket alla som följde med under säsongen vet. Inters mål bör vara att vara med och utmana om titlarna i Italien och att ta sig vidare från CL-gruppen vilket blir en tuff nöt att knäcka när man är seedade som Inter är, i tredje potten.

Jens Pålsson: Jag skulle ge Inter och Juventus ungefär lika stora chanser. Det kanske inte blir någon ”inkörsperiod” för Andrea Pirlo ändå. Juventus ser lika starka ut som förra året och Inter måste höja sig ännu ett snäpp, och hoppas att firma Lukaku-Lautaro är i form hela säsongen.

Oliver Kertes: Givetvis är Inter bland favoriterna. Att inte tippa förra säsongens 2:a som en av favoriterna när man dessutom förstärkt vore fel. Dessutom ställs laget mot ett Juventus som anses vara lite mer av ett frågetecken med en sådan oprövad tränare som Pirlo och så mycket drastiska ändringar i laget när bland annat Higuain, Pjanic och Matuidi lämnat. Jag rankar Inter som favoriter.


Till det viktigaste, hur slutar Serie A? Vilka åker ur serien och hur formeras topp fyra?

Filip Barkman: Scudetton landar åter i den blåsvarta delen av Milano. Plats 2-4 tror jag blir följande: 2. Juve 3. Napoli 4. Lazio. Benevento, Spezia och Crotone återvänder till Serie B.

Konrad Grönlund: Nedflyttning känns givet för två av nykomlingarna, Spezia och Crotone. Men Benevento kan stanna kvar i serien på Udinese, Genoa eller Sampdorias bekostnad. Vi får se, men Benevento får nog min röst. Blir tight. Topp fyra är också tufft, men jag tror att det blir enligt följande modell: Inter, Juventus, Napoli, Atalanta.

Siavoush Fallahi: 1. Juventus. 2. Inter. 3. Napoli. 4. Atalanta. Åker ur gör Spezia, Crotone och Benevento.

Jens Pålsson: Inter, Juventus, Atalanta, Lazio blir topp fyra. Benevento kan klara sig men de andra två nykomlingarna åker ur. Sampdoria kan göra dem sällskap i Serie B

Oliver Kertes: Inter vinner, Juve bakom. Därefter Atalanta och slutligen skrällar Milan och slutar på 4:e plats. Alla nykomlingarna åker ur serien.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-09-26 14:34:47
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?