Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-10-07 15:00

Inter - Bologna

Inför Inter - Bologna : En favorit från förra året?

Inför Inter - Bologna : En favorit från förra året?

Efter några dagars ”vila” är det dags igen att entra Meazzas gräsmatta. För ungefär ett år sedan mötte de blåsvarta Bologna där Dimarco och gänget asfalterade sina motståndare. Får vi se en favorit i repris eller kommer vi att falla på målsnöret pga missade chanser?

Inter fortsätter spela med pondus och självförtroende, vilket man kunde se mot Benfica under den senaste CL-matchen. Även det bara blev 1-0 så kunde matchen lika gärna ha slutat med fler mål till hemmalagets favör. Matchens första halvlek var något jämn där man upplevde att Nerazzurri hade kontroll över matchbilden. Dock så var Benfica farliga med sina kombinationsspel. 
Andra halvlek så visade man storhet och pondus. Inter dominerade andra halvlek fullt ut där man anföll våg efter våg. Synd att man bara mäktade med ett mål. Lautaro Martinez hade några chanser att utöka ledningen några gånger men Trubin, stolpen och ribban ville annat.

Nu tar man sig att ett välspelade Bologna som kommer från en 3-0 seger mot Empoli förra helgen där de parkerar på en 8 plats med 10 inspelade poäng. Man borde ha haft 12 poäng om det inte vore för domarna som rånade dem på en vinst mot Juventus tidigare under säsongen.

Förväntningar - 3 punkter
Inför varje match kommer jag ta upp 3 punkter som jag anser viktiga.

1.Anfallsspelet - Måste förvalta chanserna
Kanske lite hårt dömt från min sida med tanke på att man har gjort flest mål i ligan samtidigt som att kapten Martinez leder skytteligan. Dock blir man orolig som Intersupporter där man har varit med matcher man förlorat pga missade målchanser. Just nu handlar det om små marginaler eftersom Inter lyckas alltid komma fram till den sista 3:e delen för att göra mål men man missar avsluten. Även om Bologna spelar bra så ska Inter kunna göra en favorit i repris genom att vinna på ett övertygande sätt men då gäller det att man har marginalerna på sin sida. Istället för stolpe/ribba rakt-ut så får bollen rassla i nätet istället.


2. Har Parvard cementerat sin plats nu?
Det är ingen skräll att Parvard, förr eller senare, skulle ta sin plats som högerback i en treback. Förutom detta visar han att han har hjärta och passion för klubben. Ser honom som en framtida ledare i laget där med hans erfarenhet och vinnarskalle kan se till att laget fortsätter att ånga på mot titlar. Han har en förmåga att ta sig fram på plan, likt Bastoni på vänster sidan. Om vi får en högersida som är lika effektiv som vår vänstersida (Bastoni och Dimarco) så kommer vi bli extremt svårstoppade mot vilken motståndare som helst.


3. Taktik - Var kompakta
När det kommer till lag som Bologna så ska man föredra att spela taktiskt. Tiago Motta har visat sig vara en bra tränare och senast när lagen möttes i våras så gick den tidigare Inter-spelaren vinnandes med sitt Bologna mot Inter. På så sätt vore det bra ifall Inzaghi håller lugnet och nöter ner, sakta men säkert, Bologna. Med tanke på att man går mot landslagsuppehåll så kan man köra med ordinarie startelva. Det ryktas även om att Cuadrado kommer att inleda matchen på bänken. Dock saknar vi fortfarande Arnautovic och Sensi i truppen.

Då går vi mot ytterligare en trepoängare så att vi, återigen, kan gå in i en landslagssamling som serieledare för den italienska ligan.


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-10-06 16:36:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?