Lagbanner
Unipol Domus, 2023-08-28 20:45

Cagliari - Inter

Inför Cagliar - Inter : gå för strupen och ta hem tre poäng!

Inför Cagliar - Inter : gå för strupen och ta hem tre poäng!

Efter att ha vunnit med stabila 2-0 på Meazza-stadion är det nu dags att ta fram vinnarskallen igen och ta hem alla poäng från Sardinien. Il capitanos doppietta visade att målinstinkten är intakt samt att laget visade vinnarmentalitet när man fortsatte att trycka på vid ställningen 1-0. För att vara laget att räkna med så är det viktigt att vi går ut med samma inställning som senast under måndagskvällen.

I skrivande stund har Milan tagit sin andra övertygande seger i rad där man ser fina ut i kombinationsspelet, även om man fick med sig två billiga straffar. Vi kommer inte att få något gratis och därför är det viktigt att man enbart fokuserar på sitt eget spel och går ut med mentaliteten att allt ligger i våra händer. Juventus såg också målmedvetna ut senast där de vann lätt över Udinese på ett svårspelat Dacia-Arena. 

Cagliari kommer mållösa från bortamötet mot Torino i första omgången, vilket är imponerande i sig för en nykomling. Cagliaris tränare Ranieri är en väldigt meriterad- och erfaren tränare som har tränat de flesta topplagen i Italien men även i England där han lyckades vinna PL med ett sunkigt Leicester. Med detta sagt så ska man aldrig underskatta Cagliari, framför allt när man spelar på deras hemmaarena. Men vi är Inter och ska vi pränta dit den andra stjärnan på emblemet så ska vi gå för strupen och ta med oss tre poäng till Milano.

Förväntningar - 3 punkter
Inför varje match kommer jag ta upp 3 punkter som jag anser viktiga. 

1. Mercaton - är vi klara?
Spontant skulle säga jag säga ”nej” eftersom vi har fortfarande en lucka i försvaret att fylla igen. Det har ryktats intensivt om Parvard från Bayern München, vilket skulle vara en riktigt bra värvning. Sett till hans kvaliteter så skulle han passa perfekt till höger i en 3-backslinje. Det pratas om 30 miljoner euro för en spelare vars kontrakt går ut om ett år, vilket är ganska mycket för en spelare som vantrivs i klubben och som kan gå gratis inom en snar framtid. Men har man en tränare med betonghuvud som Tuchel så kan det bli svårt att genomföra denna transfer. 
Annars kan vi säga att vi har gjort en uppgradering i anfallssidan där vi har välkomnat tillbaka ”El niño Maravilla” Sánchez för att ersätta floppen Juaquín Correa som har begett sig till Marseille. Sánchez har accepterat en mycket lägre lön än den han hade senast så det visar en god vilja att han vill spela för Nerazzurri. Summa summarum kan vi säga att startelvan bör inte drabbas så mycket i nuläget av den rådande transfermarknaden.

2. Inters trygghet i spelet
Som jag har varit inne på tidigare så envisas inte Inzaghi att ha total bollkontroll under matcherna utan har en taktik för hur man ska spela lågt försvarsspel för att kunna gå på snabba omställningar. Dock så såg man att flera spelare blev osäkra i försvarsspelet mot Monza där motståndarna hade chansen att göra mål. Det är i dessa lägen jag saknar en hal spelare som Brozovic. Inzaghi får hitta ett bättre sätt att skapa en trygghet i spelet när man vill behålla ledningen. Kanske få Chala att sjunka ännu djupare på banan när man har bollen? Detta skulle kunna leda till att man luckrar upp lagdelarna i ett tight Cagliari som förmodligen kommer att satsa på kontringar. Då blir de tvungna att pressa högre.
Historiskt sett är det svårt att få med sig poäng från Sardinien så därför är det viktigt att Inzaghi sätter en tydlig matchplan om hur spelarna ska agera i olika situationer och hålla sig till den. Ranieri har tidigare varit lyckosam med sitt kontringsspel i sina tidigare lag och detta får man se upp med.

3. Hänga med toppen
Denna punkt kan man se som en förlängning från föregående punkt. Då topplagen tog poäng förra omgången så är det viktigt att vi kammar hem tre poäng på löpande band (nej, jag ser inte Lazio som ett topplag). Med det sagt så spelar det ingen roll hur det ser ut bara att vi vinner matchen. En 3 poängare i augusti är lika mycket värd som en 3 poängare i maj.

FORZA INTER!

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-08-27 09:41:47
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?