Lagbanner
Officiellt: Inter och Christian Eriksen går skilda vägar
Christian Eriksen, för evigt en av oss.

Officiellt: Inter och Christian Eriksen går skilda vägar

Sex månader efter danskens hjärtstopp i EM-premiären bryts kontraktet med mästarklubben i Italien. 29-åringens hälsotillstånd omöjliggör spel i Serie A och av det skälet behöver inte föreningen betala för resten av kontraktet. Tack för allt Chris, för oss är du alltid en svartblå Scudetto-hjälte.

Den tolfte juni i år skedde något som fick hela fotbollsvärlden att stanna upp. Bara en liten stund in i EM-premiären mellan Danmark och Finland på Parken i Köpenhamn kollapsade planens stora stjärna Christian Eriksen mitt på planen och visade inga tecken på att vara vid medvetande. Som tur är överlevde Christian och idag verkar han vara helt okej efter omständigheterna. Det är dock ingen vild gissning att tro att han inte kommer spela någon mer fotboll.

Sedan han lät operera in en pacemaker begränsar det honom från att spela i många ligor av hälsoskäl. Khalilou Fadiga fortsatte sin karriär i Premier League 2002 efter att ha stoppats från spel i Inter på grund av hjärtproblem. Det återstår att se hur Christian Eriksens framtid ser ut.

Det viktigaste är att han får må bra och leva i många år till. 

Grazie a tutti, Chris!

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-12-17 15:04:58
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?