Lagbanner
Inför derbyt med Siavoush Fallahi: "Inter är här för att ta titeln"
Kommer Antonio Contes ansiktsuttryck smitta av sig till oss alla på söndag?

Inför derbyt med Siavoush Fallahi: "Inter är här för att ta titeln"

På söndag väntas det hetaste derbyt mellan Milanoklubbarna på mer än tio år. Mer än på länge står på spel när de två ständigt underpresterande klubbarna ställs emot varandra. När nästa vecka börjar på måndag kan Inter ha gjort ett litet ryck för Scudetton i toppen. Siavoush Fallahi vet allt om Milan och desto mer om Inter och ger oss sina tankar inför det stundande stormötet.

Inter har gått förbi Milan i tabellen. Hur känner du kring Inters form och timingen i mötet med Milan?

- Januari kommer oftast med ett förfall för Inter, i år har det varit annorlunda. Laget har under januari och februari samlat rätt mängd poäng. Snedsteget mot Sampdoria var oförtjänt, poängtappet mot Roma kunde undvikas, men på det stora hela har Inter betat av Juventus hemma med en fin 2-0 vinst och vann i helgen välförtjänt mot ett Lazio som hade sex raka vinster. Tajmingen med Milans förlust var perfekt och nu är Inter i förarsätet. Derbyt kommer som ett sista steg där Inter antingen kan bekräfta för sig själva och hela Serie A att de är här för att ta titeln. Det är en enorm möjlighet och jämfört med tidigare när man låg bakom Milan så är inte oavgjort en katastrof. Derbyt kommer också perfekt för Inter som har en fördel av att Milan spelar i Europa League på torsdag. Det återstår att se om Inter kan göra jobbet på söndag eller inte.

Vad har överraskat dig mest med det högt flygande Milan?

- Jag var en av de som inte räknade med att Milans fina form skulle fortsätta så långt in på den här säsongen och där har jag fått käka upp mina ord, skor och hatt. Milan är att räkna med, det som överraskat mig mest är hur de har klarat av alla svårigheter de ställs inför. Skador på nyckelspelare, coronaviruset, Europa League, inget har haft effekt på Milan som presterat riktigt bra. Dock så bör varningens finger höjas för 2021 där man redan förlorat fler matcher än man gjorde på en lång period under 2020.

Det hände minst sagt en del mellan Zlatan och Lukaku i fo¨rra matchen lagen emellan. Vad är din magkänsla inför söndagen, att de båda lugnat sig och lagt det bakom sig eller att det kan blåsa upp till ännu något värre?

- Ibland händer saker på planen som stannar och dör på planen. 'Gnabbet' mellan Lukaku och Zlatan förstorades enormt men för mig var det en uppfriskande fläkt att se två spelare som brinner för sina klubbar gå upp mot varandra. Jag tror Zlatan och Lukaku har lämnat det bakom sig och gått vidare, sen får man ju se, det är inte två spelare som hamnar i dueller med varandra sett till deras positioner på planen och coronaviruset har gjort att man inte hälsar på varandra inför match längre. Är Zlatan och Lukaku smarta ler de för kamerorna och spelar sina matcher. Men som Zlatan säger, på planen är det krig, efteråt så kan vi kramas, det är nog högst aktuellt under matchen.

Ponera att du var en neutral supporter - vad skulle du isa°fall se fram emot se mest på söndag?

- Jag skulle se fram emot att för första gången på tio år att se dessa enorma klubbar göra upp i ett derby som faktiskt kan handla om scudetton. Jag hade sett fram emot anfallsstriden mellan Zlatan och Lukaku. Jag hade sett fram emot att se Achraf Hakimi och Theo Hernandez ställas mot varandra. Jag hade sett fram emot Lautaro Martinez och Hakan Calhanoglus artisteri mellan linjerna. Det finns mycket att se fram emot när milanoderbyt spelas, nu mer än på väldigt länge.

Söndag 10:00 kommer alla färska förutsättningar inför matchen.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-02-19 17:48:19
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?