Lagbanner
Inför Empoli - Inter : Städa av dem bara...
En Thuram i form bör väl bara betyda en sak?

Inför Empoli - Inter : Städa av dem bara...

I onsdags åkte man på säsongens första poängtapp efter ett sent kvitteringsmål av Lautaro Martinez. Det var även här man kunde se Inters brister när man vill etablera anfallsspel. På söndag åker Nerazzurri till Carlo Castellani för att spela lunchmatchen mot den nuvarande tabelljumbon. Toppen mot botten.

Inter möter ett svagt Empoli 12:30 på söndagen där båda lagen är varandras motsatser. Inter har asfalterat samtliga motståndare hittills i Serie A medan Empoli är ”dyng-sist” efter att ha förlorat 4 raka matcher med 12 mål i baken. Man kommer även från säsongens största förlust (kan vi konstatera redan nu?) efter att ha förlorat 7-0 mot Roma på Stadio Olympico. 
Förutom Inters CL-match mot gräsätarna från Baskien som slutade 1-1 har det gått väldigt bra i serie A. Man har inlett säsongen med 4 raka vinster med en målskillnad på 13-1. Förra helgen åt vi upp lillebror från den rödsvarta delen av Milano och nu är det dags för en batalj mot ett betydligt svagare motstånd.

Förväntningar - 3 punkter
Inför varje match kommer jag ta upp 3 punkter som jag anser viktiga.

Taktik - Gå in och städa av
Högmodigt och drygt? Må så vara men vill man vinna scudetton och sätta den andra stjärnan på bröstet så ska man gå in i denna match och vinna den utan några konstigheter. Försvaret i Empoli har agerat väldigt förvirrande, framför allt i markeringsspelet. Detta kan Lautaro och Thuram kunna utnyttja med tanke på nuvarande form. Jag utgår ifrån att Empoli kommer att försöka ”stoppa blödningen”, vilket innebär ett lågt försvarsspel där man kommer försöka köra snabba omställningar. En positiv nyhet till detta är att Sánchez är tillbaka nu i spel och såg ganska hungrig ut när han byttes in. Sánchez är bra på små ytor och kan luckra upp motståndare ifall det låser sig. Vi får se hur Inzaghi ställer upp men denna match kommer lägligt för Inter med tanke på formen.

2. Regista-rollen
Ett frågetecken är Hakan Cahlanoglu som var skadad senast mot Real Sociedad. Uppspelsfasen samt balansen blir väldigt drabbad när man spelar med Asllani som regista. Dock så skulle nämnd spelare kunna visa oss att han är en pålitlig spelare och briljera mot sin tidigare klubb. Det man kunde se hos Asllani senast var att han har fina fötter men kommer in fel i olika lägen och agerar osäkert när han har bollen vänd mot motståndarna. Om Asllani får chansen att starta så hoppas jag att han gör bra ifrån sig. Skulle han leverera en liknande insats som senast så har vi ett tydligt huvudmål inför vinterns mercato där vi måste kunna lösa en backup till Calhanoglu. I ett taktiskt lag som Inter och i en taktisk liga som Serie A så är det otroligt viktigt att regista-rollen fungerar. 


3. Martinez & Thuram / Sánchez & Arnautovic
Jag tror flera av oss ansåg att Lautaro såg väldigt ofokuserad ut och något trött senast mot Real Sociedad. Personligen blev jag lite chockad med alla bolltapp och enkla passningar Martinez slarvade bort. Inzaghi bör överväga tanken av att inleda matchen med att sätta kaptenen på bänken. Säsongen är lång och på onsdag nästa vecka möter vi Sassulo. Jag skulle hellre se en piggare Lautaro Martinez mot Sassulo som man brukar ha svårt mot sett till de senaste säsongerna. Även om Arnautovic gjorde en väldigt svag insats mot baskerna så skulle detta vara hans chans till revanch?
I och med att Thuram fick vila i CL-matchen så förmodar jag att han startar och bredvid honom blir nog trippelvinnaren Arnautovic.

Tidigarelägg lunchen eller ät den senare på söndag. Denna match ska vi inte missa! Nu går vi in och städar av Empoli och fortsätter segertåget mot den andra stjärnan på emblemet.


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-09-23 09:59:32
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?