Lagbanner
Inför Inter - Fiorentina : CL och 9 poäng!

Inför Inter - Fiorentina : CL och 9 poäng!

Nu har vi precis avslutat en CL-lottning där Inter hamnade i en ganska gynnsam grupp som består av Benfica, Salzburg och Real Sociedad. Även om Inter ses som favoriter att gå vidare från gruppen så är jag väldigt försiktig med att ta ut något i förskott. Detsamma gäller inför söndagens drabbning mot Viola. Efter att inkasserat två ”trygga” segrar i Serie A så kan man säga att Fiorentina erbjuder ett starkare motstånd än vad man tidigare mött under hösten.

Fiorentina har börjat säsongen på ett godkänt sätt där man tvålade dit nykomlingarna Genoa med hela 1-4 på bortaplan för att sedan spela oavgjort mot Lecce på Artemio Franchi. Den sistnämnda matchen är intressant då den uppvisar det tydliga problem som Fiorentina har under tränaren Italiano. Den gode Italiano förespråkar en offensiv- och ”glad” fotboll som är underhållande att titta på. Däremot har han otroligt svårt att stänga matcher eller spela defensiv fotboll under perioder. Detta fick vi se mellan Fiorentina och Lecce där matchen slutade 2-2 där Italianos mannar ledde 2 bollar. Även om laget droppar ner så märker man att truppen är inte byggd för att ligga lågt under långa perioder. Detta är charmen med Italianos upplaga av Viola…Och detta ska vi utnyttja på bästa sätt!

Senast Inter mötte Fiorentina var i italienska cupfinalen i våras. Där lyckades Fiorentina göra 1-0 ganska snabbt men sedan släppa in 2 innan halvlek. Senast vi mötte varandra på Meazzan så slutade detta med förlust där Lukaku misslyckades med att bredsida in bollarna från en meters håll. Inter hade mängder med chanser men lyckades aldrig förvalta dem. 

Men på söndag får vi inte begå dessa misstag igen. Vi kommer med 6 inkasserade poäng, 4 gjorda mål och noll insläppta. Vi har erfarna spelare och ledare i laget. Flera av dem har vunnit Serie A och de flesta har tagit sig till en CL-final och vi har, till och med, en trippelvinnare i truppen (Arnautovic). Har vi en tydlig matchplan med 100 % fokus så ska vi kunna gå segrandes ur denna batalj. 

Förväntningar - 3 punkter
Inför varje match kommer jag ta upp 3 punkter som jag anser viktiga.

1. Mercaton - äntligen är det över!
Vi fick verkligen vänta in i det sista med att hitta en värdig ersättare till Skriniar. Återigen säger vi benvenuto till Benjamin Parvard. Däremot tror jag inte att han går in i en startelva till helgens match men mycket troligt att han kommer att få några spelminuter ifall matchbilden tillåter det. En annan spelare som jag verkligen ser fram emot att se igen är Alexis Sánchez. Jag försöker vara objektiv här men som chilenare är det alltid speciellt att se en landsman dra på sig världens vackraste färger. Sen har Sánchez en spelstil som är underhållande att se på. Men även här tror jag bara att det blir några minuter vid slutet av matchen då Il capitano Martinez och Thuram startar morgondagens match.
Annars säger vi även benvenuto till Davy Klaasen som kritade på ett 2 års kontrakt. Mittfältaren kommer från Ajax och är en mittfältare som gärna vill figurera på offensiv planhalva. Nu känns det som att vi är klara för denna gång och jag ger Marotta och gänget 7 av 10 i transferbetyg. Personligen hade jag önskat en defensiv bollvinnande mittfältare. Tycker att vi är för tunna där när vi behöver stänga igen matcherna.

2. Taktiken mot Italiano
Jag har redan mjukstartat denna punkt tidigare i artikeln gällande Italiano och hans envishet gällande val av matchplan. Jag tror att Inzaghi och tränarstaben redan har listat ut hur de ska gå segrandes från denna match. Jag förväntar mig att Inter går ut mot Fiorentina med en liknande matchplan som man hade mot Monza, nämligen att man växlar upp presspelet när motståndarna vill starta uppspelen från backlinjen och/eller när enbart en mittfältare möter backarna med ryggen mot motståndarna. Man bör även låta Fiorentina ha bollen mycket för att sedan kontra. Vi har en snabb Thuram i anfallet som kan utnyttja de luckor som uppstår när motståndarna pressar. Tålamod är också en dygd som blir extremt viktig när det kommer till dessa matcher där mycket står på spel. Även om vi inleder matchen med ett baklängesmål likt hur det var i cupfinalen mot Viola så ska man inte få panik utan återgå till sitt eget spel med tålamod. 


3. CL - Man måste förtjäna platsen
Kanske inte så mycket att göra med söndagens match på Guiseppe Meazza men onekligen otroligt aktuellt. Jag tror inte heller att CL-lottningen sabbar förberedelserna inför matchen mot Viola heller, utan tvärtom. Spelarna kan tända till för att visa vem som ska vara i startelvan inför de stora matcherna i Europa. Här kan då bänkspelarna se sin chans till spelminuter och/eller startplats. Om vi tittar på gruppen så består de av ”mindre” klubbar i relation till Inter men man ska aldrig underskatta sina motståndare. Även om vi gjorde kebab av Benfica (mot alla svenskars förvåning) under förra säsongens kvartsfinal i CL så är det ett lag med mycket kvalitet och erfarenhet i Europa sammanhang. Salzburg mötte vi under försäsongen och man får se upp med deras snabba omställningar. Real Sociedad är ett spelskickligt lag som är svåra att slå på deras hemmaborg. Men vi är Inter och vi måste gå segrandes ur denna grupp.

Mina damer och herrar, nu är det viktigt att vi inkasserar 9 poäng innan vi går på landslagsuppdrag. Många kanske gillar att titta på EM- och VM-kval (till och med Nations League) men jag avskyr det. Många blir skadade under meningslösa matcher och detta är något jag helst vill undvika till varje pris. Efter landslagsuppehållet så är det dags för Derby della Madoninna och då är det extremt viktigt att spelarna är friska och skadefria då Milan har inlett sin resa på sin andra stjärna på ett strålande sätt. Nervositeten inför Milano-derbyt börjar redan krypa in i skinnet på en…

FORZA INTER

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-09-02 20:46:23
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?