Lagbanner
Inför Benfica - Inter:  "Lag med vinnarkultur förtjänar tur"

Inför Benfica - Inter: "Lag med vinnarkultur förtjänar tur"

Vi har tagit pulsen på Carl Mårtensson på Interredaktionen inför tisdagens kvartsfinal mot Benfica i Lissabon.

Status:
Hur är skadeläget? 
— Den enda som är skadad i Inter är Hakan Calhanoglu. Han kommer troligtvis missa båda matcherna vilket är ett enormt tapp för Inter. I Benfica är det en skada på danska högerbacken Alexander Bah. Dessutom så är mittbacksveteranen Nicolas Otamendi avstängd efter för många gula kort.

Formen:
Om Inter har försökt dölja sina kvaliteter inför stundande kvartsfinal så verkar de ha gjort sitt bästa. Senaste segern är alltså hemma mot Lecce den 5 mars - över en månad sen. Vad beror det på?
— Jag har försvarat Inzaghi för Inter borde fixa topp fyra i ligan och kvartsfinal i CL är ändå bra. Men jag kan inte försvara Inzaghi så länge till. Ett normalt lag borde ha fått energi efter avancemanget mot Porto. Visserligen såg det ej vackert ut men jobbet gjordes. Nu har Inzaghi tappat omklädningsrummet helt. Han känns inte som en ledare, han känns som en snäll person med noll pondus. Spelarna verkar inte ens tro på honom. Kombinera detta med offensiva spelare som inte sätter sina chanser, för spelmässigt har det trött ut men inte sett helt katastrof. Men bra lag med vinnarkultur förtjänar tur, det förtjänar inte Inter just nu.



Motståndarna:
Benfica förlorade hemma mot Porto ( de som Inter slog ut i åttendelen) men ligaledningen behöll de ändå då de hade ett försprång på hela tio poäng innan matchen. Det var också lagets andra förlust för säsongen - de förlorade inte en match i gruppsspelet, där de bl.a. hade Juventus och PSG. Laget känns otroligt underskattat...
— Självklart är Benfica ett bra lag. Men tittar vi på pappret är detta en drömlottning för Inter, det är inte Real Madrid eller Bayern Munchen. Jag tycker inte Benfica är ett underskattat lag, det är väldigt många som tror detta blir en jämn match, likt Inter-Porto blev. Det lag som går vidare kommer få kriga för avancemang. Åker Inter ut och ligaspelet fortsätter krampa bör Inzaghi avgå direkt efter slutsignalen, pressen på honom är enorm.

Nyckelspelare:
Inter har funkat sådär i stort sett hela säsongen, det är väl i stort sett bara försvarspelet som funkar någorlunda bra väl? Är det också nyckeln i den här matchen?
— Nja, jag skulle säga att Inter måste få igång målskyttet. Om Inter behöver 10 chanser för att göra mål spelar det ingen roll hur bra försvaret är. Men absolut, försvaret är det enda som ser någorlunda stabilt ut just nu. Lukaku, Martinez och Dzeko behöver alla höja sig.

 

Inter-redaktionen2023-04-10 22:00:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?