Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2024-09-22 20:45

Inter - Milan

Inför Inter-Milan: Kan det bli sju raka?

Inför Inter-Milan: Kan det bli sju raka?

Den stora dagen vi alla väntat på är äntligen här! Efter ett landslagsuppehåll som kändes evigt efterföljt av två raka kryss så siktar vi mot att kamma hem den sjunde raka segern mot Milan.

Inför säsongen har de legat mycket fokus på de italienska giganterna Inter och Milan. Till skillnad från de två sistnämnda klubbarna har Inter inte genomgått större förändringar, utan snarare försökt bygga vidare på ett redan påbörjat och framgångsrikt projekt. Milan har ersatt Pioli med Fonseca som på fem matcher vunnit en gång, kryssat två och förlorat två. Under kvällens match, som för övrigt blir Zlatan Ibrahimovic första derby sedan han fick rollen som rådgivare till styrelsen, hoppas vi att Fonseca får ett nytt tillskrivet facit som lyder ett-två-tre.   

Förutsättningarna är glasklara. Trots den sega inledningen med två onödiga kryss på bortamatcher så är Inter heta och besitter en fantastisk lagsammanhållning. Dynamiken mellan spelarna, tränare och styrelse är exemplarisk. Spelarna kommer från en fantastisk bortainsats i veckan mot Manchester City där man kammade hem ett poäng i Champions League premiären. Milan befinner sig å andra sidan i turbulens. Det ryktas att Zlatans roll är hotad efter de intensiva ordväxlingarna mellan svensken och Milanikonen Zvonimir Boban. Efter att ha bevittnat hur den amerikanska ägargruppen RedBird tidigare behandlat Paolo Maldini, Milans största ikon genom tiderna som absolut inte behöver en introduktion, skulle inget förvåna mig kring hur man går tillväga med Zlatan. Utöver det dramat så råder det ingen tvekan om att Fonsecas dagar som tränare för Milan är räknade. Ett derby är dock ett derby och vad som helst kan hända. Kvällens möte kommer visa om Inter kan utnyttja och kapitalisera på Milans elände. För det andra, sämre laget är läget kritiskt och ikväll har de chansen att antingen rädda sig själva eller sjunka djupare.

Ikväll hoppas jag att Davide Frattesi startar och nätar. Han är den enda Interspelaren som gjort mål mot de två mest hatade väsen som finns, Milan och israel. För två veckor sedan spräckte han nollan mot den vidriga terror-, barnmördar- och apartheidstaten israel. Våra tankar går till det palestinska folket som dagligen bekämpar terror, svält och fattigdom. Må israel och den sionistiska rörelsen krossas och må Palestina befrias.

Omar2024-09-22 18:23:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?