Lagbanner
Stadio Arechi, 2023-09-30 20:45

Salernitana - Inter

Inför Salernitana vs Inter - Vi måste studsa tillbaka redan nu!

Inför Salernitana vs Inter - Vi måste studsa tillbaka redan nu!

Efter den snöpliga förlusten mot Sassuolo i onsdags är det otroligt viktigt att studsa tillbaka. Nu på lördagskvällen möter man de vinröda från Salerno där 3 poäng är ett måste för att hänga med i toppstriden.

Något oväntat (men ändå inte?) åkte man på säsongens första förlust på hemmaplan mot Milano-lagens boogie-team Sassuolo. Efter att ha inlett säsongen strålande där målen har trillat in på löpande band så har man uppvisat svårigheter att göra mål de tre senaste matcherna. Har motståndarna läst Inzaghi? Eller har Inter-spelarna börjat underskatta sina motståndare?

Oavsett vad är det dags att visa sina rivaler att matchen i onsdag var en tillfällighet och man gör det bäst genom att tvåla dit Salernitana.


Förväntningar - 3 punkter
Inför varje match kommer jag ta upp 3 punkter som jag anser viktiga.

1. Anfallsspelet - har vi en plan B?
Egentligen ska man inte klaga. Man har lyckats göra 15 mål på de 6 senaste matcherna och man leder ligan tack vare inbördes möten mot Milan. Förutom att Lautaro har mäktat med 5 mål så här långt så har både Dumfries, Thuram och Mikhitarian bidragit med flera poäng. Dock så har det sett ineffektivt ut de senaste matcherna (Real Sociedad, Empoli och Sassoulo). Det är inget oväntat att det kan hamna grus i maskineriet men då är det viktigt att Inzaghi skissar fram en plan B när anfallsspelet låser sig. Det är synd att Arnautovic skadade sig för Sánchez är för ojämn när han spelar. Man märker även att Lauti är trött och det vore bra ifall han kunde inleda på bänken då vi har en viktig match på tisdag i CL mot Benfica på hemmaplan. Jag vill helst inte underskatta Salernitana men det vore inte dumt att starta Sánchez för att kunna ge Il capitano lite väl behövlig vila.

2. Parvard bör starta…
Darmian är en pålitlig spelare som gör jobbet men när man har en fin back som Parvard tillgänglig så ska han få spela och få kontinuitet. Tanken är att Parvard ska vara en startspelare för Inter och därför är det viktigt att han startar nu på lördag.


3. Taktik - visa tålamod igen?
Även om Salernitana inte har vunnit en enda match denna säsong hittills så är det ett lag som försöker spela fotboll efter sina omständigheter. Man kanske inte ska gå in offensivt till och börja med utan låta Salernitana pressa uppåt för att sedan använda oss av vårt kontringsspel som har legat bakom flera mål denna säsong. Till skillnad från förra säsongen har vi en djupledslöpande Thuram som blir farlig varje han kommer rättvänd mot målet med fart.
Mycket beror på vilka startar men något säger mig att Inzaghi kommer att vilja döda av matchen fort som möjligt genom att lägga in hög press första halva från första halvlek.


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-09-29 22:45:40
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?