Lagbanner
Inför Genoa - Inter : Säsongspremiär!
Mästarna Inter!

Inför Genoa - Inter : Säsongspremiär!

Vår underbara calcio är tillbaka! Mästarna Inter inleder jakten på den 21:a scudetton med att gästa Genoa på Luigi Ferraris på lördagskvällen. Förhoppningarna är stora på att Inter ska återvända till Milano med 3 poäng men Genoa vill inte gå hem tomhänta från premiäromgången.

Interspelarna kommer att gå ut på Luigi Ferraris gräsmatta med både den italienska flaggan men även den andra stjärnan ditpräntat på bröstet. Man kommer dit som mästare samt en stor vilja att fortsätta vara det bästa laget på den italienska halvön. Inter kommer även från en godkänd försäsong där man både har vunnit men även förlorat olika matcher. Nyförvärvet från Porto Taremi inledde försäsongen suveränt tills han skadade sig. Ny förvärvet Zielinski hann med att spela två matcher innan han joinade iraniern i rehabrummet. Några av EM-deltagarna droppade in då och då under sommaren och sist kom Copa América-vinnaren Lautaro Martinez till Appiano Gentile. 
På så sätt har man inte en klar bild över vilken form Inzaghis mannar sitter på men alla är inställda på att man åker till Genua för att vinna matchen.

Genoa har en liten fördel då man redan har kickat igång säsongen. Förra veckan mötte man Reggiana i den italienska cupen där man vann med 1-0 på hemmaplan. Islänningen Gudmundsson är ett hett eftertraktat namn bland flera europeiska klubbar där bland annat Viola rycker i för tillfället. Dock verkar det som att han är out inför detta möte pga skada. 


3 punkter

1. Uppställning - inga nyförvärv i elvan
Vad vore en försäsong utan skador? Det är väl det som ställer till det en aning för Taremi med tanke på hans flygande start i försäsongen. Om vi tittar på Gazettan så verkar det som att Taremi kan göra ett inhopp då han sitter på bänken men Zielinski verkar få vänta några veckor på sin ligadebut. Annars är kanadensaren Buchanan långtidsskadad efter en skada i Copa América. De Vrij är också skadad och missar lördagsmatchen.
Annars verkar det inte vara några större överraskningar förutom att Bisseck får starta istället för Parvard, vilket är jättepositivt för den unge tysken. Noterbart är att Lautaro förväntas starta utan att ens ha deltagit i någon försäsongsmatch för Nerazzuri.

2. Lautaro Martinez
Även om det är långsökt men det var väldigt längesedan man hade en Interspelare som nämns i samma sammanhang som guldbollen? Själv tror jag inte att argentinaren skulle ha en chans men han har haft ett fantastiskt år bakom sig där han både vann skytteligan förra säsongen, vann den italienska ligan och slutligen var helt avgörande i somras när Argentina bärgade återigen en Copa América-titel. Nu kommer han att gå in på Genoas gräsmatta med pondus och en vinnaraura som få kan mäta sig med i Serie A för tillfället. Dock är den stora frågan ifall han är redo fysiskt sett? Kaptenen har inte deltagit i någon försäsongsmatch ännu och här förväntade jag mig att han skulle börja på bänken.


3. Taktik - Hög intensitet?
Genoa har alltid varit en svår nöt att knäcka, framför allt på deras egen hemmaborg. Denna kväll blir inget undantag. Man har lyckats behålla sin stomme från förra säsongen samt att Gilardino fortsätter att styra sitt lag från bänken. Dock är det flera som är revanschsugna i inters trupp efter ett misslyckat EM. Här tänker jag framför allt på italienarna Barella, Dimarco och Bastoni som misslyckades med att komma långt i EM.

Därför tror jag att laget kommer gå in med hög intensitet och aggressivitet för att återvända till Milano med 3 poäng.


FORZA INTER!

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2024-08-16 11:17:56
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?