Lagbanner
Inför Manchester City - Inter : Höstens största match!
Dags att steppa upp Lautaro...

Inför Manchester City - Inter : Höstens största match!

Tidigt på säsongen bjuds man på en världsklass match mellan två av europas giganter på onsdagskvällen. Inter gästar City på Etihad i säsongens första Champions League match som inte har mött varandra sedan CL-finalen för lite mer än ett år sedan där City gick segrandes.

För tillfället så lever Manchester City upp till förväntningarna på de brittiska öarna. Man slaktar, mer eller mindre, allt i sin väg och återigen tittar man på detta lagbygge samt undrar hur man kan få stopp på dem? Man hade liknande tankegångar när Inter mötte City i CL-finalen säsongen 22/23 där många trodde att engelsmännen skulle köra över italienarna samt att Haaland skulle smälla dit ett hattrick i första halvlek. Det var då Inter visade sig vara stora, trots förlust, då man rullade ut Guardiolas mannar stundtals samt hade flera lägen att göra mål på city. Acerbi lade Haaland i sin ficka, Brozovic ägde mittfältet stundtals och om LULA+Dzeko hade varit mer kliniska framför mål så kanske man hade tagit matchen till förlängning eller kanske till och med vunnit den? I efterhand om man ska se det med nyktra ögon så var det ändå en rättvis seger då City visade sig vara några nummer för stora och man hade även några chanser att utöka ledningen efter Rodris 1-0 mål.

Men nu är vi här! Inter kommer från en smått oviss inledning där man har samlat ihop 8 poäng på 4 matcher (två vinster och två oavgjorda). Fram till helgens match mot Monza såg Thuram ut som Il fenomeno Ronaldo i spelet med 4 baljor i bagaget. Tyvärr hade han svårt mot Monza att göra avtryck och byttes därför ut i andra halvlek. Lautaro har inte hittat nätet än och Dimarco uppges vara skadad, vilket är ett stort avbräck för Inzaghi.

3 punkter

1. Uppställning
Just nu har inte den rosa tidningen lagt upp en preliminär startelva men det vi kan gå ut med är att både Buchanan och Dimarco missar kvällens match pga skada. Buchanan beräknas vara bort ett tag till efter skadan han ådrog sig under Copa América medan Dimarco skadade sig i helgen mot Monza. Inzaghi valde även att vila både Calhanoglu och Barella mot Monza för att hålla dem fräscha inför onsdagens drabbning. Barella har även genomgått en ansiktsoperation under landslagsuppehållet så han har inte spelat en match sedan krossen mot Atalanta. Dock ska han vara helt återställd mot City. Det verkar även som att Acerbi ska återfinnas i 3-backslinjen tillsammans med sina kumpaner Parvard och Bastoni.

2. Vakna Lautaro!
Nu behövs kaptenen mer än någonsin. Efter 4 matcher i Serie A har argentinaren inte hittat nätet än och ser ganska sliten ut. Det har varit en intensiv sommar för Martinez som både var helt avgörande när Argentina kammade hem ytterligare än Copa América-titel.
Även om han är människa så är han även kapten för världens finaste klubb och därför kräver jag mer av honom, framför allt när spelet låser sig och det börjar se trögt ut på planen. Det är nu Lautaro har chansen att visa att han är en av världens bästa anfallare.

3. Taktik - Ligga lågt?
Vi känner alla till Guardiolas fotbollsfilosofi som går ut på högt bollinnehav och att man ska försöka såga sig fram. Man har extremt tekniska fotbollsspelare som kan hitta små luckor för att sticka in djupledsbollar till anfallarna. Man har även spelskickliga försvarare/mittfältare som både kan vinna boll högt samt leverera. Genom denna beskrivning får man känslan över att det blir en omöjlig uppgift för Nerazzurri att ens ha en chans mot PL-jätten. Det som kan kan vara till Inters fördel här är att man har blivit mycket bättre i sina omställningar än tidigare samt att man har ett väldigt disciplinerat försvarsspel som skulle kunna desarmera vilket anfall som helst. Frågan är hur mycket man kan stå emot?
Därför blir det viktigt att man inte helt och hållet ligger lågt utan försöker att hålla spelet högre upp på plan där man har Mikhi, Calha och Barella. 

Personligen tror jag att det kommer att bli otroligt svårt att kamma hem en vinst men ett oavgjort är inte omöjligt. I måndags började förhöret mot City gällande de 115  ekonomiska regelbrott man har begått och det ryktas om att de kommer att bli stora negativa konsekvenser för Manchester laget. Dock tror inte detta sätter sig i City-spelarnas huvud ännu men kommer definitivt bli avgörande för lagen i PL längre fram i säsongen.


FORZA INTER!

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2024-09-17 11:04:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?