Lagbanner
Inför Inter - Atalanta : Säsongens första eldprov
Vi behöver dig!

Inför Inter - Atalanta : Säsongens första eldprov

På fredagskvällen kommer säsongens första och riktiga utmaning då Atalanta besöker Meazzan. Inter kunde på ett stabilt sätt ta sin första trepoängare för säsongen mot ett hopplöst Lecce medan Atalanta åkte på en oväntad förlust mot Torino.

Inter sitter på 4 poäng efter två matcher spelade. Hade det inte varit för den där onödiga straffen i matchen mot Genoa hade Inter delat platsen med Juve som har inkasserat 6 poäng så här långt. Nu är det dags för säsongens första stormatch och det är viktigt att Inter redan nu visar sig vara laget som ska kamma vinna titeln igen.

Motståndarna för fredagskvällen har både vunnit och förlorat än så länge. Man inledde säsongen lite tidigare än de andra italienska lagen då man mötte mäktiga Real Madrid i supercupfinalen. Man såg att Atalanta är farliga i sina omställningar men motståndet var för svårt denna match. De inledde Serie A med en övertygande seger mot Lecce med hela 4-0 där man såg Retegui göra två mål och såg även till att målskyttet behöver inte lida så mycket denna säsong trots Scamaccas skada. Dock förlorade Atalanta mot Torino andra omgången vilket ger några frågetecken inför fredagens drabbning.

3 punkter

1. Uppställning - Lautaro fortfarande out?
I skrivande stund hittar jag inga preliminära startelvor hos den rosa tidningen. Däremot, om man ska vända sig till andra medier, så verkar det som att Taremi tar plats högst upp bredvid suveräne Marcus Thuram. Lauti var borta senast mot Lecce pga skada och det verkar som att han kommer att missa denna match också. Dock får vi se ifall han dyker upp på bänken. Annars verkar det inte vara några större frågetecken. Jag väntar med spänning på Zielinskis debut men får nog vänta ett tag till…


2. Calhanoglu
Min favoritspelare i detta Inter. Dock anser jag att han har börjat lite trögt denna säsong. Han uppfattas lite långsammare och tröttare i sina bollmottagningar. Det verkar som att han inte fick tillräckligt mycket vila efter EM? Vi får hoppas att han kommer i den gamla goda formen som han besatt förra säsongen.

3. Taktik - Ställa om och kontra?
Vi känner igen Gasperinis sätt att spela. Dock anser jag att Inter är ett av få lag som alltid lyckas spela sig ur pressen från Atalanta samt vinner mot dem. De fem senaste mötena (Copan inkluderad) har Inter gått segrandes ur striderna. Tidigare har Atalanta gått in från start för att göra ett tidigt mål och sedan kontrollera matchen. Detta har lett till att Inter ligger gärna lågt i början av matcherna för att satsa om snabba omställningar. Kanske har Giasperini lärt sig sin läxa?



FORZA INTER!

 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2024-08-29 20:38:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?