Inter - Lugano 5-0: Nyförvärvets stora show mot svensklaget
Lautaro återigen en frontfigur för Inter, precis som mot Shakhtar Donetsk i semifinalen av Europa League.

Achraf Hakimi hade lekstuga den halvlek han fick och skapade båda de två första målen helt på egen hand. Annars var Inter skarpa framåt och malde ner ett ganska svagt Lugano. Men bortalaget stod upp väl i ungefär 20 minuter på Appiano Gentile.

Inter vann träningsmatchen mot schweiziska FC Lugano. Den återkommande försäsongsmatchen spelades idag på Appiano Gentile och bortalaget hade inget att sätta emot Inter över 90 minuter då Nerazzurri vann med 5-0 och det kunde ha blivit större siffror. Bäst i Lugano var helt klart den svenska anfallaren Alexander Gerndt.

Alexis Sanchez

Tyvärr fick Nicoló Barella lämna planen tidigare än planerat då han fick en smäll efter ungefär halva den första halvleken. Lucien Agoumé fick ett tidigt inhopp och visade dessvärre inte upp någon större prestation inför strålkastarljusen och alla supportrar som kollade hemifrån. Men annars var det en bra halvlek av Inter på alla möjliga sätt. Fyra mål, varav två regisserade av Achraf Hakimi. Två av Lautaro Martinez och ett av Dalbert var också glädjeämnen att ta med sig. Lautaro hade inte mycket boll men såg till att konvertera. Alexis var ivrig att göra ett intryck och fick stå för en assist och bidrog mycket i spelet. Lika arbetsvillig som vanligt. En stor favorit hos redaktionen, förstås.

I den första halvleken var Stefano Sensi, Achraf Hakimi, Lautaro Martinez och Alexis Sanchez hetast. Visst, Dalbert blev målskytt men det syntes att han inte riktigt var redo för starten egentligen. Hans mål var dessutom till hundra procent Hakimis balja, men som han givmilt delade med sig av. Dock fint av brassen att ta sig in i straffområdet och vara på rätt plats. Kanske inte är så dumt att ha honom i truppen ändå, men han är inget startelvamaterial. Inför den andra halvleken bytte man ut nästan hela laget.