Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-02-05 20:45

Inter - Milan
1 - 0

Inför Inter - Milan: ”Jag är positiv, snart kommer målen”

Inför Inter - Milan: ”Jag är positiv, snart kommer målen”

Skriniargate, Lukakus fysik, Leaos form och mycket annat inför Derby della Madonnina

Derby - igen!
Och vi gav Interredaktionens Carl Mårtensson fem frågor inför matchen på söndag kväll:

För inte så länge sen piskade Inter Milan i Supercupen med 3-0 Att det skulle vara Milans bästa match av de tre senaste såg man inte direkt komma men Inter har heller inte rosat. Fin vinst i cupen mot Atalanta, knapp vinst borta mot Cremonese men förlusten hemma mot Empoli var ordentlig örfil. Var det en reaktion på cupvinsten eller låg något annat bakom?

— Det var en kombination av Milan Skriniars hjärnsläpp där han tog ett korkat rött kort mot Empoli och att Supercupsfinalen spelades i Saudarabien. Det har varit ett tight schema och det brukar sällan vara något positivt med dessa resor.
 I det stora hela är jag ändå positiv, det har varit lite otur med skador/avstängningar och Inters trupp kommer vara hel och fräsch till derbyt. Marcelo Brozovic ska vara tillbaka i truppen men jag tror dock han inte är riktigt redo för 90 minuter.

Blir det MIlan mot Milan på söndag? Skriniargate har satt fansen i gungning  Han sägs vara klar för PSG i sommar.  Hur ska Inzaghi agera med honom tycker du?
Curva Nord(Inters klacksektion) har gått ut med att laget ska stöttas detta halvår och det inte ska vara för mycket fokus på Skriniar. Vilket enligt mig är helt rätt då Inter inte har många poäng ner till en Europa League plats samt en viktig åttondelsfinal mot Porto i Champions League. Skriniar förtjänar hat, men klubben Inter är större än Skriniar och det är viktiga matcher som väntar.
 Jag tror Skriniar kommer vara bra men han kommer troligtvis sakna den där sista glöden. Den slovakiska mittbacken måste finnas i startelvan varje match han är tillgänglig, Inzaghi kommer inte peta honom. Alternativet är att Inter slutar femma i ligan och åker ur alla cuper.

Romulo Lukaku fick starta i cupmatchen mot Atalanta och är det något belgaren behöver för att komma igång är det matcher. Känns det som om han är på väg och kan leverera redan i derby eller är det för tidigt haussa upp honom?
Det jag gillade mot Atalanta var att fysiken såg bra ut. Löpningarna togs, han använde sin styrka, han samarbetade bra med Martinez. Träbensfasonerna kan försvinna efter några matcher. Det hade varit värre om fysiken såg usel ut. Jag är positiv, men jag tror han behöver någon vecka till innan målen börjar komma. Med facit i hand har dock detta lån varit en superflopp, mest på grund av alla hans skador.

Om vi går till motståndarna. Milan släppte i januari in 18 mål. Har aldrig hänt att klubben släppt in så många mål på en månad - någonsin. Vad har hänt med Rossoneri tror du?
— Jag har inget jättebra svar då detta Milan ej ska kollapsa så. Inter har haft dåliga sviter men då har laget i alla fall varit nära, Milan förlorar just nu stort väldigt ofta. Men jag är helt säker på att denna svit kommer vända för Milan. Samt ett derby är ett derby.
Stora anledningen - enligt mig - är att försvaret har varit katastrof samtidigt som Rafael Leao inte har varit så överjävligt bra som han kan vara. Milans målvakt Mike Maignan saknas nog mycket, ibland räcker det bara som försvarare att veta det finns en världsmålvakt som täcker upp en för att få självförtroende. Vi får hoppas formsvackan för Milan håller i sig över helgen bara. Jag skulle bli förvånad om Milan slutar utanför topp 4.

Så, inför matchen. Vad kommer bli nyckelmomenten som kommer avgöra matchen enligt dig? 
— Jag skulle nog säga hur Milans speedkula Leaos spelhumör är. Portugisens högstanivå är otrolig men han kan även försvinna helt i en match, det är viktigt Interförsvaret är på honom tidigt. Andra faktorer är Inters jokrar Brozovic och Lukaku. Dessa ska vara Inters två stjärnor men har fått säsongen förstörd av skador. Ju mer minutrar dessa är redo för, desto bättre. Brozovic kommer börja bänken men om det är Lukaku eller Dzeko som startar är lite mer oklart. Tillsist har vi Inters mittfältare Nicolo Barella. Om Inter vinner är jag ganska säker på han kommer ha varit tongivande. Han fick mycket ytor i supercupsderbyt, då blir det tufft för Milan.

UR ARKIVET: Lukakus tid i Chelsea

Inter-redaktionen2023-02-04 21:55:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?