Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-10-03 21:00

Inter - Benfica

Inför Inter vs Benfica : Visa att vi är Inter!

Inför Inter vs Benfica : Visa att vi är Inter!

Efter 1-1 på San Sebastián mot Real Sociedad så är det otroligt viktigt att vi säkrar tre pinnar mot ett revanschsuget Benfica på tisdagskvällen. Benfica kommer senast från en 1-0 seger mot Porto och vill nog revanschera sig efter CL-uttåget från i våras mot just Nerazzurri.



Båda lagen kommer från en lyckas ligaomgång där Inter körde över Salernitana med 4 bollar medan Benfica kommer från en meriterande seger mot storlaget Porto. Däremot så inledde Benfica sitt CL-äventyr denna säsong genom att på ett oväntat sätt förlora 0-2 mot ett bottentippat Red Bull Salzburg på hemmaplan. Därför kan man hävda att båda lagen går in i denna match för att vinna.

Inzaghi roterade inför matchen i helgen där Lautaro Martinez, Bastoni, Mikhitarian och Dimarco fick vila och man ska lita på olika italienska medier så förväntas dessa ta plats i startelvan inför morgondagens drabbning. Viktigt att Martinez får starta då han kom igång ordentligt mot Salernitana efter att ha lyckats smälla in 4 bollar under 40 minuter under andrahalvlek. Vi ska inte heller underskatta Mikhitarians insats då hans taktiska finess och pigga ben lyckades springa sönder Salernitanas mittfält. Senast lagen möttes var i CL-kvartfinalen i våras då matchen slutade 3-3 på Meazzan. Inter lyckades vinna innan med klara 0-2 borta i Portugal vilket gjorde att det aldrig blev riktigt nervigt i det dubbelmötet.

Om man ska ha någonting att göra i CL är det viktigt att vi markerar detta tydligt mot Benfica på hemmaplan. Även om Inter ses som favoriter i gruppen så ska man inte underskatta sina motståndare. I och med österrikarna från Salzburg lyckades vinna med 0-2 borta i Portugal i CL-premiären så har ingen utav lagen råd att tappa poäng denna kväll


Förväntningar - 3 punkter
Inför varje match kommer jag ta upp 3 punkter som jag anser viktiga.

1.Anfallsspelet - Kaptenen är tillbaka
Och det med ett stort fyrverkeri. Il capitano lyckades hänga 4 bollar på en halvlek i helgen. Otroligt viktigt då Inter har kämpat hårt med att ha ett fungerande anfallsspel under de senaste matcherna. Thuram har också kommit igång ordentligt. Även om han inte har gjort mål på de tre senaste matcherna så har han visat sig vara otroligt viktig i uppspelsfasen där han både kan ta emot bollar samt spela den på one-touch eller springa ikapp den på djupled. Han tillför en annan dimension i anfallsspelet. Problemet är vilka vi har bakom dem. Arnautovic gick sönder mot Empoli och Sánchez är en spelare som gör mest nytta mellan mittfält och anfall. Skulle vi ligga under så saknar vi en tydlig box-spelare som skulle kunna vinna inlägg och/eller peta in bollarna. 
På så sätt förstår jag taktiken som Inzaghi kör oftast, nämligen att man tokpressar för att få in ett tidigt ledningsmål för att sedan satsa på snabba omställningar.

2. Är Mikhitarian vår viktigaste spelare?
Armeniern har visat sig vara oumbärlig för Inter. Han kom från Tyskland och England som en släpande forward eller offensiv mittfältare men skolades om till en mezzala i Italien. Under denna säsong så har han varit oersättlig på mittfältet där han plockar upp bollar långt ner på banan för att sedan kunna starta en omställning eller ha bollen inom laget. Med sin finess och snabbhet så kan han ta sig förbi sina motståndare eller fördela bollarna på kanterna för att öppna upp motståndarna. Frågan är relevant och befogad; är han vår bästa spelare just nu?


3. Taktik - Bättre att vänta ut dem…
Spontant skulle jag säga att det bästa vore att låta portugiserna äga bollen mycket under första halvlek för att sedan spela på snabba omställningar. Benfica är riktigt bra på små ytor och kan öppna upp vilket försvar som helst. Här är det viktigt att man spelar ett tight försvarsspel och får dem att spela i 8:or för att sedan hugga till när tillfället ges. Om Inzaghi skulle få för sig att tok-pressa tidigt i matchen så finns det en risk att man öppnar upp för mycket där bak. Viktigt att notera att Di Maria har kommit tillbaka till Benfica, som tidigare under sin karriär har visat sig vara en riktigt bra kontringsspelare.


Då är det dags att ta tag i den här matchen. Jag är övertygad om att Curva Nord och resterande fans kommer att göra sitt och därför ska laget svara upp till detta med ett övertygande vinst. Vi ska visa att det var inte en tillfällighet att ta sig till CL-finalen i våras. Vi är ett av Europas bästa lag men först måste vi visa det, redan på tisdag kväll.


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-10-02 17:45:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?