Lagbanner
Inför Inter - FK Crvena Zvezda : På jakt efter sin första trepoängare
Äntligen tillbaka som målgörare!

Inför Inter - FK Crvena Zvezda : På jakt efter sin första trepoängare

Inter går in som stora favoriter mot Belgrads stolthet Röda Stjärnan på tisdagskvällen. Serberna kommer till Guiseppe Meazza med förhoppningen att komma tillbaka med poäng från Italien medan Inter jagar en trepoängare.

Inter har haft en godkänd säsongsinledning trots förlusten mot lillebror Milan. Man lyckades bortaslå Udinese i helgen och går in med inställningen att ta sin första trepoängare för CL-säsongen. Crvena Zvezda leder för tillfället den serbiska ligan och har tillräckligt mycket erfarenhet i Europa-sammanhang för att kunna störa Inter. Dock förlorade serberna på hemmaplan mot Benfica i premiäromgången och om de vill avancera till slutspel i vår måste de börja plocka poäng mot Inter för att kunna ha en chans att gå vidare.

Inter spelade oavgjort på Etihad i premiäromgången, vilket är ett jättebra resultat. Därför är det extra viktigt att man vinner matchen mot serberna för att kunna etablera sig högst upp i CL-ligan.


3 punkter

1. Uppställning - den bästa elvan ut på plan?
För tillfället kan man inte hitta någon preliminär startelva men jag kan tänka mig att Parvard kommer att ta plats till höger om Acerbi och Bastoni i 3-backslinjen. Då Barella är out tror jag att Frattesi kommer att få fortsatt förtroende i mezzala-rollen (gjorde mål i helgen). Zielinski fick väldigt lite speltid mot Udinese och därför tror jag att han kommer att parkera bredvid Calhanoglu på mittfältet. Äntligen har Il capitano Lautaro Martinez vaknat till liv efter att ha stänkt dit två mål i helgen och kommer att spela tillsammans med Taremi i anfallet.

2. Calhanoglu - visa oss vägen!
Även om Lautaro är kapten så är det Calha som är Inters riktiga dirigent på plan. Han dikterar tempot och är navet i detta Inter-lag. Därför är det viktigt att han redan från början styr sina mannar i offensiv riktning. Dock fungerar turken bättre med sin vapendragare Barella bredvid sig men här får han klara sig utan honom. Däremot anser jag att Inter har tillräckligt med kvalitet på mitten för att klara av kvällens uppgift.

3. Taktik - Högt bollinnehav
Jag måste erkänna, jag har ingen vidare koll på hur Röda Stjärnan spelar samt vilken taktik de använder sig av. Dock är det Inter som tar emot dem i sin hemmaborg med publiken som 12:e man. Här finns inget annat än att dominera matchen. Efter att ha underskattat lillebror Milan i derbyt så hoppas jag att man har lärt sig sin läxa. Oavsett motstånd ska man aldrig underskatta någon och därför är det viktigt att man går in med samma kvalitet och fokus som man hade mot Manchester City i premiäromgången.



FORZA INTER!

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2024-09-30 21:19:11
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?