Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-08-19 20:45

Inter - Monza

Inför Inter vs AC Monza : Gå ut och visa vilka som ska ta hem Scudetton redan nu!

Inför Inter vs AC Monza : Gå ut och visa vilka som ska ta hem Scudetton redan nu!

Nu är det äntligen dags! Lördagen, klockan 20:45, så gästar AC Monza Guiseppe Meazza stadion! Enligt Inters officiella hemsida är det slutsålt så vi kan se fram emot en publikfest! Nu inleder vi resan mot den andra stjärnan på emblemet och därför är det viktigt att vi markerar detta redan på lördag. Det blir ett kärt återseende av D’Ambrosio och Gagliardini som har bytt svartblått mot rött. Men viktigast av allt är att revanschera sig efter den snöpliga förlusten i våras.

Mycket har hänt sedan Interspelarna lämnade Istanbul efter en CL-finalförlust. Som jag har nämnt i tidigare artiklar så har flera bärande och viktiga spelare lämnat blåsvart och därför är det viktigt att den nyblivne kaptenen Lautaro Martinez leder ut sina mannar på lördag med målet att kamma hem tre poäng. 

Som nykomling, förra säsongen, lyckades den nyligen bortgångne Berlusconi och sportchefen Galliani landa en imponerande 11:e plats för sitt Monza. Man lyckades ta imponerande segrar mot lag som Inter och Juventus där man, till och från, spelade en fin fotboll. Man har lyckats förstärka truppen med D’Ambrosio och Gagliardini men värt att nämna att kantlöparen Carlos Augusto har gått i motsatt riktning för att representera Inter.


Förväntningar - 3 punkter
Inför varje match kommer jag ta upp 3 punkter som jag anser viktiga. 

Nu när vi börjar närma oss säsongsstart så är många av oss spända på att se vilka spelare som ska starta. Här nedan kommer mina tre punkter som jag, förhoppningsvis, kommer att kunna besvara efter att matchen är färdigspelad:

1. Inzaghi-fotboll
För många känns det kanske uppenbart att Inter ska gå ut på plan och asfaltera Monza men riktigt så enkelt var det inte förra säsongen. Detta kanske leder till tankar att man ska försöka hålla grundspelet på egen planhalva för att öppna ytorna och attackera snabbt. Dock anser jag att Inzaghi bör återgå till en anfallsinriktad fotboll där man ska spela aggressivt med hög press. Man spelar på hemmaplan med en fullsatt arena bakom sig. Publiken blir den 12:e spelaren och därför bör man gå in med en vinnande mentalitet redan nu. Till skillnad från förra säsongen så har Inter en bänk som tillåter att spela offensivt under större delar av matchen. På så sätt kan man hålla tempot uppe under flera perioder under matchen.

2. Inters ryggrad
Som tidigare nämnts har flera viktiga spelare försvunnit och därför är det viktigt att man satsar på erfarna spelare i startelvan och låter nyförvärven börja på bänken. Detta skulle då innebära att både Frattesi och Thuram inleder på bänken. Correa har varit iskall sedan han drog på sig den svartblåa dressen för två år sedan men denna säsong kan vara början på vändningen? Han har bidragit med några poäng under försäsongen och har sett mer fokuserad ut. Kan han ta plats bredvid Lautaro eller ska man låta Thuram ta den? Annars har man den nygamle liraren Arnautovic som har kommit tillbaka. En lirare som fick vara med och fira trippeln som turist (som han själv har uttryckt det). Även om han är ny i Inter för i år så besitter han väldigt mycket erfarenhet från den italienska fotbollen. Förövrigt tror jag att Inter kommer att ställa upp med Mikhi-Chala-Barella i mitten för att sedan ha Darmian - Acerbi - Bastoni i backlinjen framför Sommer. Även om Sommer är ny så har han extremt mycket erfarenhet på den högsta nivån.

3. Rådande mercato
Som jag har nämnt i tidigare artiklar så har man inte täckt alla positioner inför kommande säsong så därför kan detta störa flera spelare i laget. Här blir det viktigt att den sportsliga ledningen, och framför allt Inzaghi, får laget att fokusera på matchen på lördag. Vi har inte råd att tappa poäng denna match ifall vi ska kamma hem scudetton.

Nu står vi här inför ett kokande serie A där många utav topplagen upplever att de kan vara med att brottas om den första platsen. För att visa att vi är bäst i Italien måste vi gå ut på plan med vinnarmentalitet.

FORZA INTER!

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-08-18 20:57:48
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?