Lagbanner
Inför Monza - Inter : Säsongens första Milano-derby
Det är upp till dig nu!

Inför Monza - Inter : Säsongens första Milano-derby

På söndagskvällen gästar vårt kära Nerazurri Monza i höstens första Milano-derby. Inter åker till Stadio Brianteo som favoriter för att plocka en trepoängare medan Monza är i behov av att vinna för att inte beblanda sig i en tidig bottenstrid.

Efter tre omgångar kunde Inter befästa sig som serieledare tillsammans med båda Turin-lagen och Udinese. Egentligen är det för tidigt för att dra några växlar efter tre matcher men många blev nog lite ”småskraja” av Inters överkörning av Atalanta förra omgången. Dock ser Juventus ganska spännande ut för tillfället och kan nog hota Inter hela vägen denna säsong. 

Många Interspelare kommer tillbaka från sina landslagsmatcher och har siktet inställt på att vinna mot Monza för att fortsätta vara serieledare. Dessutom är det stormatch som lurar runt hörnet på onsdagskvällen då Inter beger sig till Etihad i Manchester för att möta suveräna Manchester City. Detta innebär att Inzaghi kommer att vara tvungen att rotera en hel del för att hålla sina toppspelare fräscha inför säsongens första CL-match

3 punkter

1. Uppställning - rotation?
Om vi ska utgå från gazettan så verkar det som att Inzaghi har Citys match i åtanke. Enligt den rosa tidningen så vilar Lautaro, Mikhitarian och Bastoni. Taremi tar plats bredvid den suveräne Marcus Thuram och Frattesi får förtroende från start efter sina strålande insatser i den italienska landslagströjan från den gångna veckan. Carlos Augusto har stannat hemma på Appiano för att träna med laget. Tror att den gode Carlos får bättre form av att träna med sina ”kvarlämnade” lagkamrater än det sorgliga- och klappkassa Brasilien man får se idag. Även om jag gillar Mikhitarian så hoppas jag att Frattesi tar chansen och försöker göra denna plats till sin.



2. MOTM - Marcus Thuram!
Ingen skräll att Marcus Thuram blev månadens spelare. Förutom att ha smällt dit 4 bollar så har han även bidragit mycket i offensiven hittills. Han har det lite tuffare i franska landslaget där Deschamps har svårt att hitta en bra plats för honom i startelvan. Dock har mister Inzaghi lyckats få ut maximalt ur fransmannen. Det var mycket hype både från Lilian Thuram och resten av fotbollsvärlden på lillebror Kephren Thuram som valde att skriva på för zebrorna. Hittills kan vi säga att storebror har satt både sin pappa och Kephren ner i båten för att visa dem hur man ska spela fotboll. 

3. Taktik - total kontroll?
Monza är inte detsamma som de var tidigare när de hade Palladino på tränarbänken. Alessandro Nesta var en världsback under sin karriär men har haft det lite svårare att göra avtryck så här långt på säsongen som Monzatränare. Som den gamla Milanspelaren han var är han nog väldigt sugen på att tvåla dit Inter på söndagskvällen. Dock har inte Monza varken den kvalitet eller form för att komma upp i nivå med Inter. Här upplever jag att det är enbart Inter som kan sjabbla bort poängen.

Mina damer och herrar, nu går vi mot tre nya poäng! Att vinna på söndagskvällen är inte enbart viktigt för Serie A utan viktigt inför City-matchen på onsdag. Vinnarmentaliteten måste sitta tidigt i säsongen.


FORZA INTER!


 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2024-09-14 18:08:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?